Skocz do zawartości
silVet

Zestaw Między 1100-1300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar przeznaczyc na komp. miedzy 1100-1300zł. Komputer ten bedzie mi sluzyl glownie do gier. Na allegro jest masa roznych zestawow, ale domyslam sie, ze oni czekaja na takich łosi, ktorzy dadza sie nabrac na to co oni proponuja.

Mam prosbe, zebyscie podali mi co skompletowac od A do Z. Lacznie z obudowa i zasilaczem. Chyba, ze na allegro jest jakis dobry zestaw w tej cenie, ktory sie oplaca kupic. Z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co taka droga plyta. Wystarczy p31-ds3l albo p35. I karta tez w ogole z kosmosu...

-Gigabyte GA-P31-DS3L - 190zl / GA-P35-DS3L - 230zl

-E5200 - 220zl

-HD4850 - 450zl

-Goodram 2GB 800MHz CL5 - 90zl

-Amacrox Warrior AX450-PNF - 140 / Chieftec GPS-450AA 101A - 140zl, a z drozszych to albo Corsair 450W CMPSU-450VXEU - 220zl albo BeQuiet Straight Power 450W - 220zl (ja bym bral albo Amacroxa)

-jakis CoolerMaster z serii Elite - 130zl

Wychodzi ok 1300 za wszystko lacznie z przesylkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No super panowie, tylko ze zapomnieliscie o dysku [sic!] i nagrywarce dvd - mialo byc od a do z. Na powyzsze komponenty dojdzie kolejne dwiescie zlotych wiec juz sie w budzecie nie wyrobi.

Ja bym jednak kupil tansza grafike np. hd3850 za 240 zl albo 9600gso za 260 zl, do tego modecom mc-350. Plytka to zdecydowanie GA-P35-DS3L, chipset p31 jest zbyt problematyczny jak na czterdziestozlotowa oszczednosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to z karty zchodzimy na 4670 i juz sie robi o 200zl luzniej i bierzemy plyte na P31 i dochodzi dodatkowe 40zl. Jej problematycznosc to jednynie problem z obsluga czterech dwustronnych kosci. Do tego bierzemy Samsunga HD322HJ i SH-S203P/N albo Pioneera i gitara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko znajdź Samsunga F1 320GB, już nigdzie nie dostępne niestety. W tej chwili jak 320GB to albo WD AAKS albo barka 7200.11 (ja stawiam raczej na WD, według ogólnej opinii są cichsze).

A mobo zdecydowanie lepiej na P35, nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć, czy np nie będzie chciał wsadzić więcej niż 4GB. Ja bym się w P31 nie pchał.

Więc:

E5200

P35-DS3L

HD4670

WD 320GB AAKS

MC-350

GR 2GB 800MHz CL5 (w jednej kości najlepiej, dual daje 1-5% w syntetykach)

Pioneer DVR-215/216

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi