manieq1 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Ale tylko Ty siedziales caly dzien katując sprzęt :) Pozatym ja nie tweakowalem i mam głupi system. Ale mniejsza o czas, nie rozumiem dlaczego na fsb 600 i 642 mam taki sam czas. Ustawienia pamieci identyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 FSB nic nie daje w 1M, patrz na mój przykład ;) Mi dużo dało sterowanie PMem, co u Ciebie się zwie PL w MemSecie, ale na P45 to dużo tym nie urwiesz, bo te chipsety nie umieją działać z niskimi wartościami :( Memki 1:1 @ 5-4-4-4 by fajnie wyglądały :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Bez problemu do zrobienia, tylko, że jak na razie to nikt oprócz mnie nie zrobił :lol: Ustawię się z kimś zaraz, pomogę mu zrobić <10s i zgarniam 2 bro. BTW, można dostać butelkowane? :D :lol2: przesyłam $ na ROR (ofc bez wariactwa z piwem z tasmanii itp.) :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 FSB 600, PL8, na "czwórkach" 10.282... Poddaje sie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 FSB 600, PL8, na "czwórkach" 10.282... Poddaje sie :PFSB 562, PL 8 na "szostkach z siodemka" 10.19X ... nie chce mi sie :P Ciezko cos zwalczyc, jak juz napisano szyna nic nie daje, jedynie memkami trzeba kombinowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 memki tez niewiele daja :) tu trzeba skilla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 memki tez niewiele daja :) tu trzeba skilla :D Rozwiń wypowiedź... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jakiego znowu skilla? Przecież nie ma czegoś takiego jak skill :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jakiego znowu skilla? Przecież nie ma czegoś takiego jak skill :wink: łyżka nie istnieje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Powalczę w weekend - dla browara warto. DAB lub Henio wchodzi w grę?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 15pln., niech stracę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Z niecierpliwością czekam na rezultaty. A ja zobaczę jak super pi 1M wychodzi na moim Q9550. Bo chyba powinno być to samo może pokuszę się o sub 10 na 4.5Ghz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 A ja zobaczę jak super pi 1M wychodzi na moim Q9550. Bo chyba powinno być to samo może pokuszę się o sub 10 na 4.5Ghz ;) 12mb cache vs 6mb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 12MB na cztery rdzenie, ale max 6MB na dwa tak jak w E8xxx. To nie są natywne 4-rdzeniowce, tylko dwa układy po dwa rdzenie w jednej obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 12mb cache vs 6mb? 12MB na cztery rdzenie, ale max 6MB na dwa tak jak w E8xxx. To nie są natywne 4-rdzeniowce, tylko dwa układy po dwa rdzenie w jednej obudowie. Czyli procesor Q9550 będzie miał tę samą wydajność co E8xxx No to zabieram się nie długo do pracy ;) Może Racuch'a naciągnę na koszta swoim wynikiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Czyli procesor Q9550 będzie miał tę samą wydajność co E8xxx No to zabieram się nie długo do pracy ;) Może Racuch'a naciągnę na koszta swoim wynikiem :) na Qxxxx to FSB już tak nie podciągniesz... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Gdzieś parę postów wyżej była wzmianka, ze fsb nie ma znaczenia na wynik? xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Jakies tam znaczenie napewno ma, ale minimalne. 500fsb starczy. Tu trzeba ram ładnie pogonic i mieć skilla :D Edytowane 24 Stycznia 2010 przez manieq1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Ani jedno, ani drugie, ani nawet trzecie zbytnio tu nie pomaga :lol2: Zamiast ciągle pisać jakieś głupoty że nie ma skilla, posiedzielibyście nad systemem / timmingami, na pewno dało by to lepsze wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nie wiem panowie czy brakło mi skilla ale napewno brakło mi mnożnika. Największe PL jakie mogłem pocisnąć to niestety 9 oczywiście na timingach 4. Co za tym idzie nie dałem rady :( Mój wynik to 10:282s i nic ponad to się nie udało. Nawet przy pamięciach na 1220 CL4 nic lepiej nie pocisnąłem. Postaram się dorwać do jakiegoś e8400 chociaż to spróbuje ponownie - browarek kusi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Mnożnika? Przecież masz x8. Nawet sobie nie wyobrażasz jak daleko jesteś od tych browarów, skoro na 1200 CL4 masz takie czasy syfiaste ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Być może brak znajomości tweaków się kłania - bo system świeży, golutki. Choć z drugiej strony te cl4 niestety tylko na pl=9. Pewnie masz jednak racje - brak skilla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tiger- Jak to zabrakło Ci mnożnika? Bo nie rozumiem :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Już tłumacze. Przynajmniej na moje oko by to napewno coś dało. 4,5GHz / 8 = 562FSB i tu niestety trzeba by dać pamięci na 1300+ aby wycisnąć PL=7. Niestety wtedy już pozostaje tylko opcja cl5. Przy mnożniku 9 jakby łatwiej po zjade wtedy do fsb w okolicy 500 i mam pamięci na PL=7 i cl4 przy 1200MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 PL zależy od dzielnika pamięci, nie zawsze mniejszy=lepszy. Dla 1:1 typowe to 8,9, ewentualnie 10. Na 2:1 daję zwykle 2. Większy zysk i tak będzie z zegara pamięci, a nie zmiany dzielnika i PL na niższy. Czasem jest też tak, ze zmiana na CL4 powoduje, że można ustawić PL o jeden niżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Temat posprzątany ze zbędnych postów. Geniusze nie rozumiejący co oznacza "NA PROCESORACH E8000" proszeni są o nieudzielanie się w temacie. Pan który stwierdził, że user kopczenko "pojechał wszystkie wyniki w tym temacie" powinien pomyśleć dwa razy zanim napisze posta, po co się ośmieszać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Puknijcie się obydwaj w głowę. Kopczenko jakbyś nie zauważył i5 a C2D to są dwa inne światy i nie wiem do czego dążysz porównując te wyniki do siebie. To, że zrobiłeś czas lepszy od wszystkich c2d tutaj nie oznacza, że jesteś fajny, bo pewnie każdy kto się wypowiedział w tym temacie by zrobił i tak lepszy na Twoim sprzęcie. Jak nie odpowiada Ci okrajanie systemu to wyjdz z tego tematu i najlepiej działu, bo aż się żal robi czytając jacy ludzie potrafią być zacofani. EDIT: Zacząłem pisać posta zanim Rikki zakończył kłótnię, tak więc już nvm. Edytowane 6 Lutego 2010 przez Oskaliber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 (edytowane) I czekam, i czekam, i czekam... I się doczekać nie mogę :D Może niedługo w okolicy zawita Commando, E8400 i parka D9GMH / GKX to będzie jakaś poprawka z mojej* strony ;) Edytowane 22 Lutego 2010 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Jakiś pomysł dlaczego nie mogę ustawić command rate 1N? Coś przeoczyłem? <_< POzdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 A w ogóle się da? ;p Z DDR3 jest łatwiej z tego co widze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...