panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40103100 Ja używam takiego fotela i mogę go polecić. Ma oparcie z siatki i wystarczający IMHO zakres regulacji. Siedzi mi się na nim wygodnie a czasem to moje siedzenie trwa bardzo długo. Niestety dość znacząco przekracza budżet. bez kitu dobrze by było dołożyć bo ma wysokie oparcie a wiem jak męczące może być siedzenie gdy się jego nie ma. jakby co to ewentualnie to - LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Od niecałego pół roku jestem właścicielem i użytkownikiem właśnie tego fotela Markus z Ikea'i i naprawdę polecam! Warto dołożyć te 2 stówy do niego! Zdarza mi się w nim dość długo przesiadywać, niestety ; P i dosłownie nic jeśli chodzi o ew. bóle pleców : ) czego nie mogę powiedzieć, o fotelu który miałem wcześniej [ ; No i ta siatka na oparciu to super patent, który minimalizuje pocenie się : ) Jednym słowem naprawdę fotel wart uwagi i tych 5 stów, no i względy estetyczne są zadowalajace : ) przynajmniej mnie ; ) Edytowane 25 Lipca 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 jakby co to ewentualnie to - LINKMam takie cudo (tylko nie "mejd baj ikeja") i muszę mieć powieszony ręcznik na oparciu bo w innym przypadku przyklejam się do krzesła :D Może durnie brzmi ale jak się próbuje wstać po takim przyklejeniu to jest to trochę bolesne (bez koszulki ofkoz). Dupsko się poci niemiłosiernie ale za to pobujać się można :D Sztuczna skóra to zło i nie polecam jej nikomu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Od niecałego pół roku jestem właścicielem i użytkownikiem właśnie tego fotela Markus z Ikea'i i naprawdę polecam! Warto dołożyć te 2 stówy do niego! Zdarza mi się w nim dość długo przesiadywać, niestety ; P i dosłownie nic jeśli chodzi o ew. bóle pleców : ) czego nie mogę powiedzieć, o fotelu który miałem wcześniej [ ; No i ta siatka na oparciu to super patent, który minimalizuje pocenie się : ) Jednym słowem naprawdę fotel wart uwagi i tych 5 stów, no i względy estetyczne są zadowalajace : ) przynajmniej mnie ; ) +1 Markus rzadzi :) Na poczatku bylem zly na siebie ze nie wzialem wygodnego miekkiego foteliku, ale teraz po miesiacu siedzenia przy biurku doceniam Markusa i nie wymienil bym go na zaden inny fotel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 A ja zamówiłem polecany przez wielu, tani fotel. Jestem bardzo zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam. Mam pytanko: czy w tym fotelu Xenos siatka na oparciu jest gruba i się nie przeciera podczas użytkowania? Pytam bo w Selgrosie jest podobny fotel: Niestety ma bardzo cienką tą siatkę na oparciu i boje się, że może się przetrzeć. Jeśli ten fotel to "nieudana kopia" tego Xenosa to zamówię Xenosa przez neta ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam. Mam pytanko: czy w tym fotelu Xenos siatka na oparciu jest gruba i się nie przeciera podczas użytkowania? Pytam bo w Selgrosie jest podobny fotel: http://img229.imageshack.us/img229/7410/krzeslo.th.jpg Niestety ma bardzo cienką tą siatkę na oparciu i boje się, że może się przetrzeć. Jeśli ten fotel to "nieudana kopia" tego Xenosa to zamówię Xenosa przez neta ;). Wygląda jak sklonowany, ale na Allegro jest z eko-skóry, a w Selgrosie z naturalnej. /nie cytujemy obrazków /Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 A czy mógłby ktoś kto ma fotel Xenos wypowiedzieć się czy ta siatka na oparciu też jest taka cienka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 nie wiem jak sie moj fotel nazywa ale ma takie same podlokietniki co ten Xenos. Pewnie to samo ale kupione w jysku. Fotel mam od roku i siatka jaka byla taka jest, jedyne co sie zmienilo od kupna to skrzypienie przy gibaniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Mój fotel (taki o jakim jest aktualnie dyskusja) też już ma roczek i spisuje się znakomicie. Nic nie skrzypi, siateczka się znakomicie trzyma, tylko ta skóra na siedzeniu w upały przeszkadza delikatnie. No i nie opanowałem mechanizmu "bujania". Może ktoś mi wyjawi tą tajemnicę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Tam tylko zakres odchyłu regulujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam. Mam pytanko: czy w tym fotelu Xenos siatka na oparciu jest gruba i się nie przeciera podczas użytkowania? Pytam bo w Selgrosie jest podobny fotel: http://img229.imageshack.us/img229/7410/krzeslo.th.jpg Niestety ma bardzo cienką tą siatkę na oparciu i boje się, że może się przetrzeć. Jeśli ten fotel to "nieudana kopia" tego Xenosa to zamówię Xenosa przez neta ;). Do kiedy trwa ta promocja? Będzie trzeba sprawdzić ten temat. BTW, dobrze widzę? Kółka są sylikonowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Tam tylko zakres odchyłu regulujesz.Tego też nie wiem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Widziałem ten sam fotel, ale w Realu. Wygląda na dość solidny. Z wygodą też nie najgorzej, ale musiałbym posiedzieć dłużej by ocenić. Wygląda podobnie do tego Xenosa. Profil oparcia wręcz identyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Po rozmowie z Kaabanem już wiem, że ten fotel jednak różni się od Xenosa. Xenos ma regulacje tej gąbki pod lędźwie, a to krzesło z Selgrosa nie, ma tylko taką jakby gumę z tyłu, którą powoduje, że siatka się tak nie odchyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 No cóż - już postanowione. Pozbywam się Prezydenta. Stukająca rączka, skrzypiąca skóra i wstawanie z niego z wrażeniem jakbyśmy właśnie wstali z wanny pełnej potu - dziękuję. Czy widzieliście przypadkiem na Allegro jakieś sensowne fotele tapicerowane klasycznym materiałem? Xenos niby fajny, ale siedzisko z eko-skóry poważnie mnie odstrasza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 To co Ty z nim robiłeś :D? Jako użytkownik prezydenta nie mogę o nim powiedzieć złego słowa. Mechanizm bujający zaczął skrzypieć - oliwa. Jedyny problem to już troche obite podpórki pod ręce mam, ta okleina szybko odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 To co Ty z nim robiłeś :D? Jako użytkownik prezydenta nie mogę o nim powiedzieć złego słowa. Mechanizm bujający zaczął skrzypieć - oliwa. Jedyny problem to już troche obite podpórki pod ręce mam, ta okleina szybko odpada.Taaa takie bujanie - muszę się zaprzeć o biurko, że się pobujać. Dzisiaj byłem w Agacie i zwykły fotelik za 250zł jest wygodniejszy a bujanie 10x lepsze. Jednak obwiniać mogę tylko siebie - za bardzo uwierzyłem w Internet i Allegro :D - fotel trzeba obejrzeć na żywo, usiąść na nim itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 wygodny fotel? hmmm... od dluzszego czasu nosilem sie z pewnym pomyslem, fotel samochodowy na kolkach, wyrwalem ostatnio fotel od poloneza, brat go pospawal i teraz mam wygodny fotel z regulacja... szkoda, ze nie jest to jakis fotel z wyzszej polki, bardziej kubelkowy... i np z regulacja ledzwiowa... ale nie jest zle... jak bede mial wiecej funduszy to na pewno pokusze sie o jakis bardziej "wypasiony" fotel samochodowy. dodam jeszcze, ze nawet przy maksymalnym opuszczeniu oparcia, gdy sie opre, fotel sie nie ma szans przewrocic do tylu, fartownie udalo sie uzyskac dobry srodek ciezkosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 @nodek Masz konkurencję: Mercedes wśród foteli [W123] :) Przebieg 430tyś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Noooo niezle, ladnie sie prezentuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Panowie a ja potrzebuje fotela ale BEZ kółek !! albo z blokada by nie jezdził . Podłoga to panele no i jak jeżdze wyścigi( w symulacje) to na takim z kółkami siłą rzeczy odpycham sie wciskając pedały.. Chyba ze do jakiegos fotela da sie dokupic wymienne nóżki "stopki" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Planuje zakupic jakis fotel tak abym mogl wygodnie siedzec przed komputerem , czasem chcialbym sie odychylic lekko do tylu i elegancko rozlozyc icon_biggrin3.gif Na co zwracac uwage ? Macie jakies ciekawe modele godne polecenia ? W JYSK jest promocja i calkiem ciekawie wyglada krzeselko za 225 zl , czy moze dostane cos lepszego na allegro ? Link do krzesla w JYSK -- > http://www.jysk.pl/120/122/ag/catalog/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Jak masz u siebie Jysk to polecam się przejść i samemu sprawdzić jak jest wygodny. Właśnie wszedłem do tego tematu ponieważ w tym miesiącu mam zamiar kupić jakiś fotel do 200 zł. Pomyślałem o tym fotelu Xenos, który polecało tu parę osób. Ale no właśnie. na rynku ostatnio pojawiło sie kilka jego imitacji, które ponoć czymś tam się różnią. Jeden taki widziałem w Realu i jeszcze jeden w Tesco. Znalazłem też w sklepie fajneceny. Niby to ten Xenos, ale czy aby napewno? Podaje link do aukcji: http://www.allegro.pl/item874601436_fotel_...lka_gratis.html Warto go brać czy lepiej wziąć coś innego, albo raczej od kogo innego, bo komentarze o tym sklepie są różne. Wolałbym nie wyrzucić 200 zl w błoto. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mi sie podoba ten z Jyska za 175zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Wiem, że jest taki dość podobny. Sam bym go sprawdził, ale w jednym sklepie we Wrocku ich nawet nie mają mimo, ze jest w ofercie. Ponoć mają go w innym punkcie we Wrocku na Bielanach. Mogli by wprowadzić sprzedaż internetową. Albo chociaż możliwość zamówienia i odbioru w wyznaczonym punkcie. Tak to muszę sam tam jechać i to załatwiać. Sprowadziłbym go już na jutro. Szkoda mi nawet bajury by jechać na Bielany po jedne głupie krzesło jak ten punkt Jysk koło mnie jest 2km od domu. Do Bielan mam ok 25 KM. ;) Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Bylem w Jysk i fotele sa tam tandetne ;/ nic specjalnego. Ma ktos z Was mzoe cos takeigo ? http://allegro.pl/item874894761_krzeslo_ob...t_2008_hit.html http://allegro.pl/item868368331_fotel_obro...o_promocja.html Ogolnie chce klupic cos za mneij wiecej 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) No i pokusiłem się o ten fotel Xenos z Fajneceny. Sam fotel w miare wygodny. Chociaż nie wiem skąd te jego zachwalanie. A czytałem o nim dobre opinie m.in na tym forum. Ogólnie jestem dość zadowolony. Siedzi się wygodnie, ale siedziałem też na wygodniejszych. Oparcie mogłoby być troszkę bardziej przechylone do tyłu. Jak dla mnie za sztywno się siedzi troszkę. Nie ma w ogóle regulacji oparcia. Za to oparcia na łokcie wołają o pomstę do nieba. Bardzo łatwo się brudzą i rysują. w sumie nie wiem od czego. Już po paru dniach mam kilka takich dość widocznych rysek. Podejrzewam, że po miesiącu te oparcie będą mocno zajechane. Jednak jak za takie pieniądze nie mam co narzekać. Narzekać mogę tylko na sposób pakowania paczek po przez ten sklep. Wiem, że to fotel, ale mimo wszystko rzeczy w pudełku latały zupełnie luzem kiepsko zabezpieczone. Edytowane 16 Stycznia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 No i pokusiłem się o ten fotel Xenos z Fajneceny. Sam fotel w miare wygodny. Chociaż nie wiem skąd te jego zachwalanie. A czytałem o nim dobre opinie m.in na tym forum. Ogólnie jestem dość zadowolony. Siedzi się wygodnie, ale siedziałem też na wygodniejszych. Oparcie mogłoby być troszkę bardziej przechylone do tyłu. Haj dla mnie za sztywno się siedzie troszkę. Nie ma w ogóle regulacji oparcia. Za to oparcia na łokcie wołają o pomstę do nieba. Bardzo łatwo się brudzą i rysują. w sumie nie wiem od czego. Już po paru dniach mam kilka takich dość widocznych rysek. Podejrzewam, że po miesiącu te oparcie będą mocno zajechane. Jednak jak za takie pieniądze nie mam co narzekać. Narzekać mogę tylko na sposób pakowania paczek po przez ten sklep. Wiem, że to fotel, ale mimo wszystko rzeczy w pudełku latały zupełnie luzem kiepsko zabezpieczone. Bo fotela nie podsuwa sie pod biurko tak, aby szurał o blat. Od tego ci się porysowały oparcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Blat jest nad oparciami ładnych parę centymetrów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...