Pawel777 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Witam mam zamiar kupić komputer i złożyłem sobie coś takiego. Mam prośbę moglibyście ocenić ten zestaw i ewentualnie nanieść jakiś poprawki. Konfiguracja komputera Procesor Intel Core2 Quad Q9550 2,83 GHz (S775/45nm) BOX element zawiera: wentylator procesora Płyta główna Asus P5QL PRO element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa Pamięć RAM Kingston DDR2 2x1GB 800MHz CL5 Dysk twardy IDE/SATA Seagate 320 GB Barracuda 7200.11 (16MB, Serial ATA II) Obudowa Sharkoon Rebel 12 Value Edition Black Karta graficzna Radeon 3650 Gigabyte 512MB 2xDVI Napędy optyczne Pioneer DVD+/-RW DVR-216D bulk black (Serial ATA) Co do samego zestawu to zależy mi bardzo na tym procku (gdyż komputer będzie mi długo służył a nie będę wymieniał go co jakiś czas) reszta może być tania wiec będę wdzięczny za jakieś cenne wskazówki. A i muszę się zmieści w 2500 zł. Edytowane 29 Września 2008 przez Pawel777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Procek nieadektwany do reszty konfigu. Poza tym w perpektywie dynamicznego rozwojue rynku pc i jego ciaglych dynamicznych zmian z kwartalu na kwartal kupowanie procka na odlegla przyszlosc mija sie z celem. Lepiej kupic dobra plyte ktora zapewni w przyszlosci modenirzacje, niz przeplacic za procek ktory za rok bedzie koszoptwal 1/4 obecna ceny. Watpie zebys byl w stanie zbytnio wykorzystac z takim kokonfigiem chocby e8500 + plyte z p35, a nawet to byloby zdecydowanie za mocne do reszty/ Edytowane 29 Września 2008 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...