RS Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 czesc zmienilem bebechy kompa po tym jak padl chieftec :unsure: Teraz Windows XP nie chce sie wylaczyc (start/wylacz), zamiast tego restartuje sie. Juz nie wiem co trzeba ustawic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 hm....tez tak miałem niedawno w 2 kompie....no może nie za każdym razem sie restartował, ale jeśli komp pracował tak z 10 godzin minimum, to restart zamiast wyłączenia był troche pogrzebałem, poczyściłem go, potem dorzuciłem pamięci i problem z restartami zniknął... wiec nie wiem co było przyczyną i w sumie nie wiem co spowodowało że problem zanikł, teraz wyłącza sie normalnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosikktosik Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Proponuję najpierw sprawdzić, czy przyczyną nie jest bluescreen. Wejdź do panelu sterowania->system->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->odznacz automatyczny restart po awarii. Wyłącz komputer, jeżeli BSOD pojawi się, napisz na forum, jaki kod błędu został wygenerowany oraz jaką podano przyczynę. W menu start->uruchom->wpisz regedit W kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] PowerdownAfterShutdown ustaw na 1 Zamknij edytor rejestru. Edytowane 25 Września 2008 przez cosikktosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 sprawdzilem - nie ma bledu krytycznego, a zmiana w rejestrze niestety nic nie pomaga. Moze cos w biosie ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Też tak miałem i był to Bluescreen, którego niestety nie dało się usunąć, konieczna była reinstalka systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Jeśli nie chcesz re instalować całego systemu (wiadomo, że sam system to dopiero początek) to uruchom instalator Windowsa z płyty i włącz mu opcję napraw (nie tą pierwszą, która włącza konsolę tylko na kolejnym ekranie). Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...