Skocz do zawartości
kalamitka

Nowy Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Dziś rano mój zasilacz odmówił posłuszeństwa . Potrzebuję coś nowego do pracy z takim konfingiem:

A64 2,6@3,4GHz 1,45V

Mobo na nf4 DFI

2 dyski sata II 7200rpm

8800 GT

Nagrywarka i tuner tv.

Zastanawiam się nad enermaxem pro82+ w wersji 385W. O tej serii krąży wiele bardzo pozytywnych opinii w internecie szczególnie odnośnie kultury pracy wentylatora.

Zanim jednak kupię chciałbym uzyskać informacje odnośnie tego czy na rynku jest jakaś ciekawa alternatywa dla tego modelu w podobnym przedziale cenowym.

Rozważam jeszcze be quiet! wersja 400W jednak nie mam żadnych doświadczeń co do głośności tych zasilaczy względem siebie. Proszę o Wasze opinie w tej sprawie.

Może macie jeszcze jakieś inne propozycje??

Pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JejoX

Siedzę na x2 mój proc to a64 X2 5000+ BE

Czy z takim konfingiem enermax 385W nie da sobie rady??

Pozdrawiam

Da rade.Tylko ze za rok,dwa będziesz chciał zmienić kompa to wydasz kolejne 300zł na zasilacz.A tak to kupisz z zapasem.Poza tym-myślę ze wersja 420W będzie po prostu cichsza bo nie bedzie sie tak pocić w stresie i automatycznie rmp wentyla będzie mniejszy.

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO Enermax za te cene w pixmanii to świetny wybór, jest tez lekko droższy BQ StraightPower 450W, niestety DarkPower P7 Pro to już wydatek około 320zł. Tak więc Enermax jest najlepszym wyborem w tej sytuacji :)

Fakt cena fajna, ale strasznie długi czas oczekiwania, a mi zależy na czasie. A ten wspomniany bq Straight power 450 zł cichy jest??, bo ten miałbym na miejscu jeszcze dziś??

Pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpalasz

piszczy, wymiana od ręki

nie piszczy, zostawiasz

test mozna zrobić w sklepie nawet bez podpinania do kompa, a jeśli kupujesz wysyłkowo to masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny - a wymianę od ręki powinni zrobić no problem

poza tym jaki odsetek kosiarek piszczy?

a BeQuiet też polecę z ręką na sercu - najwyższa półka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jeszcze nie kupiłeś zasiłki to ja Tobie polecam Enermaxa. Co prawda mam wersję 525W ale jest (a w sumie to był :|) bezszelestny - najgłośniejsza była turbinka radeona (miała wtedy min obroty). Niestety cewka zaczęła mi brzęczeć (nie piszczeć) ale oddaję w Zenfiście na gwarę. Żałuję, że nie dopłaciłem jeszcze 20zł na EnerVip (oddaję uszkodzoną zasiłkę kurierowi, który przynosi mi nową sztukę). Zobaczymy, może uda mi się z nimi ugadać ;)

Ale nie zrażaj się moim przypadkiem - na prawdę tym zasilaczom to się rzadko zdarza (ale na kogoś trafić musiało :( ) lecz na 100% podlega to gwarancji (w przeciwieństwie do Corsairów - obowiązuje tylko możliwość oddania kilka dni po kupnie, sama gwara za to nie odpowiada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt cena fajna, ale strasznie długi czas oczekiwania, a mi zależy na czasie. A ten wspomniany bq Straight power 450 zł cichy jest??, bo ten miałbym na miejscu jeszcze dziś??

Pozdrawiam!!

BQ jest bardzo cichy w dodatku w kwestii mocy wiele potrafi więc jako wyznacznik ciszy jak dla mnie jest on pewniejszy niż np Corsair z serii VX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi