ddadam Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Witam, mam następujący problem - mam Viste 32bit, komputer co jakiś czas się resetuje lub podczas grania np. w NFS Carbon wychodzi z gry do pulpitu. Myślicie, że zasilacz jest za słaby do tego sprzętu? W grach nie pojawiają się żadne artefakty, temparatury w normie. System ma zainstalowane aktualizacje. Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz BOX Gigabyte GA-EP45-DS3 (najnowszy BIOS) Samsung SpinPoint F1 640 GB Radeon 4850 Gainward 512MB (fanfix ~30%, temp idle ok 59C, Catalyst 8.8) Kingston HyperX DDR2 2x 1GB 1066MHz CL5 (NVIDIA SLI-Ready) Zasilacz Chieftec (GPS-500AB-A) 500W bulk Wszystko chodzi na domyślnych ustawieniach, sprzęt nie kręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaldezZ Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Podpisuje się pod tym tematem. Ja mam podobny problem. Tyle, że mój komp nie wychodzi do pulpitu. Resetuje się często jak nic nie robię, albo jak przeglądam stronki. Mam zestawik nowy złożony na: C2D E7200 2,53 GHz Gigabyte GA-EP45-DS3 2x1024 1066 MHz OCZ Reaper Crossfire Barracuda 7200.11 500 Gb 32 Mb GeForce 8500 GT Chieftec 400W Vista Ultimate SP1 32biotwa System potrafi cały dzień chodzić bez zarzutu a drugiego kilkukrotnie się zresetować. Dodam, że na XP tego problemu nie mam. Jak mogę sprawdzić co jest tego przyczyną? Pozdrawiam EDIT: Znalazłem powód mojego problemu :P Wyłączyłem automatyczny restart po błędzie i pojawił mi się bluescreen z takim komunikatem : END_OF_NT_EVALUATION_PERIOD .... xD sami się domyślcie ;) ddadam Polecam też taką metodą sprawdzić co odpowiada za restarty ;P Edytowane 7 Października 2008 przez WaldezZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...