Skocz do zawartości
ceek

Dobre 4gb Ddr2 Oraz Duży Hd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dylemat a w sumie nawet dwa mianowicie:

1. Potrzebuję lepszej pamięci, najlepiej 2x2gb która by chodziła 1066mhz minimum, ale jak najlepiej się podkręcającej, do tego najfajniej by było jakby miała niskie chłodzenie, ponieważ blok chłodzenia mojego cpu zasłania minimalnie pierwszy slot ramu i np. ocz reaper nie wejdzie... myślałem o apogee gt - dobry pomysł i czym się różni wersja z rozbudowanym chłodzeniem od tej z nie rozbudowanym ?

2. Jaki kupić dysk 1tb czym się różnią serię wd green power od black power czy może jakaś inna firma ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3xraid raczej odpada, chciałem jeden dysk na magazyn danych w sumie dlatego myślałem o 1tb, ale z drugiej strony pomysł dwa razy f1 640 gb nie jest taki zły...

a czemu ram a-daty ? to on będzie lepiej chodzić niż apogee które mają 1066 mhz cl5 fabrycznie ?

np.

http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...2dbf83cecf6fb78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre ramki 2x2GB to takie MUSHKIN-Ddr2-4096-Pc1000-Dual-Cl5-Xp Redline .Są tańsze niż te apogee 1066 ale sądzę że lepsze.

i do tego tak jak już kolega wcześniej zasugerował 2x raid Samsung-640gb-HD642JJ i masz wszystko cacy :D

Mushkin-y to super pamięci, więc obawiać się o wydajność nie musisz a i podejrzewam że bez problemu osiągniesz 1200mhz cl5.

Jeśli chodzi o dyski to w zasadzie lepszej opcji nie ma. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Mushkiny to te same co z tej recenzji ?

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3332-29

bo przez chwilę właśnie te pamięci chciałem kupić... ale to właśnie było do czasu tej recenzji...

Dużo ludzi chwali te pamięci także nie wiem,ale rzeczywiście test tego za bardzo nie potwierdza.dziwne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok, ale mi chodziło o pamięci które fabrycznie mają juz 1066 mhz i są jeszcze w stanie troszkę więcej...

a mushin redline to recenzja dotyczy chyba ich nowszej niby ulepszonej wersji, ta co ją ludzie chwalili to pewnie ta starsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre ramki 2x2GB to takie MUSHKIN-Ddr2-4096-Pc1000-Dual-Cl5-Xp Redline .Są tańsze niż te apogee 1066 ale sądzę że lepsze.

i do tego tak jak już kolega wcześniej zasugerował 2x raid Samsung-640gb-HD642JJ i masz wszystko cacy :D

Mushkin-y to super pamięci, więc obawiać się o wydajność nie musisz a i podejrzewam że bez problemu osiągniesz 1200mhz cl5.

Jeśli chodzi o dyski to w zasadzie lepszej opcji nie ma. :wink:

Crystal doradzasz padaczkę z tym ramem.. poczytaj recenzje ostatnich 5 modeli Mushkina.. toż to jest kaszanka gryczana ;)ODradzam tą firmę

Bierz imo albo A Data albo Corsair XMS2 DHX albo Dominatory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crystal doradzasz padaczkę z tym ramem.. poczytaj recenzje ostatnich 5 modeli Mushkina.. toż to jest kaszanka gryczana ;)ODradzam tą firmę

Bierz imo albo A Data albo Corsair XMS2 DHX albo Dominatory

Już wcześniej pisałem że opierałem się na wypowiedziach użytkowników tych pamięci i byli bardzo zadowoleni a tej recki akurat nie widziałem więc...może rzeczywiście w nowych wersjach coś skaszanili,w takim razie dominatory albo a-daty będą najlepsze.

EDIT:

Teraz z ciekawości aż sobie wszedłem na temat Testy Pamięci Ddr2 na forum purepc i Mushkin XP2 stoją dosyć wysoko.paru kolesi widzę zrobiło powyżej 1200mhz na cl 5 ale faktycznie może to są te starsze wersje...

Edytowane przez crystal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi