Skocz do zawartości
MandraX

Problem Z Podlaczeniem Kabelkow Z Obudowy Do Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Widac jak to wyglada tylko, ze do PWR-LED z obudowy ida mi 3-pin'y :/ srodkowy pin jest pusty. Jak to podlaczyc ?

Jak juz jestem przy tym temacie to mam problem tez z podlaczeniem lcd z obudowy. Jeden kabel z lcd jest dopiety do HDD-LED, sa dwa dwupinowe wejscia na wetylatory choc tylko jeden jest w obudowie, molex in i molex out, molex in to wpinam do molex'a z PSU a co z tym molexem out ? pozniej to juz zostaje tylko czujnik ale to wiem ze idzie do radiatora z proca ale narazie nie podpinam tego poki nie uruchomie lcd'ka.

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdro, MandraX 8)

post-145103-1222322525_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to płyta główna gigabyte'a to może obok tych złącz jest oddzielne 3 pinowe do podłączenia właśnie tej wtyczki. Miałem taką płytę i o ja głupi nie zauważyłem wtyczki i przeciąłem wtyczkę 3 pinową i wepchnąłem w te właśnie wystające wtyki obok siebie. Jakoś się trzyma i działa.

Edytowane przez hugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zrobić dokładnie tak jak napisał kolega hugo. Złącze 3-pinowe jest obok na 101%.

Jak juz jestem przy tym temacie to mam problem tez z podlaczeniem lcd z obudowy. Jeden kabel z lcd jest dopiety do HDD-LED, sa dwa dwupinowe wejscia na wetylatory choc tylko jeden jest w obudowie, molex in i molex out, molex in to wpinam do molex'a z PSU a co z tym molexem out ?

Jak sama nazwa wskazuje jest on do niczego ;) a tak serio to molex out służy jako rozgałęziacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta to FOXCONN A78AX-K. Sprawdze moze sa jakies 3 pin'y. Dalej nie wiem do czego sluzy ten drugi "FAN2" bo "FAN1" tj. do tylu obudowy a fana2 nigdzie ne ma :P. Tylko jak podpinam molex to wyswietlacz nie swieci :/...musi byc cos procz molexa wpiete zeby ten nieszczesny LCD dzialal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi