Skocz do zawartości
Pawel777

Ocena Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam zamiar kupić komputer i złożyłem sobie coś takiego. Mam prośbę moglibyście ocenić ten zestaw i ewentualnie nanieść jakiś poprawki.

Konfiguracja komputera

Procesor Intel Core2 Quad Q9550 2,83 GHz (S775/45nm) BOX

element zawiera: wentylator procesora

Płyta główna Asus P5QL PRO

element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa

Pamięć RAM Kingston DDR2 2x1GB 800MHz CL5

Dysk twardy IDE/SATA Seagate 320 GB Barracuda 7200.11 (16MB, Serial ATA II)

Obudowa Sharkoon Rebel 12 Value Edition Black

Karta graficzna Radeon 3650 Gigabyte 512MB 2xDVI

Napędy optyczne Pioneer DVD+/-RW DVR-216D bulk black (Serial ATA)

Co do samego zestawu to zależy mi bardzo na tym procku (gdyż komputer będzie mi długo służył a nie będę wymieniał go co jakiś czas) reszta może być tania wiec będę wdzięczny za jakieś cenne wskazówki. A i muszę się zmieści w 2500 zł.

Edytowane przez Pawel777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek nieadektwany do reszty konfigu. Poza tym w perpektywie dynamicznego rozwojue rynku pc i jego ciaglych dynamicznych zmian z kwartalu na kwartal kupowanie procka na odlegla przyszlosc mija sie z celem. Lepiej kupic dobra plyte ktora zapewni w przyszlosci modenirzacje, niz przeplacic za procek ktory za rok bedzie koszoptwal 1/4 obecna ceny.

Watpie zebys byl w stanie zbytnio wykorzystac z takim kokonfigiem chocby e8500 + plyte z p35, a nawet to byloby zdecydowanie za mocne do reszty/

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi