Rydzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Witam kolegow Na poczatku lata jak zwykle ten sam problem PC sie grzeje (troche podkrecony) A ze juz od dawna chcialem wode zalozyc,trzeba bedzie ORT: ORT: wziąć sie do roboty!Tak wygladal PC przed przebudowa;) Do dyspozycji stoi obudowa Thermaltake Xaser III I z tym koniecznie trzeba cos zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 i co nam do tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 i co nam do tego ? Niby nic chcialem sie tylko projektem podzielic To bylo bebeszenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 No to pochwal się jakie części będziesz miał itd. itp. a nie piszesz posta w stylu "czesc jestem tomek lubie paczki" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Hmm daj fotki skończonego wc lub zmień temat na worklog wtedy nie będą się czepiać .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) No to jak szybko chcecie Edytowane 24 Września 2008 przez Rydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 no , teraz to ja rozumiem. podaj tempy kompa i powiedz czy sprawdzales wtydajnosc chlodnicy bez wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Łoooooo ale chłodnica ;) Taka "mega giga pro" xD A poza tym to ujzie w tłoku :P BTW fotki wrzucaj na imageshack.us a nie na ten sh1t bo jakieś reklamy wyskakują :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) przy chlodnic jest 9 wiatrakow i sa one podzielone na dwa kanaly Edytowane 24 Września 2008 przez Rydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 mam prosbe. zrob test orthosa dla procka i wylacz wentyle na chlodnicy ciekawi mnie wydajnosc tegoc zegos bez wentylatorów. ciche to to nie jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Fajna ta Mo-ra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 to sa te wentylatory: Xilence Pro Fan XPF 120BL Wielkosc: 120 x 120 x 25 waga: 140 g Förderleistung: ca. 115 m³/h / 68 CFM Geräuschentwicklung: ca. 21.2 dBa Anschluss: 3 Pin/4 Pin napiecie: 12 V DC predkosc: ca. 1400 U./min. Verbrauch: 1.2 Watt z ta glosnoscia nie jest tak zle normalnie chodza tylko 4 wentylatory na 5 v zaraz zrobie screna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 E tam, taka chłodziara, a tylko dwa bloki? :P Trzeba jej moc wykorzystać. Woduj wszystko co możliwe bo aż szkoda żeby się to cudo marnowało ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Taki wlasnie mam zamiar niestety finanse nie zabardzo pozwalaja Nastepna zecza bedzie nowa plyta:) ASUS Rampage Extrem No i wtedy pamieci jeszczeno ale to z czasem Edytowane 24 Września 2008 przez Rydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 z taką ilością bloków to MO-RA możesz puścić pasywnie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Pasywnie Z wentylatorami Chce jeszcze wode na czerwono zabarwic duzo czytalem ze ludzie barwnik odrzywczy dodaja podobno lepsze jest od tych wszystkich extra dodatkow,nie niszczy,zabarwia wezy.Probowal ktos z was juz tego? Edytowane 24 Września 2008 przez Rydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Temperaturki zmierz Realtempem albo Coretempem ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Chce jeszcze wode na czerwono zabarwic duzo czytalem ze ludzie barwnik odrzywczy dodaja podobno lepsze jest od tych wszystkich extra dodatkow,nie niszczy,zabarwia wezy.Probowal ktos z was juz tego? nikt o tym nie slszal? I jeszcze fotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam maly update Core i7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Fajna sprawa. Bardzo mi się podoba. Jesli mogę coś zasugerować, to pomaluj całe wnętrze ba czarno. Bez wyjątku. I zerwij naklejkę revoltec, będzie bardziej tuned ;) Aha, i przewody wtyczki Pi24 bardziej bym skondensował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Prawda troche roboty przy nim jeszcze jest ale chcialem jak najszybcej go uruchomic zobaczyc jak ten Core i7 sie sprawuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Jakieś rezultaty,temperatury itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Edytowane 22 Lutego 2009 przez Rydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Jest dobrze, wygląda nie źle temperatura dobra. Załóż peltiera ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Jeszcze mam nadzieje ze to nie koniec tak do 4 Mhz dojsc chce co to jest peltier ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Załóż peltiera ;-) a masz jakiekolwiek pojęcie o nim, że proponujesz jego założenie w pc? Więcej z nim problemu będzie niż pożytku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) ale wytlumaczcie mi co to jest nie znam takiego slowa!! WIKIPEDIA nasz przjaciel nie az taki freak to nie jestem to wszystko musi sie w ramach trzymc Edytowane 22 Lutego 2009 przez Rydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 WC piknie wygląda, ale płyte też bym zwodował na Twoim miejscu ;]. Jest dobrze, wygląda nie źle temperatura dobra. Załóż peltiera Chłopie takie rady sobie w tyłek wsadź. Peltier nie jest do codziennej bezproblemowej pracy, dodatkowo dobry pelt potrzebuje sporo wacików i niezłego zabezpieczenia przed szronem i wilgocią. W stresie taki pelt wytworzy mase ciepła, a rezultaty chłodzenia CPU będą mierne. Z peltami jest masa problemów. Jak widze nie miałeś z tym doświadczenia więc nie doradzaj komuś jeśli sam nie wiesz na czym to polega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Jeszcze mam nadzieje ze to nie koniec tak do 4 Mhz dojsc chce co to jest peltier ? Masz ambicje :lol2: a masz jakiekolwiek pojęcie o nim, że proponujesz jego założenie w pc? Więcej z nim problemu będzie niż pożytku Mam pojęcie, nie mówiłem tego jako porady tylko w ramach żartu. Wiadome izo płyty pobór prądu, raczej nie polecam tego wieszać na głównym PSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) WC piknie wygląda, ale płyte też bym zwodował na Twoim miejscu ;]. jest juz w planie takie cos jeszcze grafike rzeba by bylo wymienic no ale jesc tez trzeba nie;) Edytowane 22 Lutego 2009 przez Rydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...