p3dzi0r Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 siedze sobie i se przeglondam allegro , a tu sie trafil blok (niby okazja) http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6063146 Co o tym sondzicie ?, oplaca sie kupowac czy lepiej dolozyc i kupic od mate'go :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Cytat siedze sobie i se przeglondam allegro , a tu sie trafil blok (niby okazja) http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6063146 Co o tym sondzicie ?, oplaca sie kupowac czy lepiej dolozyc i kupic od mate'go :P heh Gostek nic nie pisze, co w nim jest : jakie kanaly, ile, jaka srednica.? Zreszta podejrzanie tanio jak na taki blok, chociaz przypomina znacznie ten od Mate. IMHO kup lepiej od Mate, sprawdzone przez mnustwo userow. Sprzedajacy pewny i w ogole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Polecam!!!Mate Sa zupa gud 8) www.bloki.wodne.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 A w jaki sposób zrozumiec to co gość napisał w ofercie: "Na styku bloku z jadrem procesora pasta termoprzewodząca ze srebrem po to aby sie nie zapowietrzał" Normalnie jakis lamer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Mi ten blok nie wygląda na najlepszy. I nie ma do tego żadnych danych o nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Cytat A w jaki sposób zrozumiec to co gość napisał w ofercie: "Na styku bloku z jadrem procesora pasta termoprzewodząca ze srebrem po to aby sie nie zapowietrzał" Normalnie jakis lamer Na styku to może i dobrze że zaleca posmarować, ale z tym odpowietrzaniem to facet się spalił, widocznie jego blok jest nieszczelny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat Cytat A w jaki sposób zrozumiec to co gość napisał w ofercie: "Na styku bloku z jadrem procesora pasta termoprzewodząca ze srebrem po to aby sie nie zapowietrzał" Normalnie jakis lamer Na styku to może i dobrze że zaleca posmarować, ale z tym odpowietrzaniem to facet się spalił, widocznie jego blok jest nieszczelny. Wydaje mi sie ze gostek nie umie sie wyslowic, po konsultacji ze znajomym z forum, doszlismy do wniosku ze chodzi mu o to, zeby nie bylo powietrza pomiedzy WB , a jadrem proca. Chyba dlatego miedzy innymi ze jest niekoniecznie prosty ten WB :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Nie chce pisac osobnego topica wiec zapytam co myslicie o bloku wodnym mata i nie chodzi mi o ten z 38 kanałami ?????? co o tym myslicie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Wg mnie to przydałoby się zrobić wreszcie jakieś porównanie, bo tak to sobie można gadać... Jest już kilka polskich bloków, Liskowi jeszcze zepchnąłem DangerDena 2-2 a sam zakupiłem 3-1, więc można porównać do tzw. czołówki. Może się okazać, że wydanie $60 na blok może dać tylko 2C niżej niż blok za $20, a za $40 różnicy to sobie można przecież fajnego peltiera kupić. Taka sama sytuacja z chłodnicami. Są praktycznie dwie, ta za 185zł i "Chłodnica Overclocking" :?: za 240zł. Ciekawe jaka jest różnica w wydajności. Dziwię się, że samym producentom nie zależy na przetesowaniu tego całego złomu i uzyskaniu pozycji lidera na naszym rynku, gdyby się okazało, że to akurat ich wynalazek jest najlepszy. Lisek, do roboty :D Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 wracając do tematu, dostałem od kolesia namiar na jego stronę, gdzie prezentuje swoje chłodzenie wodne: http://www.trzone.prv.pl/ radzę zwrócić uwagę na dwie rzeczy: 1. jak jest założona zapinka na blok (to tłumaczy "zapowietrzanie" :D ) 2. jaka jest "dziura" w parapecie pod chłodnicą i jaki z tego wynika przewiew :D ... na mój gust: koleś mało doświadczony (czyt. rozgarnięty :D ) pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Buehehhe.. tosz to strona naszego kolegi z forum. Mowa o Tristanie :D Jezeli to (w co nie chce mi sie wierzyc) on to niezle zaburaczyl. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat wracając do tematu, dostałem od kolesia namiar na jego stronę, gdzie prezentuje swoje chłodzenie wodne: http://www.trzone.prv.pl/ radzę zwrócić uwagę na dwie rzeczy: 1. jak jest założona zapinka na blok (to tłumaczy "zapowietrzanie" :D ) 2. jaka jest "dziura" w parapecie pod chłodnicą i jaki z tego wynika przewiew :D ... na mój gust: koleś mało doświadczony (czyt. rozgarnięty :D ) pozdrawiam m. Dolaczajac sie do Twojego posta , doalbym jeszcze ze jest niechluj i balaganiarz. Lepszego umiejscowienia chlodnicy, faktycznie ciezko bylo by wymyslic, musi miec gigantyczna wydajnosc :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat Buehehhe.. tosz to strona naszego kolegi z forum. Mowa o Tristanie :D Jezeli to (w co nie chce mi sie wierzyc) on to niezle zaburaczyl. 8O Po dlgotrwalym uzywaniu WB midz sie zapowietrza lecz czesc w ktorejblok stykal sie z prockiem pomiedzy rdzeniem a blokiem nie zapowietrza sie prawie w ogledy uzyjey pasty!!!. Sprobujcie uzywac WB przez ok 2 miechy i pomiedzy dzen a blk dajcie paste po 2 miechach cala powierzchcna blku sie zapowietrzy a zostane tyko jedna nie zapowietrzona czesc zmyjcie paste i zobaczie! .NIE WYZYWAJCE OD LAMEOW LAMERZY BO SAMI PEWNIE NIGDY NIE WIDZIELISCIE NA OCZY WC slayne TO SZCZEGOLNIE DO CIEBIE!!!.Reed wiem ze estem balaganarz i w pokoju mam burdel Umiescilem hlodnice na oknie po to aby moc ja wystawic przez okno w zimie :P. Szedaje blok bo mam takie dwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat wracając do tematu, dostałem od kolesia namiar na jego stronę, gdzie prezentuje swoje chłodzenie wodne: http://www.trzone.prv.pl/ radzę zwrócić uwagę na dwie rzeczy: 1. jak jest założona zapinka na blok (to tłumaczy "zapowietrzanie" :D ) 2. jaka jest "dziura" w parapecie pod chłodnicą i jaki z tego wynika przewiew :D ... na mój gust: koleś mało doświadczony (czyt. rozgarnięty :D ) pozdrawiam m. hehehe i kto tu jest malo rozgarniety! pod chlodnica sa podstawki podnoszace ja na ok 3-4cm. zobatrz ze zapinka bolega do bloku z dwoch stron!!!. NIE UWAZAJCIE MNIE ZA LAMMERA!!! PRZECIEZ NIE UZYWALBYM CZEGOS CO JEST KIEPAWE!!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 tristan, rany, nie gorączkuj się tak, nie chciałem Cię urazić, chłopie. 1. jeśli chodzi o zapinkę: moim zdaniem śrubka jest umieszczona niesymetrycznie, żeby dociskać blok do rdzenia CENTRALNIE nad rdzeniem. dlatego uważam, że powinna być odwrotnie. tak jak jest u Ciebie na zdjęciach może doprowadzić do ukruszenia rdzenia(przynajmniej na moje oko). 