Lewy1 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Witam! Jestem początkującym Linuxowiczem. Zainstalowałem sobie Mandrake 9,0. Podczas instalacji moja karta graficzna (Radeon VE) została rozpoznana jako RADEON i monitor jako SyncMaster 400B. No i niby wszystko OK, ale żadne z ustawień nie pozwalały przejść testu. Musiałem to zignorować i dokończyć instalację. Tryb graficzny oczywiście się nie uruchamia. wypisując takie błędy: (==) using congig file: "/etc/X11/XF86Config-4" using vt7 (EE) RADEON(0): no valid mode found for this DFP/LCD (EE) Screen(S) found, but none have a usable configuration Fatal server error no screens found Odpalałem XF86Config ale tam w spisie kart graficznych nie ma żadnego RADEONA więc wybierałem Range128. Parametry monitora wpisałem z ręki (zgodne ze stanem faktycznym). Nie mogę jednak (i nie wiem czy muszę) wyedytować XF86Config-4. Bardzo proszę o pomoc w odpaleniu Xwindow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Ech. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25967 A potem były jakieś topici z radeonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...