Skocz do zawartości
sepic

Linksys Wrt54g + Upc 10mb/s A Zwalnianie W P2p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak napisalem w temacie moj Linksys WRT54G + UPC 10Mb/s strasznie zwalnia w uslugach p2p. Poczatkowo myslalem ze jest to wina providera bo strony internetowe, sciaganie plikow z witryn itd nie powodowalo zadnych problemow. Jednak przy korzystaniu z p2p siec calkowicie sie blokowala przegladanie stron internetowych staje sie niemozliwe. Gdy jednak odlaczylem router i podpialem sie bezposrednio do modemu wszystko bylo ok. Moglem korzystac z p2p i przegladac jednoczesnie strony www. Zresetowalem router-to jednak nic nie zmienilo ;/. Czy jest na to jakies lekarstwo czytalem manuala do WRT54G ale nie znalazlem odpowiedzi. Nie mieszalem rowniez za bardzo w ustawieniach po resecie bo nie posiadam wystarczajacej wiedzy. Moze ktos z was mial podobny problem. Czytalem o podobnych problemach ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi co do mojego routera.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie mam ver7. Czytalem jeszcze o mozliwosci zmian ustawien QoS ale szczerze to nie mam pojecia jak to zrobic i czy to wplynie na dzialanie p2p. Mam jeszcze pytanie jak duze jest ryzyko uszkodzenia routera przy upgrade i jesli kiedys decydowalbym sie na zmiane routera to jaki polecacie- 2 kompy na wi-fi i 1 pod kabel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na v.7 tylko micro DD-RWT. Ja swojego flashowałem z 30 razy i jakoś działa. ;)

Co do nowego to ja bym myślał nad wersją GL, albo http://www.allegro.pl/item424639993_edimax...o_tvk_xdsl.html do szybkiego wifi. W pracy mam też TP Linka i również działa całkiem sprawnie a jest tańszy od Linksysa.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi