grigoriii Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Witam kolega przyniósł do mnie laptopa eMachines M6809 z następującym problemem. Zaczął sobie grać w grę i po kilkunastu minutach na ekranie zaczęły pojawiać się mu dziwne kwadraciki i po chwili cały ekran był w tych kwadracikach. (fotki w załącznikach) ja podejrzewam że to grafika musi być walnięta, a dokładniej to kości ram na niej. Wina systemu raczej odpada bo już przy uruchamianiu i w biosie są te kwadraciki. Myślałem że może taśma od matrycy albo matryca jest zepsuta, ale podpiąłem kablem do swojego monitora i to samo też są te artefakty bo chyba tak to się nazywa. Ja stawiam na grafikę, ale czy da się gdzieś dokupić taką (ATI Mobility RADEON 9600 64MB), ewentualnie czy ktoś zna jakieś programy testujące grafikę aby mieć pewność że to właśnie grafa jest zepsuta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Grafa padnięta. Nie wiem czy kartę graficzną można wymienić osobno czy jest wlutowana w płytę. W każdym bądź razie, części do tego laptopa praktycznie nie ma. Co z nim zrobisz to już twoja sprawa. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...