sthEn Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Próbując wczorajszego dnia po pracy włączyć Leoparda, zastałem niezbyt miłe powitanie - system 'ładował' się jakieś dobre 5 minut, po czym nagle sam laptop się wyłączył. Po 3-4 nieudanych próbach postanowiłem odpalić Windowsa (no czasami jak widać trzeba...). Tutaj niespodzianka - na dzień dobry MacDrive wywalił błąd partycji, jednak po zamontowaniu wszystko działa. Mam dostęp do wszystkich plików użytkowych, do których dostęp mieć mogę. Nic to, próbujemy partycję naprawić. Wynik? Proszę bardzo: Myślę sobie - 'o, coś większego się kręci, czas odpalić instalatora Leosia'. Pewien siebie odpalam Disk Utility... i niespodzianka, w/g niego wszystko w porządku. Powrót do Visty: Odpalamy HDTune - żadnych błędów fizycznych dysku, benchmarki w normie, temperatury nie odbiegają od stanów normalnych. Odpalamy TestDisk - analiza dysku wywala jakieś bardzo dziwne komunikaty, których nawet nie staram się zrozumieć (zbyt inteligentne na godzinę 2:00 AM).= W tym punkcie zwracam się o pomoc do Was. Pal licho multimedia (muzyka/filmy), szkoda mi robić formata i tracić system, który - bądź co bądź - konfigurowałem pod swoje zachcianki i wymagania około pół roku. P.S. Googlowałem i szukałem gdzie się dało, tyłek zawracam zawsze w ramach ostateczności - tutaj już wyczerpały mi się pomysły. Pozdrawiam, sthEn Edytowane 25 Września 2008 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Spróbuj naprawić partycję za pomocą Gparted (opcja check). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Check niestety nie działa na partycji w systemie HFS (partycje Visty w NTFS sprawdza bez problemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...