siebek Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) Tak jak mówi costi - najlepiej zsynchronizować sobie kontakty z googlem ;) Używam tej synchronizacji od pierwszego telefonu z WM - SPV E650. Miałem później inne telefony z WM, iPhony, a przez kilka dni nawet jakąś nokię i nigdy nie było problemu z kontaktami. PS. Ostatnio dopadłem fajną gierkę: http://www.appbrain.com/app/grand-prix-story/net.kairosoft.android.paddock_en Polecam :) Edytowane 31 Lipca 2011 przez siebek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Jak się przesiadałem z Omnii 2 na Desire Z, to wyeksportowałem sobie kontakty do konta google. Poszukaj po helpie gmaila, jest tam instrukcja jak pożenić je z ActiveSync w telefonie. Eksportuje kontakty (ze wszystkimi polami), maile i wpisy w kalendarzu. Potem na nowym telefonie po prostu synchronizujesz się z tym kontem i "włala" ;) EDIT: o, tutaj: Setting Up Your Windows Mobile Phone for Google Sync : Google Sync - Google Mobile Help Wielkie dzięki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulitry Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Chciałem podzielić się z Wami moją nową kompozycją: Ekran domowy: Szuflada: Co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Chciałem podzielić się z Wami moją nową kompozycją: Ekran domowy: Szuflada: Co sądzicie? telefonu sie używa a nie brandzluje pulpitem :P 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 To zrezygnuj z pulpitu i dziob w konsoli ;) Jak dla mnie to ma też wyglądać, a nie tylko działać, oglądam go kilkanaście/-dziesiąt razy dziennie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) Homescreen Główne aplikacje HTC Desire @ MIUI 1.8.26 ADW Launcher EX WidgetLocker MClock Ikony pulpitu iPhonious Ikony Docka Roostilabel Black Beautiful Widgets Edytowane 2 Września 2011 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emikyou Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 (edytowane) Homescreen Główne aplikacje HTC Desire @ MIUI 1.8.26 ADW Launcher EX WidgetLocker MClock Ikony pulpitu iPhonious Ikony Docka Roostilabel Black Beautiful Widgets A co to za przezroczysty widget do kontrolowania wifi, wibracji itp.? Jak zrobiłeś taki zegar w mClock? Z góry dzięki za uchylenie rąbka. Edytowane 3 Września 2011 przez emikyou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 (edytowane) A co to za przezroczysty widget do kontrolowania wifi, wibracji itp.? Jak zrobiłeś taki zegar w mClock? Z góry dzięki za uchylenie rąbka. Teraz jestem na innym ROM'ie, ale ten przezroczysty widget jest bodajze wbudowany w MIUI, co do zegarka to masz mase skórek do sciagniecia wystarczy poszukac. ;-) Przykładowo tutaj Ostatnio sie przesiadlem na CM7, rezultat: CyanogenMod 7 Nightly #183 ADW Launcher + Eyefold theme Meizu M25 CM7 theme Minimalistic Text (wersja platna) Widget Locker Jak widac na homescreenie, mam male problemy ze status barem. :lol: Wyglada jakby byly 2 nalozone na siebie, jeszcze musze nad tym popracowac docelowo ma byc transparentny ale wyglada na to ze CM7 Patcher nie dziala z najnowszymi CM7 Nightly i narazie jestem w kropce. :-P Edytowane 4 Września 2011 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 HTC Desire @stock 2.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Pytanie do użytkowników Androida: czy nie wnerwia was, że nigdzie nie ma opcji (mowa o oryginalnym sofcie), który usuwałby zegar z taskbara? Wszyscy praktycznie używają dużego zegarka na środku pulpitu i mnie osobiście strasznie irytuje, że są dwa: jeden mały i jeden duży. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) Da sie chyba usunac na oryginalnym sofcie, ale musialbys pogrzebac w opcjach roznych Launcherow (chyba ADW Launcher ma mozliwosc wylaczenia, a nawet wogole schowania tego paska) Edytowane 5 Września 2011 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 No wlasnie mam ADW i dokladnie uzywam tej opcji czyli chowania calego paska, ale gdybym mogl tylko usunac sam zegarek to nie ruszalbym w ogole status bara. To jest wlasnie problem. Tak wiele rzeczy da sie skonfigurowac, a nie ma takiego drobiazgu jak chowanie niechcianych ikon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Godzina na pasku jest przydatna jak się siedzi w jakiejś aplikacji więc ja nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) To zrezygnuj z pulpitu i dziob w konsoli ;) Jak dla mnie to ma też wyglądać, a nie tylko działać, oglądam go kilkanaście/-dziesiąt razy dziennie ;) oj tam .. ze skrajnosci w skrajnosc :P mowie o prostocie i czytelnosci :P co prawda mam jedynie Xperie X8 i rozdzielczosc HVGA wiec nie wejdzie za duzo :P p,s: Rikki skad masz takie fajne "ikonki napisowe" ;] rozwazalem wlasnie taki patent.. Edytowane 5 Września 2011 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Reflection Dock Icons - complete set Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 W koncu udalo mi sie zrobic transparentny status bar , mial byc w pelni transparentny ale lepszy rydz niz nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 p,s: Rikki skad masz takie fajne "ikonki napisowe" ;] rozwazalem wlasnie taki patent.. Podobny efekt można uzyskać łącząc ADW launchera z simple text, w którym można samemu porobić guziki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 W sumie nie wiem czy to adekwatny temat do pytania, ale zapytam. Jaka nawigacja na Androida w tej chwili jest najlepsza? Navigon, NaviExpert czy może Sygic? Kryteria: najbardziej szczegółowe mapy, najlepsza/najłatwiejsza obsługa. Do czynienia miałem tylko z Sygiciem, ale to jakiś czas temu i mapy pozostawiały trochę do życzenia. Jest jakaś metoda wrzucenia innych map ewentualnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Imo najpierw przetestuj nawigację google i dopiero jeżeli nie spełni się, zacznij myśleć o zakupie innej. Dla mnie googlowska wystarcza całkowicie - nieczęsto używam navi, ale jak na razie zawsze doprowadziła mnie idealnie do celu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) Jak wiadomo, premiera nowego Androida już blisko, a im bliżej tym więcej wycieków. Zagraniczny portal branżowy zaprezentował screeny dwóch aplikacji, które znajda się w najnowszej odsłonie systemu operacyjnego sygnowanego zielonym ludzikiem. Na szczęście to nie wszystko, do sieci wyciekły pliki apk, które możecie pobrać z linków poniżej. Aplikacja, a raczej klient portalu społecznościowego Google+, w wersji 2.0, został odświeżony głownie graficznie, jednak największą zmianą jest przemianowanie swoistego czatu z Huddle na Chord (niestety w polskiej wersji językowej nazwa pozostała jako "Czat"). Niestety brak tu jakichkolwiek zmian w użyteczności aplikacji, jedynie część funkcji została uporządkowana, by ułatwić korzystanie z G+. Aplikacja Muzyka w wersji 4.0.1 została bez wątpienia dostosowana do designu najnowszego Androida, prezentuje się ona wręcz rewelacyjnie. Nie znajdziemy tutaj jednak wielkich zmian jeżeli chodzi o funkcjonalność samego odtwarzacza. Trzeba przyznać, że aplikacja działa bardzo szybko nawet przy dużych ilościach muzyki (jest o wiele lepiej zoptymalizowana niż wersje 3+), a zmiany w interfejsie świetnie się prezentują. Z resztą całość oceńcie sami. Google+ możemy pobrać tutaj. Odtwarzacz Muzyczny tutaj. Aplikacje na pewno działają z Androidem 2.2+ Oprocz tego z Nexusa Prime wycieknela bootanimacja do sciagniecia tutaj (flasciach!emy przez Recovery wiec wymagany Root) http-~~-//www.youtube.com/watch?v=yYRM4nCMWCk Warto tez dodac ze Qualcomm zaprezentowal nowy chip - Snapdragon S4 SoC 28nm manufacturing process Krait CPU and Adreno 225 GPU. 60% boost over the current Scorpion lineup Clock speeds ranging between 1.5 and 2.5GHz GPU 50% greater performance over the current Adreno 220 support for DirectX 9.3 OpenGL ES 1.1 and 2.0 multi-mode world capabilities with support for all the commonly used frequencies from 700 to 2600MHz Cat. 3 LTE (up to 100Mbps) and Cat. 24 HSPA+ (up to 42Mbps), along with EV-DO Rev. B, 1x Advanced and TD-SCDMA, as well as GSM, GPRS and EDGE. support for GPS and GLONASS, along with Bluetooth, WiFi, FM radio and NFC Źródło Edytowane 9 