korowina Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Chodzi mi głównie o kompatybilność - żeby ups nie zepsuł zasilacza. Zależy mi głównie na stabilizacji napięcia (bardziej niż na podtrzymaniu) - czy kupno ma sens przy tym zasilaczu? Co wybrać w cenie do 400zł - czy używane APC z allegro to dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 ta zasiłka ma chyba aktywne PFC ? raczej nic z porządną sinusoidą do tylu nie wyrwiesz ... chyba że bez AKU/ używane . a bez sinusa PSU z APFC raczej nie ruszy podaj jaką masz reszte zestawu (PC+monitor+ coś jeszcze ? ) - bo nie wiadomo ile potrzeba ci watów ;] najlepiej wymienić zasiłke na jakiegoś MC-400 czy odpowiednik z PPFC - wtedy można brać pierwszy lepszy UPS ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 By nie duplikować tematu, proszę o poradę jakiego mam kupić UPS'a do następującego konfigu CPU - e8400/3,6GHz Mobo - DFI DK P35 GPU - HD4870 512MB RAM - A-DATA 4GB 800MHz PSU - BQ DP Pro7 550 2 x (Raid 0 2xWD3200AAKS + 2xH500HI) LCD - LG L227WT PSU ma aktywne PFC. Głównie liczę na podtrzymanie w trybie idle - bym mógł spokojnie zapisać to co robię i wyłączyć kompa (chodź i czas ok 1 min na wyłączenie gierki i spokojne zamknięcie systemu będzie mile widziane :) ) Obecny UPS EVER Duo Pro 500 nie podtrzymuje tego konfigu (liczę na niekompatybilność z zasilaczem albo się zepsuł ;) ) Cena do 650zł (totalny max) a optimum to 500-550zł. Na chwilę obecną, na oku mam lestar md 800e, lestar se 1000s, orvaldi 1000, orvaldi 700sinus, orvaldi 1400 Z góry dzięki za porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Jeżeli ma być sinusoida i ma być "w miarę" tani to zostaje tylko Ever DUO PRO CDS lub ECO PRO CDS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Zależy mi głównie na stabilizacji napięcia (bardziej niż na podtrzymaniu) - czy kupno ma sensNIE ... chyba że wydasz kupę kasy na UPS online ze świetną aproksymacją sinusa + będziesz wymieniał co jakiś czas akku który też swoje kosztuje. Jak chcesz ustabilizować to o niebo lepiej zrobi to dobra listwa niż UPS off line . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Hmm.. Czyli pozostaje mi kupić 3323548[/snapback] dobra listwa? Można jakieś przykłady..? Listwa 1 Listwa 2 Listwa 3 Ew. jakieś inne sugestie..? Wielce Dziękować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Tak ten ups powinien dobrze współpracować z każdym nowoczesnym zasilaczem. To jaki kupić zależy od tego co chcesz osiągnąć, modele PRO mają port USB do sterowania i komunikacji, co pozwala na automatyczne wyłączanie kompa (np jeżeli zostawiasz go samego). 500-ka podtrzyma ci ten sprzęt przez jakieś 5min, podczas gry, jakieś 10-15 w idle. Jeżeli chcesz mieć dłuższe podtrzymanie to musi być większy. Ja do swojego kupie PRO 1200, na razie zbieram fundusze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Kupiłem EVER CDS pro 700 - jak na razie sprawdzałem tylko gdy komp był bez obciążenia - wyjęcie wtyczki ups'a z kontatku i sprzęt dalej chodzi :) Jeszcze nie instalowałem oprogramowania jaki dodają do wersji pro, ale .. grunt, że 470 zł wystarczy wydać, by spokojnie spać za sprzęt parę razy droższy.. No coments Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...