ceek Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Witam Mam dylemat a w sumie nawet dwa mianowicie: 1. Potrzebuję lepszej pamięci, najlepiej 2x2gb która by chodziła 1066mhz minimum, ale jak najlepiej się podkręcającej, do tego najfajniej by było jakby miała niskie chłodzenie, ponieważ blok chłodzenia mojego cpu zasłania minimalnie pierwszy slot ramu i np. ocz reaper nie wejdzie... myślałem o apogee gt - dobry pomysł i czym się różni wersja z rozbudowanym chłodzeniem od tej z nie rozbudowanym ? 2. Jaki kupić dysk 1tb czym się różnią serię wd green power od black power czy może jakaś inna firma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Może lepiej będzie 320gb x 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 1. A-Data Extreme Edition 2x2GB 1066MHZ. 2. 2x Samsung 640GB F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 3xraid raczej odpada, chciałem jeden dysk na magazyn danych w sumie dlatego myślałem o 1tb, ale z drugiej strony pomysł dwa razy f1 640 gb nie jest taki zły... a czemu ram a-daty ? to on będzie lepiej chodzić niż apogee które mają 1066 mhz cl5 fabrycznie ? np. http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...2dbf83cecf6fb78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Dobre ramki 2x2GB to takie MUSHKIN-Ddr2-4096-Pc1000-Dual-Cl5-Xp Redline .Są tańsze niż te apogee 1066 ale sądzę że lepsze. i do tego tak jak już kolega wcześniej zasugerował 2x raid Samsung-640gb-HD642JJ i masz wszystko cacy :D Mushkin-y to super pamięci, więc obawiać się o wydajność nie musisz a i podejrzewam że bez problemu osiągniesz 1200mhz cl5. Jeśli chodzi o dyski to w zasadzie lepszej opcji nie ma. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Te Mushkiny to te same co z tej recenzji ? http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3332-29 bo przez chwilę właśnie te pamięci chciałem kupić... ale to właśnie było do czasu tej recenzji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Te Mushkiny to te same co z tej recenzji ? http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3332-29 bo przez chwilę właśnie te pamięci chciałem kupić... ale to właśnie było do czasu tej recenzji... Dużo ludzi chwali te pamięci także nie wiem,ale rzeczywiście test tego za bardzo nie potwierdza.dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Co wy na to, że na A-Datach przy CL5 i 2,0V mam 1066 MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Wszystko ok, ale mi chodziło o pamięci które fabrycznie mają juz 1066 mhz i są jeszcze w stanie troszkę więcej... a mushin redline to recenzja dotyczy chyba ich nowszej niby ulepszonej wersji, ta co ją ludzie chwalili to pewnie ta starsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Dobre ramki 2x2GB to takie MUSHKIN-Ddr2-4096-Pc1000-Dual-Cl5-Xp Redline .Są tańsze niż te apogee 1066 ale sądzę że lepsze. i do tego tak jak już kolega wcześniej zasugerował 2x raid Samsung-640gb-HD642JJ i masz wszystko cacy :D Mushkin-y to super pamięci, więc obawiać się o wydajność nie musisz a i podejrzewam że bez problemu osiągniesz 1200mhz cl5. Jeśli chodzi o dyski to w zasadzie lepszej opcji nie ma. :wink: Crystal doradzasz padaczkę z tym ramem.. poczytaj recenzje ostatnich 5 modeli Mushkina.. toż to jest kaszanka gryczana ;)ODradzam tą firmę Bierz imo albo A Data albo Corsair XMS2 DHX albo Dominatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Crystal doradzasz padaczkę z tym ramem.. poczytaj recenzje ostatnich 5 modeli Mushkina.. toż to jest kaszanka gryczana ;)ODradzam tą firmę Bierz imo albo A Data albo Corsair XMS2 DHX albo Dominatory Już wcześniej pisałem że opierałem się na wypowiedziach użytkowników tych pamięci i byli bardzo zadowoleni a tej recki akurat nie widziałem więc...może rzeczywiście w nowych wersjach coś skaszanili,w takim razie dominatory albo a-daty będą najlepsze. EDIT: Teraz z ciekawości aż sobie wszedłem na temat Testy Pamięci Ddr2 na forum purepc i Mushkin XP2 stoją dosyć wysoko.paru kolesi widzę zrobiło powyżej 1200mhz na cl 5 ale faktycznie może to są te starsze wersje... Edytowane 28 Września 2008 przez crystal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zależy do ilu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...