Października 2011 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Aplikacja muzyczna IMO wymaga jeszcze dopracowania wizualnego, jest trochę uchybień. Duży plus za szybkość działania względem 3.0.1. - niepotrzebna przestrzeń między strzałką a końcem ekranu w listach - niepotrzebna strzałka w górę w wersie tytułu - w ekranie odtwarzania button wstecz to strzałka i ikona, wygląda to niekonsekwentnie - ekran wyszukiwania jest trochę dziwnie robiony (zbyt udziwniony top) - okładki dalej są niskiej jakości co mnie doprowadza do szału Jest to jednak najładniejszy i najbardziej intuicyjny player na Androida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) Zapomnialem dodac, zeby wykorzystac caly potencjal tej aplikacji muzycznej wypada miec konto w Google Music. Poki co rejestracja jest otwarta tylko dla mieszkancow US, ale mozna to latwo ominac (proxy, pogooglujcie). Proxy trzeba uzyc tylko przy rejestracji, pozniej mozna korzystac bez zadnych kombinacji. Posiadam 5 zaproszeń, jesli ktos jest zainteresowany to PM swoj adres mailowy (najlepiej gmail). Google Music to prawdziwa gratka dla użytkowników urządzeń z Androidem. Posłuży im bowiem do synchronizacji muzyki pomiędzy komputerem a smartfonem lub tabletem s OS-em Google. Nasze ulubione utwory możemy dodawać do schowka za pomocą aplikacji dla Windowsa i Maca o nazwie Music Manager, a to co ze schowka wybierzemy, natychmiast dostępne jest na urządzeniu przenośnym. Do schowka można wrzucić 20 tys. utworów. Aby słuchać muzyki ze swoich zasobów, nie trzeba mieć stałego dostępu do sieci. Z Google Music można korzystać także offline, ponieważ ostatnio odtwarzane utwory zostaną w pamięci urządzenia przenośnego. Można także wybrać utwory, do których chcemy mieć zawsze dostęp. Edytowane 9 Października 2011 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Czy ja wiem? Posiadam konto w Google Music ale nie sądzę, żeby streamowanie było kluczową wartością playera. Myślę, że dla większości Europejczyków (bo chyba nie trzeba się tutaj ograniczać do Polaków) jednak będzie się liczyła zmiana interfejsu bo większość słucha muzyki wgranej na telefon. Rozwiązałeś jakoś problem jakości okładek na Androidzie? Jestem ciekaw czy po roocie jest na to sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Imo najpierw przetestuj nawigację google i dopiero jeżeli nie spełni się, zacznij myśleć o zakupie innej. Dla mnie googlowska wystarcza całkowicie - nieczęsto używam navi, ale jak na razie zawsze doprowadziła mnie idealnie do celu. Chyba zapomniałem dodać, chodzi o wersje offline. A z tego co się orientuje to mapy googla są online? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 A z tego co się orientuje to mapy googla są online? Tak, aczkolwiek u mnie ilość pobranych danych przy nawigacji jest śladowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Ja próbowałem użyć nawigacji Google raz, jak zastanawialiśmy się jak najlepiej dojechać z Koniakowa do Brennej. Po chwili myślenia aplikacja wypluła "nawigacja do wybranego miejsca docelowego jest niedostępna" :lol: Co do nowej muzyki - I don't care, i tak używam playera HTC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Chyba zapomniałem dodać, chodzi o wersje offline. Pod koniec września wyszła MapaMap. Polecam jeśli szukasz dokładnej mapy Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) Mapa w Sygicu też jest całkiem spoczko (bo masz wybór - TeleAtlas albo Navteq). MapyMap jeszcze nie testowałem. Edytowane 9 Października 2011 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Nie wiem jakie mapy pobierają się domyślnie, ale jak widziałem u kumpla to np niektóre ulice u mnie w mieście zaczynały się np. od numeru 50 zamiast 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Chyba zapomniałem dodać, chodzi o wersje offline. A z tego co się orientuje to mapy googla są online? Mozna pobrac do pamieci podrecznej obszar o promieniu 15 km od zaznaczonego punktu. Ja sobie dodalem cztery takie punkty, ale wiecej pewnie tez przejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...