quake4 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Witam. Odblokowywał może ktoś mnozniki >12,5 bez cięcia L3? Probówałem łączyc "nóżki" procesora, tak ja to ma się dla Bartonów zeby osiągnąć <12,5, ale nic to nie pomogło w przypadku mojego Tbreda 1700+ , dalej max 12,5. Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Witam. Odblokowywał może ktoś mnozniki >12,5 bez cięcia L3? Probówałem łączyc "nóżki" procesora, tak ja to ma się dla Bartonów zeby osiągnąć <12,5, ale nic to nie pomogło w przypadku mojego Tbreda 1700+ , dalej max 12,5. Dzieki Kiedys sie wkurzalem jak ktos pisal: uzyj "Szukaj"... Ale w Twoim przypadku nic innego napisac nie mozna... Udanego szukania :D Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Wiesz Miszo zacząłem od tego, ale znalazłem różne wypowiedzi na temat mostków L3 ktore wszysce paląa, tną a inni jeszcze łączą itp. Mi chodzi o to czy ktoś odblokował wysokie mnożniki na tej płycie i dla tego procesora nie mieszając do tego mostków L3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Wiesz Miszo zacząłem od tego, ale znalazłem różne wypowiedzi na temat mostków L3 ktore wszysce paląa, tną a inni jeszcze łączą itp. Mi chodzi o to czy ktoś odblokował wysokie mnożniki na tej płycie i dla tego procesora nie mieszając do tego mostków L3.Polecam zagladnac na www.ocinside.de Alke bez przepalenia mostkow L3 raczej sie nie obejdzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Wiesz Miszo zacząłem od tego, ale znalazłem różne wypowiedzi na temat mostków L3 ktore wszysce paląa, tną a inni jeszcze łączą itp. Mi chodzi o to czy ktoś odblokował wysokie mnożniki na tej płycie i dla tego procesora nie mieszając do tego mostków L3.Polecam zagladnac na www.ocinside.de Alke bez przepalenia mostkow L3 raczej sie nie obejdzie :) Jest jeszcze inne rozwiazanie. Mialem taka sama plyte jak Ty i ten sam problem... Ale po zmianie na to co mam teraz nie mam problemow z mnoznikiem :). Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Miałem nadzieję że coś takiego zadziała THG Na ten temat wypowiadał sie mechl!n, cytuję: "Jest jeszcze jeden sposób, ale nie sprawdzałem go: link Jest to sposób na odblokowanie Bartona ale autor twierdzi, że w wypadku TB zastosowanie tego tricku odblokowuje wyższe mnożniki. "...As we have shown above, the "pin-trick" works, at least to the point where we can access all lower multipliers of the Barton. With the XP2800+ (TBred), the situation was different in that the mod opened up all multiplier settings from 13X to 22.5x but that is not the point of this article..."" U mnie nie zadziałało. A może komuś się udało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Spróbuj jeszcze tego: Link do tego w moim topicu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Miałem nadzieję że coś takiego zadziała THG Na ten temat wypowiadał sie mechl!n, cytuję: "Jest jeszcze jeden sposób, ale nie sprawdzałem go: link Jest to sposób na odblokowanie Bartona ale autor twierdzi, że w wypadku TB zastosowanie tego tricku odblokowuje wyższe mnożniki. "...As we have shown above, the "pin-trick" works, at least to the point where we can access all lower multipliers of the Barton. With the XP2800+ (TBred), the situation was different in that the mod opened up all multiplier settings from 13X to 22.5x but that is not the point of this article..."" U mnie nie zadziałało. A może komuś się udało? to tez sprawdzalem i nie dziala,za to palenie mostkow dziala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Podsumoujac. Dzieki wszystkim za rady i zainteresowanie. Wczoraj zjechalem z udma na nizsze i asynhronicznie ustawilem pamieci, co prawda sapada ogolna wydajnosc systemu ale pozwolilo mi to sprawdzic mozliwosci proca. 0310 chodzil na 12x200 system wstal ale nie meczylem go(prime 95), a przy 12,5x200 wyswietlil posta ale juz xp nie poszedl. Poczeka troche i zakupie cos na nForce i wtedy poznam prawdziwe oblicze tego prcka :-) PS. Niezly ten Epox 8kha+, ale szkoda mi reszty sprzetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Widzę, że nie robiłeś zaproponowanej przezemnie modyfikacji. A szkoda, bo TO DZIAŁA! Po szczegóły zapraszam do mojego topica :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...