Skocz do zawartości
danieldz

Epox 8RDA3+

Rekomendowane odpowiedzi

Padl mi epox i wymienili mi na rev 1.1 z nowym NB i jedyna roznica jaka zauwazylem to to, ze w biosie moge ustawic FSB 200 bez zmieniania na expert :) a max fsb ma 250 (tu akurat nie pamietam jak mial stary, wiec nie wiem czy nawet tym sie roznia).

Pozdr.

Z tego co pamiętam bios 3305 daje też taką możliwość w każdym epoxie i dodatkowo wyświetla kiedy płyta działa w trybie DualDDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z tymi mostkami bo zwarioac można :?:

Tu http://techseekers.net/modules.php?name=Re...nt&id=48&page=5 masz wszystkie NB na przykladzie Abit NF7-S 2.0 (niezla recka zreszta) ten ostatni (bez tego srebra) to nowa wersja nForce2 na rev A1 oficjalnie wspiera FSB200 lecz pocieszajacym jest fakt iz w najnowszym biosie do Epoxa 8RDA+ (4/10/2003) jak byk stoi ze dodano funkcje automatycznego wykrywania prockow Barton FSB200 czyli starszy chip na rev A3 tez da rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam rev. 1.1 i w instrukcji napisane: "nVidia nForce2-SPP (Crush 18D ) + MCP-T AGPest"

..a w ktorym miejscu instrukcji? cholera przejzalem ale u mnie raczej tak nie pisze. manual rev. 1.1 :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..sorki za zamieszanie. mam ten sam problem i jush nie wiem czy ma to jakis zwiazek. tesh mam rev. 1.1 ale na SB stoi jak byk A1. coolera tesh nie sciagam bo mi sie cos zdaje ze plytke na serwis bede puszczal..

Kurna chata - co ma piernik do wiatraka :wink: - za obsluge FSB odpowiada rev NB a nie SB i zeby sie przekonac jaki masz rev musisz niestety zdjac ten zalosny radiator Epoxa z NB (polecam w zamian Zalmama mam na obu NB i SB). Jak bedzie stary chip z rev A3 to o FSB200 nie musisz sie martwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..lecz pocieszajacym jest fakt iz w najnowszym biosie do Epoxa 8RDA+ (4/10/2003) jak byk stoi ze dodano funkcje automatycznego wykrywania prockow Barton FSB200 czyli starszy chip na rev A3 tez da rade.

vs.

Jak bedzie stary chip z rev A3 to o FSB200 nie musisz sie martwic.

..i kto tu maci :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..lecz pocieszajacym jest fakt iz w najnowszym biosie do Epoxa 8RDA+ (4/10/2003) jak byk stoi ze dodano funkcje automatycznego wykrywania prockow Barton FSB200 czyli starszy chip na rev A3 tez da rade.

vs.

O co chodzi 8O przeciez w obu cytatach masz podany ten sam fakt ze 8RDA+ z biosem (4/10/2003) i starym chipem rev A3 bedzie spoko wpolpracowal z Bartonami na FSB200 - nie wiem komu tu sie maci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vs.

O co chodzi 8O przeciez w obu cytatach masz podany ten sam fakt ze 8RDA+ z biosem (4/10/2003) i starym chipem rev A3 bedzie spoko wpolpracowal z Bartonami na FSB200 - nie wiem komu tu sie maci.

..oki dolki ta druga wypowiedz zabrzmiala dwuznacznie ..zle Cie zrozumialem. don't worry be happy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dobrze napisane. A3 to nowy steping starego Crash18. 

A1 to steping nowego Crash18D. Crash18D wspiera oficjalnie FSB400MHz i o ile dobrze pamiętam to ma napięcie 1.4V

Ja mam rev. 1.1 i w instrukcji napisane: "nVidia nForce2-SPP (Crush 18D ) + MCP-T AGPest"

Z tego co zrozumiałem to jest nowy mostek wspierajacy FSB 200. Niestety opisów nie mogę sprawdzić bo demontaz mojego colera na NB wymaga sporego zachodu.

Jeszcze pyatanko. Co maja napisy na SB do stepingu NB. Bo u mnie SB ma A3 czyli niby stary (taki jak na zdjęciu) :?:

Jakoś cieżko się w tym połapac :?

..oj [gluteus maximus] :oops: u mnie tesh A3 na SB i nic to nie ma do NB raczej. sorki :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...