kalamitka Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Witam!! Dziś rano mój zasilacz odmówił posłuszeństwa . Potrzebuję coś nowego do pracy z takim konfingiem: A64 2,6@3,4GHz 1,45V Mobo na nf4 DFI 2 dyski sata II 7200rpm 8800 GT Nagrywarka i tuner tv. Zastanawiam się nad enermaxem pro82+ w wersji 385W. O tej serii krąży wiele bardzo pozytywnych opinii w internecie szczególnie odnośnie kultury pracy wentylatora. Zanim jednak kupię chciałbym uzyskać informacje odnośnie tego czy na rynku jest jakaś ciekawa alternatywa dla tego modelu w podobnym przedziale cenowym. Rozważam jeszcze be quiet! wersja 400W jednak nie mam żadnych doświadczeń co do głośności tych zasilaczy względem siebie. Proszę o Wasze opinie w tej sprawie. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje?? Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Mam BQ SP 450W. Super cichy. Wszystko co mam w obudowie jest głośniejsze od niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Dozbieraj te 20zł i kup tego.Bedzie bardziej przyszłościowy jak byś sie przesiadał na x2. http://www.pixmania.com/pl/pl/1121573/art/...p;CodePromo=oui Edytowane 24 Września 2008 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 JejoX Siedzę na x2 mój proc to a64 X2 5000+ BE Czy z takim konfingiem enermax 385W nie da sobie rady?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) JejoX Siedzę na x2 mój proc to a64 X2 5000+ BE Czy z takim konfingiem enermax 385W nie da sobie rady?? Pozdrawiam Da rade.Tylko ze za rok,dwa będziesz chciał zmienić kompa to wydasz kolejne 300zł na zasilacz.A tak to kupisz z zapasem.Poza tym-myślę ze wersja 420W będzie po prostu cichsza bo nie bedzie sie tak pocić w stresie i automatycznie rmp wentyla będzie mniejszy. Edytowane 24 Września 2008 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Ew. OCZ 600W jeśli ma być na jeszcze dłuższy czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Ew. OCZ 600W jeśli ma być na jeszcze dłuższy czas... Czytałem opinie i podobno te OCZ to straszne suszary, a dla mnie priorytetem jest cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Czytałem opinie i podobno te OCZ to straszne suszary, a dla mnie priorytetem jest cisza. Suszarami nie sa ale do Enermaxa czy Seasonica im troche brakuje.Bierz tego Enermaxa co ci podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Nowy Topower 400 też jest ciekawą propozycją ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Nowy Topower 400 też jest ciekawą propozycją !Te topowery mają troche słabe 12v, poza tym zasilacz, który mi padł to właśnie topower więc mam lekki uraz do tej firmy puki co. Pozddrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 IMO Enermax za te cene w pixmanii to świetny wybór, jest tez lekko droższy BQ StraightPower 450W, niestety DarkPower P7 Pro to już wydatek około 320zł. Tak więc Enermax jest najlepszym wyborem w tej sytuacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 IMO Enermax za te cene w pixmanii to świetny wybór, jest tez lekko droższy BQ StraightPower 450W, niestety DarkPower P7 Pro to już wydatek około 320zł. Tak więc Enermax jest najlepszym wyborem w tej sytuacji :) Fakt cena fajna, ale strasznie długi czas oczekiwania, a mi zależy na czasie. A ten wspomniany bq Straight power 450 zł cichy jest??, bo ten miałbym na miejscu jeszcze dziś?? Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 w tej cenie kupisz też Corsaira posiadam VX550 jest bezgłośny i ma spory zapas wtyczek i mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 w tej cenie kupisz też Corsaira posiadam VX550 jest bezgłośny i ma spory zapas wtyczek i mocy Korszarzy unikam bo można trafić na piszczącą elektronikę, więc odpadają w przedbiegach. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 odpalasz piszczy, wymiana od ręki nie piszczy, zostawiasz test mozna zrobić w sklepie nawet bez podpinania do kompa, a jeśli kupujesz wysyłkowo to masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny - a wymianę od ręki powinni zrobić no problem poza tym jaki odsetek kosiarek piszczy? a BeQuiet też polecę z ręką na sercu - najwyższa półka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Czytałem opinie i podobno te OCZ to straszne suszary, a dla mnie priorytetem jest cisza. Nie są suszarami... Tamten test, to niby była suszara, to był ze starej rewizji (ten z 2007)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sos Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Jeżeli jeszcze nie kupiłeś zasiłki to ja Tobie polecam Enermaxa. Co prawda mam wersję 525W ale jest (a w sumie to był :|) bezszelestny - najgłośniejsza była turbinka radeona (miała wtedy min obroty). Niestety cewka zaczęła mi brzęczeć (nie piszczeć) ale oddaję w Zenfiście na gwarę. Żałuję, że nie dopłaciłem jeszcze 20zł na EnerVip (oddaję uszkodzoną zasiłkę kurierowi, który przynosi mi nową sztukę). Zobaczymy, może uda mi się z nimi ugadać ;) Ale nie zrażaj się moim przypadkiem - na prawdę tym zasilaczom to się rzadko zdarza (ale na kogoś trafić musiało :( ) lecz na 100% podlega to gwarancji (w przeciwieństwie do Corsairów - obowiązuje tylko możliwość oddania kilka dni po kupnie, sama gwara za to nie odpowiada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Fakt cena fajna, ale strasznie długi czas oczekiwania, a mi zależy na czasie. A ten wspomniany bq Straight power 450 zł cichy jest??, bo ten miałbym na miejscu jeszcze dziś?? Pozdrawiam!! BQ jest bardzo cichy w dodatku w kwestii mocy wiele potrafi więc jako wyznacznik ciszy jak dla mnie jest on pewniejszy niż np Corsair z serii VX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...