Terrorminator Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Eeee, sorry qqrydza, ale w Tapatalku data wyświetla mi się w formacie 10.01.17 więc myślałem, że Ty już dawno te fotel przetestowałeś :) Ale czekam na wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saze Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Witam, Od jakiegoś czasu poszukuję krzesła do pracy przy biurku. Dotychczas używałem fotela marki DxRacer, jednak jego wygoda pozostawia wiele do życzenia, o jakości wykonania nie wspominając. Szukam krzesła do 800 złotych, najlepiej żeby nie było "gamingowe". Mam około 185 wzrostu i ważę 84kg. Zależy mi na tym by fotel był jak najwygodniejszy, by móc spędzać na nim po kilka godzin dziennie. Z marszu można wykluczyć wszystkie fotele/krzesła z ekoskóry(pocenie się). Zależało by mi na regulacji podparcia lędźwiowego i żaglówku. Zobaczyłem na razie ofertę marki Stema. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Veris net, ale zagłówek słabo przydatny. Do 800zł będzie ciężko coś faktycznie dobrego. Po za tym trzeba tyłek przymierzyć trudno wybrać na odległość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saze Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Verisa nie wyrwę w takiej cenie :/ A model GN-301 marki Stema? Lub Ergon marki Sitplus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) I jak ten fotelik? Sprawdził się w boju? Moja przygoda z systemem vms szybciej się skończyła niż zaczęła. Po rozpakowaniu krzesła w domu okazało się, że podstawa jest chromowana zamiast czarna jak w zamówieniu. Nie była to dla mnie dobra wiadomość bo fotel zupełnie zmienił swój "look" i pasował zupełnie do niczego. Myślałem, że skończy się tylko na wymianie podstawy ale niestety, vms musi być na chromowanej lub białej podstawie ze względu na konstrukcje, gdzie to był by już zupełny odjazd. Wydatek nie jest mały więc trudno powiedzieć "trudno" i machnąć ręką na krzesło, które nie jest takie jak być powinno. Firma (napiszę tak by nie odnosić się personalnie do tego kto mnie obsługiwał, notabene bardzo przyjemna atmosfera w czasie wszystkich wizyt :D ), w której zamawiałem sprzęt bardzo ładnie się zachowała i zaproponowała zwrot i zamówienie kolejnego fotela mimo, że zostaną z tym fotelem na ekspozycji. Firma przyjęła, że tak powiem po młodzieżowemu, "na klatę" pewien błąd i brak informacji związanej z kolorystyką podstawy przy opcji z vms. Fotelik wyszedł całkiem ładny, rasowo się prezentował i mam nadzieję, że szybko znajdzie nabywcę, mogą również promować system a brakowało im niestety takiego krzesła. By zminimalizować różnicę w cenie złożyłem fotel, ten sam model, na maksa wyposażony z jeszcze droższą tapicerką. Będzie nowozelandzka wełenka. https://www.camirafabrics.com/fabrics-and-samples/blazer :D Mimo tego i tak zostały trzy stówki w kieszeni. :/ "Najlepsze" jest to, że czas oczekiwania to kolejne 9 tygodni. Stare krzesło poszło na śmietnik ale firma nie zostawiła mnie na stołku kuchennym przy komputerze. :) Dostałem prosty model jako zastępstwo na czas realizacji zamówienia. Ta... bo już tyle napisałem ale słowa nie ma o samym systemie a to chyba istota tematu. Na początku lekki zawód ale im dłużej siedziałem na krześle tym bardziej docierał do mnie efekt swobodnego siedzenia. Bardzo przyjemne uczucie "zawieszenia" w przestrzeni. Kluczem i podstawą jest odpowiednie dopasowanie i ustawienie siły jaka działa w systemie. Przy ustaleniu odpowiedniej wartości siedzenie dawało przyjemność i satysfakcję. Samo dopasowanie też trochę trwało zanim ustaliłem sobie odpowiednią dla mnie siłę działania. Za wadę uważam brak możliwości zablokowania oparcia w dużym pochyleniu. Krzesła już nie mam i uważam, że zbyt krótko je użytkowałem by docenić wszystkie walory vms i wyrażać jednoznaczną opinię na temat wpływu pod kontem ortopedycznym. Jakość wykonania na wysokim poziomie i można Bejota polecić ale wybór dodatków, systemów, regulacji i mechanizmów to rzecz jednak indywidualna i polecam poświęcenie czasu na odwiedzenie salonu gdzie można sprawdzić wszystko organoleptycznie. ;) Jeśli ktoś zanosi się z wydaniem sporej kasy na krzesło w Łodzi mogę polecić przyjazny salon. Jeśli ktoś będzie zainteresowany efektem finalnym i moją opinią to podzielę się nią za 9 tygodni. Pozdrawiam. P.S. Dość istotna informacja chyba... Za system vms trzeba dopłacić około 750 PLN do projektu... :D ... gdzie wypasiony inny mechanizm z synchro i wieloma innymi regulacjami to około 200/250 PLN. Edytowane 22 Listopada 2017 przez qqrydza 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Gdzie ten salon w Łódzi? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Hehe Nie wiem czy zareklamować salon na forum czy puścić do Ciebie strzakę na priv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Pm wystarczy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 coś podobnego co Dony pokazał jest teraz w Jysku za 170zł (niby promocja z 340) jak ktoś szuka taniego krzesła wydaje się ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Z racji przymusowej pracy zdalnej, musze zorganizować sobie stanowisko pracy (i majsterkowania): Chciałbym kupić biurko do około 1000PLN Z tego co przeglądałem idealne są gamingowe: duży blat, brak szufladek ładnie się prezentują. Nie interesuje mnie podświetlenie i elektryczna regulacja wysokości. Być może dobrze by było gdyby mial listwę zasilającą. Na biurku beda: Monitor: mam 19cali, docelowo 24cale, Myszka i klawiatura, Mac mini, PC będzie pod biurkiem, w godzinach pracy laptop Prawdopobnie na biurku wyląduje Amiga A1200 lub A4000 i monitor CRT 15 cali. Głośniki Microlab Solo 6c ,ale planuje coś znacznie mniejszego. Lampka LEDowa Fotel: Ma być wygodny do pracy (8h dziennie) i ładnie wyglądać, też okolice do 1000PLN. Nie wiem czy lepszy będzie gamingowy, czy biurowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav97 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Szukam jakiegoś fotelu do 600zł. Ekoskóra nie wchodzi w grę. Najlepiej fotele które sami testowaliście. Potrzebny mi fotel gdzie będę mógł wygodnie siedzieć po kilka godzin, nie będą mi się pocić plecy ani tyłek i najlepiej, zeby podłokietniki też były regulowane. Możecie wysyłać i trochę przekraczające, zawsze można poczekać do promocji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Nie ten dział, tu pytamy o co kupić ze sprzętu. Przenoszę na ośla, pozatym na oślej masz tematy wygodne krzeslo, tam mozesz luknac wpisy coprawda stare, ale może na coś Cie naprowadzą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Nie ten dział, tu pytamy co kupić ze sprzętu. Przenoszę na oślą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav97 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 12 minut temu, Michał22 napisał: @rav97 Jak w morde strzelil : https://www.ikea.com/pl/pl/p/markus-krzeslo-biurowe-glose-czarny-robust-czarny-40103100/ Skora wolowa, regulacja wysokosci i nachylenia oparcia, mozliwosc pozostawania w dobrze zbalansowanym trybie ruchomego, luznego nachylenia, super sprawa z wysokim i przewiewnym oparciem. Regulacji podlokietnikow nie ma, ale dla mnie wysokosc jest w sam raz. Dosc szybko katuje fotele, a Markus sie trzyma ponadprzecietnie dlugo. Ja lepszego nie mialem i poki na takim nie usiade - nie mysle o wymianie. A czym się różni ten za 499 od tego za 599? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav97 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 no to sie zastanawiam pomiedzy tym za 599 markusem a diablo x-one, bo podobno tez w lato spoko sie siedzi na nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Mam Ergohuman Plus i gdybym miał jeszcze raz kupować to kupiłbym Markusa z Ikei. Koniecznie ten tańszy, z materiałowym obiciem na siedzisku, bo na tym pseudo skórzanym tyłek poci się niemiłosiernie. Zresztą zarzut o poceniu się tyłka i pleców dotyczy 98% foteli z ekoskóry, czy jaką tam sobie producent wymyśli nazwę. Albo siateks, albo materiał. Jeśli chodzi o Ergohumana to jest całkiem spoko, ale po dwóch latach na nim uważam, że nie jest wart swej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav97 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 @blood_brother czyli najlepszy ten za 499 markus z ikei? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 14 godzin temu, Nemayu napisał: Markus siedzisko ma ze skóry naturalnej, a nie "eco", ale i tak lepszy materiałowy. A to nie wiedziałem, zawsze byłem przekonany, że to ekoskóra :) 1 godzinę temu, rav97 napisał: @blood_brother czyli najlepszy ten za 499 markus z ikei? Moim zdaniem, w tym budżecie, tak. Ale tyłek każdy ma swój i dla pewności powinieneś, w miarę możliwości, przymierzyć się fizycznie do tego fotela. Bo kupowanie fotela bez przymiarki to trochę jak odsłuch głośników przez internet. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 2 miesiące temu sam takiego fotela szukałem. po wielu przymiarkach wybrałem https://jysk.pl/biuro/krzesla-biurowe/krzesla-gamingowe/krzeslo-gamingowe-jenslev-czarny-czer wygląd trochę nie w moim guście ale jest solidne i najwygodniejsze z wszystkich które testowałem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Kupiłem ostatecznie biurko Ultradesk Freeze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddyxmm Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Siemka, przymierzam się do zakupu fotela. Spędzam przy komputerze kilka dobrych godzin dziennie. Programuję oraz gram. Bardzo ważna dla mnie jest wygoda oraz ergonomia. Mam problemy z bolącymi plecami w dolnej części po długim kilkugodzinnych siedzeniu przy biurku. Przejrzałem tematy na forum i chciałbym dopytać co polecacie. Proszę o pomoc. Przyglądałem się: IKEA MARKUS Silver Monkey SMG-550 Silver Monkey SMG-400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Markus jest spoko w swojej cenie, natomiast jak masz możliwość to przymierz tyłek do fotela przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddyxmm Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 15 minut temu, arbackim napisał: Mam Silver Monkey SMG-750: https://www.x-kom.pl/p/540887-fotel-gamingowy-silver-monkey-smg-750-czarny-material.html Kupiony jakoś w połowie marca, na razie jestem zadowolony w 100%. Jak masz jakieś pytania - pisz :) Powiedz mi jak z wygniataniem się siedziska? Nie wbija się w dupe nic? Druga sprawa jak z efektem "zapadania" się w ten fotel? Jest twardy jak deska czy naprawdę czuć mięciutkie oparcie? Trzecia sprawa jak z głową? Da się oprzeć na odpowiedniej wysokości i korzystać z monitorów czy raczej trzeba bardzo odchylać głowę do tyłu? 30 minut temu, blood_brother napisał: Markus jest spoko w swojej cenie, natomiast jak masz możliwość to przymierz tyłek do fotela przed zakupem. Chodzi teraz o prace zdalną, siedzę po 10-12h przy kompie i naprawdę ciężko teraz przymierzyć się do fotela :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddyxmm Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Również mam 185 cm i bardzo mi zależy na tym, żeby móc na tym fotelu opierać głowę. Da radę? Jeśli tak to zaraz zamawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) 45 minut temu, arbackim napisał: Mam Silver Monkey SMG-750: https://www.x-kom.pl/p/540887-fotel-gamingowy-silver-monkey-smg-750-czarny-material.html Kupiony jakoś w połowie marca, na razie jestem zadowolony w 100%. Jak masz jakieś pytania - pisz :) Lepiej dołożyć troche do porządnego fotela polskiej produkcji (Profim) niż kupować chiński gejmingowy bubel kiepskiej jakości. Swoją drogą, po co zakładać kolejny temat, skoro jest już kilka na forum o fotelach? Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) 5 minut temu, arbackim napisał: A masz go skoro piszesz, że bubelek? Bo ja mam i piszę siedząc na nim :) Pominąwszy fakt, że specjalnie dla tego tematu się zarejestrowałeś, opierasz swoją opinie na użytkowania fotela przez dwa-trzy tygodnie....litości. Wszystkie te gejmingowe fotele to chińskie buble. Wróć za cztery lata ze swoją opinią. Ja mam profim playa ponad pięć lat i wygląda jakby wczoraj ze sklepu wyjechał, zero luzów na mechanizmie a materiał jak nówka. Wytrzymuje nawet pazurki kota :) Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddyxmm Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 6 minut temu, B@nita napisał: Pominąwszy fakt, że specjalnie dla tego tematu się zarejestrowałeś, opierasz swoją opinie na użytkowania fotela przez dwa-trzy tygodnie....litości. Wszystkie te gejmingowe fotele to chińskie buble. Wróć za cztery lata ze swoją opinią. Ja mam profim playa ponad pięć lat i wygląda jakby wczoraj ze sklepu wyjechał, zero luzów na mechanizmie a materiał jak nówka. Wytrzymuje nawet pazurki kota :) Który konkretnie model posiadasz? Bo widzę, że ten Playa występuje w wielu wariantach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) 35 minut temu, arbackim napisał: Zarejestrowałem się, bo szukam monitora. A wątek o fotelu był pierwszym, który mi się wyświetlił. Nie wierzysz? Daj e-mail, wyślę Tobie zdjęcia :) Już się rozpędziłem... maddyxmm@, nie pamiętam dokładnie symbolu ale to ten (11SL), a ja mam o ile pamiętam wersje P54PU I u mnie są trochę większe podłokietniki i ich regulacja schowana pod nimi, nie tak jak na tym egzemplarzu:Profim Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddyxmm Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 4 godziny temu, B@nita napisał: Już się rozpędziłem... maddyxmm@, nie pamiętam dokładnie symbolu ale to ten (11SL), a ja mam o ile pamiętam wersje P54PU I u mnie są trochę większe podłokietniki i ich regulacja schowana pod nimi, nie tak jak na tym egzemplarzu:Profim Ten model może i jest wygodny, ale jest zdecydowanie za niski. Potrzebuję fotela na którym będę mógł oprzeć łokcie oraz głowę. Zakupiłem ten Silver Monkey SMG-750. Zobaczymy jak będzie się sprawdzał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, maddyxmm napisał: Ten model może i jest wygodny, ale jest zdecydowanie za niski. Potrzebuję fotela na którym będę mógł oprzeć łokcie oraz głowę. Zakupiłem ten Silver Monkey SMG-750. Zobaczymy jak będzie się sprawdzał :) Co znaczy zdecydowanie za niski?? Masz opcje z zagłówkiem jeśli o to chodzi, podłokietnik tez jest...ale skoro już wybrałeś chiński fotel, niech ci służy :) Oby dłużej niż dwa lata z tym kiepskim mechanizmem. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...