Skocz do zawartości
fuxmen

no to mnie dobiło :(((

Rekomendowane odpowiedzi

na swoim mx 440 doszłem bez arfeaktów do 390 MHZ bez żadnych radiatorów

ale myślę to za moało i pociołem radiator od antka i przykleiłem po obu stronach dmuchają na nie wiatraki 92 mm puszczone na 12 V przez to w budzie jak chodzą jest o 2 st c więcej bo ciepłe powietrze z radiatorków fruwa sobie po budzie

ale do żeczy myślę z 450 wyciągnę tera bezproblemowo albo nawet 470-500 :twisted: a tu

:? :cry: :? :cry:

dduupppaaa

ledwo idą na 410 MHZ a radiatory ledwo ciepłe

:? :cry: :? :cry:

szkoda tyle roboty na nic prawie gdybymm iał moda na vmem do tej płyty to bym zaszalał dał bym im takie napięcie że na :twisted: 600 :twisted: MHZ by poszły bo o chodzenie nie ma się co martwić

reasumując:

1. muszę dostać przepis na vmoda do Palit Daytona geforce mx 440(8 kostek pamięci)[?b]

2. wtedy jadę ile wlezie nawet jak pójdzie to na 5V bym pamięci puścił(hehe tak sobie żąrtuję)

czy ktoś może mi pomóc, albo wypowiedzieć się

:?: :?: :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z pełną świadomością kupiłem tego se ale czy naprawde nikt nie wie gdzie jest vmem mod to jej karty??

a co do tego freonu to wystarczą te radiatorki i wiatraki co ja mam i na jakimś gainward gs poszły by nawet na 600 albo i 700 MHZ to juz zalezy od szczęścia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuxmen

moze masz jakies kiepskie pamiatki na grafice? jak pamietam z czasow posiadania gf2mx400 ultra (prolink dawal szybsze pamiatki :D ) z pamieciami czesto bywal problem, niby ta sama karta a na jednej producent zastoswal taki ram (np 7ns zamiat 6) ze taktowanie max po oc nie dochodzilo do referencyjniej karty nVidii!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz może być że to jakieś syfy pamiątki niby hynixy ale co to znaczy jeżeli są jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane

vmem mod napewno by pomógł ale nie mam go :(

chce mi się płakać jak sobie pomyślę ile by taki gainward z takim chłodzeniem szedł albo mój z vvmem modem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuxmen --> ee chyba troche przesadzasz porownujac gf4mx440 SE do gf4mx440 w wydaniu gainwarda (czy oni wogole wypuscili cos na SE ? ), ktory pewnie ma duzo lepsze pamiatki.

Oblookaj karte i zobacz jakie pamieci ci wcisneli, moze to jakies hynixy z odpadu (np nie przeszly testow na 4ns:) ).

Jesli tak to i v-mod nie pomoze ci za wiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety ale radiatory przyklejone no i nie ma jak

myślę że z vmem modem by trochę wycisnął

jak myślisz ile i jakie to są pamiątki chodzi o czas dostępu jeżeli z 333 idą tylko na 410 i czy vmod da i ile mniej więcej(idą na 415 ale arfeakty a przy 420 to zwiecha po kilku sekundach grania)

to jest karta przejściowa do radka 9500 pro muszę poczekać aż cena zejdzie do 700 zeta i kupuję a to co mam teraz to tak jak poczekalnia

no ale chciałbym wycisnąć max co się da z tej "poczekalni" a tu [gluteus maximus] nie ma vmoda ani pamiątki nie pójda powyżej 410

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko powiedziec o jakim czasie dostepu montowane sa pamieci do tych nieszczesnych gf4mx440se. Nie mam takiej karty (na szczescie :) ) wiec nie moge ci pomoc.... lookalem na www.benchmark.pl maja tam test tych se ale zdjecia z zblizeniami sa tylko na gpu.. a i wzrok mi ostatnio szwankuje... :D

moze na forum ktos to ma?

Z tego co piszesz ze to karta przejscieowa wiec nawet nie mozna cie wyzywac od lamerow za zakup takiej grafiki do takiego proca :)

Ciekawe tylko czy kupiles wersje se czy se-64 takie jak to :http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/geforce_mx440SE/strona-2.html

wtedy to dopiero porazka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko powiedziec o jakim czasie dostepu montowane sa pamieci do tych nieszczesnych gf4mx440se. Nie mam takiej karty (na szczescie :) ) wiec nie moge ci pomoc.... lookalem na www.benchmark.pl maja tam test tych se ale zdjecia z zblizeniami sa tylko na gpu.. a i wzrok mi ostatnio szwankuje... :D

Z tego co piszesz ze to karta przejscieowa wiec nawet nie mozna cie wyzywac od lamerow za zakup takiej grafiki do takiego proca :)

Ciekawe tylko czy kupiles wersje se czy se-64 takie jak to :http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/geforce_mx440SE/strona-2.html

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...E/strona-3.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszą ludzie co to oni nie mają i co by nie kupili. a gość chce vmoda a nie porad co do karty.

mój mx 440 se poszedł na fabrycznym chłodzeniu (czytaj żadnym oprócz radiatora na GPU) na 445/415 ale się 3d mark wieszał. 375/400 było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...