2. na zdjęciach nie widać żadnych podkładek pod chłodnicą - leży plackiem na parapecie. więc sorki raz jeszcze za moje wnioski wyciągnięte na podstawie zdjęć. BTW jestem zdziwiony, że zamiast zapytać najpierw na forum czy ktoś nie chce kupić bloczka rzucasz go od razu na allegro. ale, ale może byś od razu kilka szczegółów napisał: jaka średnica kanałów, ile kanałów itd. pozdrawiam m. ps. rozumiem, że słowo "zapowietrza" = "utlenia", mam rację? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat Po dlgotrwalym uzywaniu WB midz sie zapowietrza lecz czesc w ktorejblok stykal sie z prockiem pomiedzy rdzeniem a blokiem nie zapowietrza sie prawie w ogledy uzyjey pasty!!!. Sprobujcie uzywac WB przez ok 2 miechy i pomiedzy dzen a blk dajcie paste po 2 miechach cala powierzchcna blku sie zapowietrzy a zostane tyko jedna nie zapowietrzona czesc zmyjcie paste i zobaczie! .NIE WYZYWAJCE OD LAMEOW LAMERZY BO SAMI PEWNIE NIGDY NIE WIDZIELISCIE NA OCZY WC slayne TO SZCZEGOLNIE DO CIEBIE!!!.Reed wiem ze estem balaganarz i w pokoju mam burdel Umiescilem hlodnice na oknie po to aby moc ja wystawic przez okno w zimie . Szedaje blok bo mam takie dwa.Sorry ale to chyba sie nie nazywa "zapowietrzanie" tylko "utlenianie" miedzi. Cytat zobatrz ze zapinka bolega do bloku z dwoch stron!!!.Ciekawe gdzie ta zapinak przylega z dwoch stron 8O jezeli to zachaczenie to jest przyleganie to gratulacje za pomyslowocs. P.S. Gdyby nie ten CS to bys juz dawno procka nie mial za taka pomyslowosc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat Cytat Po dlgotrwalym uzywaniu WB midz sie zapowietrza lecz czesc w ktorejblok stykal sie z prockiem pomiedzy rdzeniem a blokiem nie zapowietrza sie prawie w ogledy uzyjey pasty!!!. Sprobujcie uzywac WB przez ok 2 miechy i pomiedzy dzen a blk dajcie paste po 2 miechach cala powierzchcna blku sie zapowietrzy a zostane tyko jedna nie zapowietrzona czesc zmyjcie paste i zobaczie! .NIE WYZYWAJCE OD LAMEOW LAMERZY BO SAMI PEWNIE NIGDY NIE WIDZIELISCIE NA OCZY WC slayne TO SZCZEGOLNIE DO CIEBIE!!!.Reed wiem ze estem balaganarz i w pokoju mam burdel Umiescilem hlodnice na oknie po to aby moc ja wystawic przez okno w zimie . Szedaje blok bo mam takie dwa.Sorry ale to chyba sie nie nazywa "zapowietrzanie" tylko "utlenianie" miedzi. Cytat zobatrz ze zapinka bolega do bloku z dwoch stron!!!.Ciekawe gdzie ta zapinak przylega z dwoch stron 8O jezeli to zachaczenie to jest przyleganie to gratulacje za pomyslowocs. P.S. Gdyby nie ten CS to bys juz dawno procka nie mial za taka pomyslowosc :P FELUKE WIELKIE DZIEKI! ALE ROTFL I LOL DLA MNIE SAMEGO POMYLILY MI SIE POJECIA UTLENIANIE I ZAPOWIETRZANIE! :P PEWNIE DLA TEGO ZE W OBU WYSTEPUJE OXYGEN. ALE MNIEJSZA Z TYM WAZNE ZE W KONCU MYSL PRZEWODNIA PRZEKAZALEM :P I OBRONILEM HONOR :D. A CO DO ZAPINKI TO DOLEGA ONA WYSMIENICIE U GORY PODSTAWIONE SA MALE BLASZKI Z OBU STRON ZRESZTA ZOBATRZ NA ZDJECIU PO LEWEJ STRONIE TROCHE JA WIDAC. ALE LLLOOOOOOOOOOLL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Nawiązując do chłodnic, to odradzam kupowanie tych gotowych, bo ja złożyłem własną chłodnicę (z nowych części) za tyle zamo czyli za 180zł, ale mam dwa wiatraczki - najmocniejsze Sunony (107CFM) 12x12 z grillami, no i chłodnica (a raczej nagrzewnica) jest cieńsza, ale za to dłuższa, co sprzyja lepszemu oddawaniu ciepła. Teraz, kiedy jeszcze nie mam peltiera wiatraczki chodzą na minimalnych obrotach (tak, że ich nie słychać), a i tak temperatura nie przekracza 35st przy 1.2@1.5GHz. A co do bloków to polecam ten od Mate'a - świetnie odbiera ciepło i jest dobrze wykonany. A ten blok na Allegro jest podobny do Mate;owego, bo ma doklejone dwa kolanka miedziane, które można kupić w każdym markecie budowlanym i nie trzeba się wyśilać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat Cytat Cytat Po dlgotrwalym uzywaniu WB midz sie zapowietrza lecz czesc w ktorejblok stykal sie z prockiem pomiedzy rdzeniem a blokiem nie zapowietrza sie prawie w ogledy uzyjey pasty!!!. Sprobujcie uzywac WB przez ok 2 miechy i pomiedzy dzen a blk dajcie paste po 2 miechach cala powierzchcna blku sie zapowietrzy a zostane tyko jedna nie zapowietrzona czesc zmyjcie paste i zobaczie! .NIE WYZYWAJCE OD LAMEOW LAMERZY BO SAMI PEWNIE NIGDY NIE WIDZIELISCIE NA OCZY WC slayne TO SZCZEGOLNIE DO CIEBIE!!!.Reed wiem ze estem balaganarz i w pokoju mam burdel Umiescilem hlodnice na oknie po to aby moc ja wystawic przez okno w zimie . Szedaje blok bo mam takie dwa.Sorry ale to chyba sie nie nazywa "zapowietrzanie" tylko "utlenianie" miedzi. Cytat zobatrz ze zapinka bolega do bloku z dwoch stron!!!.Ciekawe gdzie ta zapinak przylega z dwoch stron 8O jezeli to zachaczenie to jest przyleganie to gratulacje za pomyslowocs. P.S. Gdyby nie ten CS to bys juz dawno procka nie mial za taka pomyslowosc :P FELUKE WIELKIE DZIEKI! ALE ROTFL I LOL DLA MNIE SAMEGO POMYLILY MI SIE POJECIA UTLENIANIE I ZAPOWIETRZANIE! :P PEWNIE DLA TEGO ZE W OBU WYSTEPUJE OXYGEN. ALE MNIEJSZA Z TYM WAZNE ZE W KONCU MYSL PRZEWODNIA PRZEKAZALEM :P I OBRONILEM HONOR :D. A CO DO ZAPINKI TO DOLEGA ONA WYSMIENICIE U GORY PODSTAWIONE SA MALE BLASZKI Z OBU STRON ZRESZTA ZOBATRZ NA ZDJECIU PO LEWEJ STRONIE TROCHE JA WIDAC. ALE LLLOOOOOOOOOOLL Tristan Sam namieszales z tymi okresleniami :) dlatego nie dziw sie ze taka byla reakcja forumowiczow :mrgren: A z ta chlodnica , to faktycznie wyglada jakby plackiem lezala na parapecie :) Dlatego tez tak napisalem o jej wydajnosci :lol: Nie widac ze jest podniesiona i luft na gdzie przelatywac :) Bez obrazy :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Cytat tristan, rany, nie gorączkuj się tak, nie chciałem Cię urazić, chłopie. 1. jeśli chodzi o zapinkę: moim zdaniem śrubka jest umieszczona niesymetrycznie, żeby dociskać blok do rdzenia CENTRALNIE nad rdzeniem. dlatego uważam, że powinna być odwrotnie. tak jak jest u Ciebie na zdjęciach może doprowadzić do ukruszenia rdzenia(przynajmniej na moje oko). 2. na zdjęciach nie widać żadnych podkładek pod chłodnicą - leży plackiem na parapecie. więc sorki raz jeszcze za moje wnioski wyciągnięte na podstawie zdjęć. BTW jestem zdziwiony, że zamiast zapytać najpierw na forum czy ktoś nie chce kupić bloczka rzucasz go od razu na allegro. ale, ale może byś od razu kilka szczegółów napisał: jaka średnica kanałów, ile kanałów itd. pozdrawiam m. ps. rozumiem, że słowo "zapowietrza" = "utlenia", mam rację? 1.co do zapiecia to patrz post nizej 2. mogles sie pomylic bo slabo widac dokladnie chlodnice BTW. Marco i moderatorzy zakazli robic z forum gieldy. Nic sie nie stalo trudno jest mnie urazic :P co nie Kaeres??? Ps.dawno sie z toba kaeresie nie klucilem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...