Trout Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Witam Mam taki problem, że nie mogę się doszukać 60GB na dysku. Mam 4 dyski 250GB połączone w RAID (0+1) jako dysk C. Jak kliknę na własciwości C to pokazuje 465GB pojemności i 285GB miejsca zajętego. Jak wyświetlam zawartość C (łacznie z ukrytymi rzeczami) i ją zaznaczam to pokazuje mi, że zajmuje ona 225GB, czyli o 60GB mniej niż wynika to z "własciwości" dysku C. Może ktoś mnie naprowadzi czemu się tak dzieje? Pozdrawiam Trutta system: Vista x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Przywracanie systemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Lanc napisał(a): Przywracanie systemu ? No może, brałem to pod uwagę ale aż mi się nie chce wierzyć, że są "niewidoczne". Zawsze myślałem, że to coś w rodzaju pliku lub informacji w katalogu a'la Temp lub coś w podobnym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 jak wybierzesz sobie jakiś katalog, np windows, prawy przycisk -> właściwości zobaczysz 2 liczby, rozmiar i rozmiar na dysku, ta 2 wartość jest zawsze większa i wynika z właściowści systemu plików, jeśli masz w raidzie cluster wielkości np 64kb i np 10000 plików o rozmiarze 1kb, to mimo tak małego rozmiaru każdy z nich będzie zajmował 64kb, czyli w takim przypadku tracisz 10000*63kb być może część z danych tracisz właśnie w ten sposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 doink napisał(a): jak wybierzesz sobie jakiś katalog, np windows, prawy przycisk -> właściwości zobaczysz 2 liczby, rozmiar i rozmiar na dysku, ta 2 wartość jest zawsze większa i wynika z właściowści systemu plików, jeśli masz w raidzie cluster wielkości np 64kb i np 10000 plików o rozmiarze 1kb, to mimo tak małego rozmiaru każdy z nich będzie zajmował 64kb, czyli w takim przypadku tracisz 10000*63kb być może część z danych tracisz właśnie w ten sposób B.ciekawa teoria, muszę się temu bliżej przypatrzyć. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...