kewinziel Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Witam! Jaką karte kupić do gier do 200 zł???? interesuje mnie bardziej nVidia mój sprzęt: AMD Sempron 2800+ nVidia GeForce 5500 fx 768 RAM zasilacz 350 Edytowane 23 Września 2008 przez kewinziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Wg mnie nie ma sensu pakowac do tego kompa karty za 200zł. Raz, ze ramu masz mało, dwa procek nie najlepszy no i zasilacz jezeli to noname to do wymiany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Sądząc po tym, że posiadasz teraz FX5500 to masz złącze AGP czego zapomniałeś uwzględnić. Najlepszym wyborem do 200 zł byłby raczej jakiś Radeon 2600XT choć ostatnio ceny za sprawą silniejszego dolara poszły w górę i możesz już nie dostać wersji XT do 200 zł natomiast wersję Pro owszem: http://www.allegro.pl/item444164048_agp_sa...pro_oc_box.html Poszukaj jednak może jakiejś oferty używanego modelu XT ( jest nieco szybszy ) aby zmieścić się w cenie. Jeżeli natomiast koniecznie zależy Ci na grafice ze stajni nV to najlepszym wyborem byłby jakiś Palit 7300GT. Miałem przez jakiś czas 2600Pro ( ale na PCI-Ex ) oraz 7300 GT Sonic+ ( również na PCI-EX. ) i niestety ten pierwszy kiepsko radził sobie z wygładzaniem krawędzi więc od 2600Pro radziłbym Ci już bardziej 7300. Nie wiem natomiast jak tam sobie radzi 2600XT. Tylko czy nie lepiej odłożyć sobie te 200 zł do skarbonki, sprzedać obecny sprzęt, dołożyć odrobinę i kupić coś nowszego? Nie bardzo widzę sens pakowania pieniążków w AGP no ale Twój wybór. Zajrzyj jeszcze tu: http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic/59/k...n-2008r/247006/ O ten link wspomagałem swoją wypowiedź. Myślę, że powinieneś najpierw tam zajrzeć ;) Pozdrówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Pół roku temu miałem prawie taki sam sprzęt. Nie ma sensu kupować części do niego. Lepiej zbierać do 450 -500zł i kupic kilka części. Ja kupilem płytkę ga-ma78gm-s2h ponieważ ma zintegrowaną kartę graficzna hd3200 do tego athlon 4800+ i 2gb ramu w jednej kosci bo później dołorzylem drugą. Płyta jest dobra a grafika jest na poziomie 6600gt. W starsze gry typu gothic 3 pograsz na max detalach bez problemu. Nie będziesz musiał jeszcze zmieniać zasilacza. Procka bez problemu można podkrecić na 3ghz. Póżniej tylko dokupic karte pod pci-e i można grać w nowsze gry bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 W starsze gry typu gothic 3 pograsz na max detalach bez problemu. uuuaaa :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kewinziel Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) ja mam złącze PCI, procek działa teraz na 2.02 ghz ale czytałem na forum komputerowym że bez problemu można go podkręcać do 3 ghz, ale tego nie zrobie. Zasilacz to megabajt MGB-350s ATX , ramy ocziwiście też sobie dokupię, dokupie sobie 1 gb bo to mniej więcej 80 zł wdług mnie jest sens dokupowywania sobie żeczy bo mój kolega do całkiem starego kompa kupił sobie zasilacz i karte i mu śmigają najnowsze gry a ma chyba athlona 1.6 i 512 RAM Edytowane 2 Października 2008 przez kewinziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Powodzenia z tym sprzętem. Kupowanie grafy na AGP do tego komputera i ramu to raczej bezsens. W dodatku nie słyszałem, żeby fx5500 było na PCI :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kewinziel Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) chociarz masz racje AGP :P jak teraz zobaczyłem że mam AGP to se pomyślałem pier*** to kupie se playstation i mi wszystkie gry pujdą :D Edytowane 2 Października 2008 przez kewinziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) No, ale sprawdziłem, że PCI też rzeczywiście wypuścili kiedyś... Zmień sprzęt bo szkoda kasy... mi wczoraj też padła grafa na AGP i nie wstaje monitor... tymczasowo jadę na starym 9200SE, ale nie zainwestuję już w AGP i trochę przeczekam aż spadną ceny i złożę nowy sprzęt. Edytowane 2 Października 2008 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kewinziel Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) ja chyba też będę musiał troche poczekać, może za rok sobie nazbieram :P bo chyba nie będe miał tyle szczęścia co moj kolega który po znajomości za to dał 1600 zł :P Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd. Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.9GHz Memory: 2046MB RAM Hard Drive: 640 GB Total Video Card: NVIDIA GeForce 9800 GT http://www.xfire.com/profile/qubix1993/#game_rig Edytowane 2 Października 2008 przez kewinziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Przy obecnych cenach to nie trzeba mieć znajomości aby wyrwać taki sprzęt w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozica Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Lepiej poczekaj aż większość flaków w kompie zmienisz i zainwestuj w tą Gigabyte HD4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Lepiej poczekaj aż większość flaków w kompie zmienisz i zainwestuj w tą Gigabyte HD4850To sie nazywa porada. Daj mu ze 2500 to sobie ja tez kupi. Eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kewinziel Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 zamiast sobie kupować nową płyte główną już lepiej by było jak bym sobie nowego kompa kupił bo to nie ma sensu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...