Skocz do zawartości
piwko123

Corsair 450vxeu - 450w Czy Pentagram Silent Force Cav 500-a12s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Składam nowego kompa i potrzebuje dobry zasilacz i w dobrej cenie;) Na pewno bedzie OC e5200 na mobo DFI. I się zastanawiam nad Corsair CMPSU-450VXEU - 450W ktorego moge mieć za 195zł nowy czy Pentagram Silent Force CAV 500-A12S w komputroniku za 179zł. Potrzebuje stabilny zasilacz z mocną linią 12V. Który byście zasilacz polecali? Może jakieś inne propozycje macie. Na zasilacz mam przeznaczone max 230zł. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Składam nowego kompa i potrzebuje dobry zasilacz i w dobrej cenie;) Na pewno bedzie OC e5200 na mobo DFI. I się zastanawiam nad Corsair CMPSU-450VXEU - 450W ktorego moge mieć za 195zł nowy czy Pentagram Silent Force CAV 500-A12S w komputroniku za 179zł. Potrzebuje stabilny zasilacz z mocną linią 12V. Który byście zasilacz polecali? Może jakieś inne propozycje macie. Na zasilacz mam przeznaczone max 230zł. pozdro

Pentagramy CAVy trafiaja sie chałasujące.

Jak chcesz wydac do 230 zł to doskładaj z 10zł i kup PENTAGRAM SILENTFORCE PSF-620W, kosztuje jakies 235 zł + przesyłka na alledrogo.pl

Cichuteńki, bogaty w złącza i dobrze trzyma napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem o czym pisze ZeroSuper, ponieważ mój CAV500 to wyjątkowo cichy zasilacz, siedzi u mnie w budzie i jest praktycznie niesłyszalny. Dobrze trzyma napięcia, świetna jakość wykonania, bardzo dobra cena. Corsair też posiada te cechy. Generalnie trudny wybór.

Edytowane przez rcicho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem o czym pisze ZeroSuper, ponieważ mój CAV500 to wyjątkowo cichy zasilacz, siedzi u mnie w budzie i jest praktycznie niesłyszalny. Dobrze trzyma napięcia, świetna jakość wykonania, bardzo dobra cena. Corsair też posiada te cechy. Generalnie trudny wybór.

Ja uważam że i CAVy i PSF to świetne zasilacze i Pentagramowi udało się zrobić kawał solidnych zasilaczy. Ale spotkałem sie z kilkoma opiniami na temat zasilaczy CAV, które chałasują. Sam mam PSFa i jest super cichy, i go moge z ręką na sercu polecić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi