MandraX Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Widac jak to wyglada tylko, ze do PWR-LED z obudowy ida mi 3-pin'y :/ srodkowy pin jest pusty. Jak to podlaczyc ? Jak juz jestem przy tym temacie to mam problem tez z podlaczeniem lcd z obudowy. Jeden kabel z lcd jest dopiety do HDD-LED, sa dwa dwupinowe wejscia na wetylatory choc tylko jeden jest w obudowie, molex in i molex out, molex in to wpinam do molex'a z PSU a co z tym molexem out ? pozniej to juz zostaje tylko czujnik ale to wiem ze idzie do radiatora z proca ale narazie nie podpinam tego poki nie uruchomie lcd'ka. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdro, MandraX 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Jeśli to płyta główna gigabyte'a to może obok tych złącz jest oddzielne 3 pinowe do podłączenia właśnie tej wtyczki. Miałem taką płytę i o ja głupi nie zauważyłem wtyczki i przeciąłem wtyczkę 3 pinową i wepchnąłem w te właśnie wystające wtyki obok siebie. Jakoś się trzyma i działa. Edytowane 25 Września 2008 przez hugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Trzeba zrobić dokładnie tak jak napisał kolega hugo. Złącze 3-pinowe jest obok na 101%. Jak juz jestem przy tym temacie to mam problem tez z podlaczeniem lcd z obudowy. Jeden kabel z lcd jest dopiety do HDD-LED, sa dwa dwupinowe wejscia na wetylatory choc tylko jeden jest w obudowie, molex in i molex out, molex in to wpinam do molex'a z PSU a co z tym molexem out ?Jak sama nazwa wskazuje jest on do niczego ;) a tak serio to molex out służy jako rozgałęziacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MandraX Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Plyta to FOXCONN A78AX-K. Sprawdze moze sa jakies 3 pin'y. Dalej nie wiem do czego sluzy ten drugi "FAN2" bo "FAN1" tj. do tylu obudowy a fana2 nigdzie ne ma :P. Tylko jak podpinam molex to wyswietlacz nie swieci :/...musi byc cos procz molexa wpiete zeby ten nieszczesny LCD dzialal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Myślałem, że płyta to Gigabyte. Podejrzewam, że na foxconnie nie znajdziesz podłączenia 3-pin czyli pozostaje przełożenie jednego kabla na środek (biały = -, kolor = +) a dokładniej tego kolorowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...