Skocz do zawartości
TigerA1

Be Quiet Dark Power Pro P7 450

Rekomendowane odpowiedzi

Po roku uzywania wykonał padakę, obecnie jest w naprawie (może wymiana pojęcia nie mam) u kolegi kupiony w tym samym czasie to samo.

Czy ktoś miał już problem z P7 ? w końcu to niezła zasiłka, i nie wiem czy finalnie z tego uciekać czy to był tylko przypadek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 550W i od 3 tygodni komputer mi nie chciał startować za każdym razem - w serwisach i na forach mówili mi że to wszystko może być winne ale nie zasilacz (niby taki niezawodny) - co się okazało - zasilacz. Właśnie szukam na forum co by tu kupić innego bo takiego samego już nie zaryzykuję.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cichy

Ile rpm miał twoj psu?

U mnie to jest około 470rpm. Z tym, że sprzet jak w podpisie bez grafy. Powietrze na wylocie z psu jest lekko ciepłe.

Nie wiem czy to może miec jakis związek, ale o ile dobrze pamietam to pierwsza seria tych zasilaczy była wadliwa. Dopiero na wiosne tego roku zaczęli sprzedaż poprawionych egzemplarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie znalazłem tego tematu wcześniej. Swój problem opisałem w ogólnym temacie o zasilaczach BQ - mam nadzieję, że mnie nie zrugacie. ;)

Zdaje się, że mój BQ jest też na równi pochyłej i zmierza w kierunku zaliczenia padaki. Nie zawsze daje się uruchomić komputer "do końca" (nie wszystkie podzespoły startują), a i wentylator nie kręci się z zawrotną prędkością. Max zanotowałem 550 RPM w czasie upałów podczas stresu. Później padł czujnik tychże obrotów... ;)

Niedługo BQ jedzie na gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi