Skocz do zawartości
Slomaa

Mobo Pod E5200 (s775)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Właśnie zamawiam MoBo , procek i ram z alsen.pl(odbiór osobisty) i mam takie pytanie ...

Zastanawiam się nad 2 płytami głównymi , "ASRock P43D1600TWINS" oraz "Asus P5B" [ceny praktycznie takie same , oba poniżej 200zł]. Za asrockiem przemawia nowszy chipset oraz obsługa ddr2 1066mhz. Za asusem przemawiają natomiast pochlebne opinie. Ja osobiście stawiam raczej na AsRocka lecz chciałbym poznać Wasze zdanie nt. wyboru 1 z tych 2 płyt.

Jeśli wezmę asrocka to pamięci do niego zakupię Kingston 1066 cl5 natomiast jeśli asusa to geil'e 800 cl4 .

Proca do tego to będzie e5200 , proca zamierzam podkręcić co najwyżej do 3.2-3.3 (tzn. do tylu ile będzie stabilnie bez zmiany napięcia gdyż nie przepadam za zabawą z voltowaniem).

Proszę o Wasze rady , z góry serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety P5K za taką kasę nie wyrwę , GA P31-DS3L mam w 2 kompie razem z e2180 i denerwują mnie jej podwójne starty po oc i czasami gubi ustawienia i wraca do domyślnych więc tym razem już tej płyty nie kupię , czytałem że podwójne starty zdarzają się też pod GA P35.

No nic , wezmę chyba tego asrocka i najwyżej będę królikiem doświadczalnym :)

Kiedyś już miałem asrocka k7s8x i sprawował się bardzo dobrze tak więc kiepska renoma asrocka mnie nie zraża , jakiś czas temu to ludzie się zabijali o ich płyty na 775 z agp i pci-e razem na 1 płycie :)

Dziękuję serdecznie za poradę i pozdrawiam!

Edytowane przez Slomaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przyszło co do czego to okazało się że na miejscu od ręki dostanę tylko P5B lub GA P31ds3l tak więc ze względu na to że znam ten szajs zwany gigabytem na p31 to zdecydowałem się na niego :) Dzięki wszystkim za odpowiedzi i jak dla mnie temat jest już wyczerpany. Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi