sepic Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Witam. Jak napisalem w temacie moj Linksys WRT54G + UPC 10Mb/s strasznie zwalnia w uslugach p2p. Poczatkowo myslalem ze jest to wina providera bo strony internetowe, sciaganie plikow z witryn itd nie powodowalo zadnych problemow. Jednak przy korzystaniu z p2p siec calkowicie sie blokowala przegladanie stron internetowych staje sie niemozliwe. Gdy jednak odlaczylem router i podpialem sie bezposrednio do modemu wszystko bylo ok. Moglem korzystac z p2p i przegladac jednoczesnie strony www. Zresetowalem router-to jednak nic nie zmienilo ;/. Czy jest na to jakies lekarstwo czytalem manuala do WRT54G ale nie znalazlem odpowiedzi. Nie mieszalem rowniez za bardzo w ustawieniach po resecie bo nie posiadam wystarczajacej wiedzy. Moze ktos z was mial podobny problem. Czytalem o podobnych problemach ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi co do mojego routera. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 oryg firmware w tych linksysach tak ma ze p2p je zapycha ze wzg na to ze dlugo trzymaja polaczenia dlatego jesli posiadasz Linksys WRT54G (v1-v4 tylko) proponuje zmiane fw na np tomato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 A jeśli masz nowszy, to spróbuj DD WRT. U mnie na 7.2 mam micro DD WRT i chodzi lepiej od firmowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sepic Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 no wlasnie mam ver7. Czytalem jeszcze o mozliwosci zmian ustawien QoS ale szczerze to nie mam pojecia jak to zrobic i czy to wplynie na dzialanie p2p. Mam jeszcze pytanie jak duze jest ryzyko uszkodzenia routera przy upgrade i jesli kiedys decydowalbym sie na zmiane routera to jaki polecacie- 2 kompy na wi-fi i 1 pod kabel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Na v.7 tylko micro DD-RWT. Ja swojego flashowałem z 30 razy i jakoś działa. ;) Co do nowego to ja bym myślał nad wersją GL, albo http://www.allegro.pl/item424639993_edimax...o_tvk_xdsl.html do szybkiego wifi. W pracy mam też TP Linka i również działa całkiem sprawnie a jest tańszy od Linksysa. Edytowane 28 Września 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sepic Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Wlasnie problem jest w tym ze niby 7.2 mozna zrobic upgrade ale na samych ver.7 juz nie. Nie wiem ile w tym prawdy jutro sie przekonam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Istotnie 7.0 to chyba najgorsza opcja jaką mogłeś trafić. ;/ Tylko ta seria chyba wyszła na Atheros AR2317. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sepic Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Heh niestety czeka mnie zakup nowego routera ;[. Mozecie polecic cos dobrego. Nie potrzebuje jakis specjalnych funkcji chodzi mi o cos prostego do podstawowego korzystania z internetu ale w miare malo awaryjego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 wrt54gl + tomato / dd-wrt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...