Skocz do zawartości
sthEn

Przywrócenie Danych

Rekomendowane odpowiedzi

Próbując wczorajszego dnia po pracy włączyć Leoparda, zastałem niezbyt miłe powitanie - system 'ładował' się jakieś dobre 5 minut, po czym nagle sam laptop się wyłączył. Po 3-4 nieudanych próbach postanowiłem odpalić Windowsa (no czasami jak widać trzeba...). Tutaj niespodzianka - na dzień dobry MacDrive wywalił błąd partycji, jednak po zamontowaniu wszystko działa. Mam dostęp do wszystkich plików użytkowych, do których dostęp mieć mogę. Nic to, próbujemy partycję naprawić. Wynik? Proszę bardzo:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Myślę sobie - 'o, coś większego się kręci, czas odpalić instalatora Leosia'. Pewien siebie odpalam Disk Utility... i niespodzianka, w/g niego wszystko w porządku.

Powrót do Visty:

Odpalamy HDTune - żadnych błędów fizycznych dysku, benchmarki w normie, temperatury nie odbiegają od stanów normalnych.

Odpalamy TestDisk - analiza dysku wywala jakieś bardzo dziwne komunikaty, których nawet nie staram się zrozumieć (zbyt inteligentne na godzinę 2:00 AM).=

Dołączona grafikaDołączona grafika

W tym punkcie zwracam się o pomoc do Was. Pal licho multimedia (muzyka/filmy), szkoda mi robić formata i tracić system, który - bądź co bądź - konfigurowałem pod swoje zachcianki i wymagania około pół roku.

P.S. Googlowałem i szukałem gdzie się dało, tyłek zawracam zawsze w ramach ostateczności - tutaj już wyczerpały mi się pomysły.

Pozdrawiam,

sthEn

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi