Skocz do zawartości
alCatraz

Quake Live

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz bardziej mi się podoba QL, ale jednak w oryginalnego Q3 gra mi się troszkę lepiej. Jakoś nie czuje myszki w tej wersji. W Q3 moglem sobie tak ustawić, że myszka nie latała tak bardzo.

O to musimy się ustawic na jakieś granie. Preferujesz jakies mody (osp, iunlagged) czy czysciutkiego baseq3 :) ? Czy w quake live jest jakas opcja modowania gry? uruchomienie trybu IU tudziez promode'a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widze to się nie da wgrać żadnego moda. W zwykłej wersji wolę jednak klasyczny Q3. Chociaż kiedyś grałem trochę w CPMA i też się dobrze bawiłem. Teraz niestety nie gram prawie w ogóle w Q3, i gdyby nie QL to prawdopodobnie bym nie grał wcale. Nagrałem się już 7 lat i przychodzi taki czas, że ma się dość. Raz, że forma już nie ta co kiedyś to jeszcze znudzenie. Teraz zagrywam się głównie w COD4 i jak na razie się nie nudzi dopóki staty mam dobre ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podczas sciagania taki błąd mam:

Quake Live has experienced an error downloading a required game file. Please try again later.

Error Code: 12

miał tak ktoś ?

EDIT: Dobra, moge grac

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też coś czasem nie mogę rozwinąć tego paska, w którym jest link do stronki z zapkami. Wczoraj wieczorem znów zniknęły zapki. Ale udało mi się wysłać 2 do użytkowników garrett76 i kretfr. Aha i problem z zapętlaniem się instalacji dziś u mnie zniknął (przynajmniej na razie).

Od paru dni miałem problem z wejściem na stronę, bo za każdym razem trzeba było na nowo instalować ten plugin QuakeLive do Mozilli.

EDIT: A zapomniałem o linku

http://beta.quakelive.com/beta/add/

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gdy przesiadłem się z A4techa x718F na Razera deathadder potrzebowałem tygodnia by móc w miarę normalnie grać w sieci, a do stanu sprzed przesiadki jeszcze dłużej. Nowa mysz całkowicie zmieniła mój sposób sterowania nią, cięższa, większa, inne wartości dpi do wyboru.

Tak więc każdy musi mieć to na uwadze przy zmianie sprzętu wskazującego.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rofl, on chyba nie wie kto to jest

Poznajecie tego Pana? ;)

To co - może jakaś liga ppc? :lol:

Generalnie jak miałem spadki formy to ładowałem "wenę" tym filmikiem wiela lat temu hehe :D Fajnie że jest na youtubie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mess można by wreszcie zagrać. Nie ma to jak mieć staty -5:42 :lol:

A tak na poważnie to też planuje wymianę myszki. Do Q3 generalnie lepiej chyba mieć z dość wysokim DPI i po wyłączeniu akceleracji i zmniejszeniu sens'a gra się lepiej. W Q3 zawsze mi się inaczej celowało niż w takim CS czy COD4. IMO znacznie trudniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gdy przesiadłem się z A4techa x718F na Razera deathadder potrzebowałem tygodnia by móc w miarę normalnie grać w sieci, a do stanu sprzed przesiadki jeszcze dłużej. Nowa mysz całkowicie zmieniła mój sposób sterowania nią, cięższa, większa, inne wartości dpi do wyboru.

Tak więc każdy musi mieć to na uwadze przy zmianie sprzętu wskazującego.

po 10min zagralem pierwszego duela i okazalo sie ze jest znacznie lepiej niz sie spodziewalem ze bedzie. jezeli po przyzwyczajeniu sie bedzie jeszcze lepiej to wypas :D

Poznajecie tego Pana? ;)

3194446[/snapback]

Mess można by wreszcie zagrać. Nie ma to jak mieć staty -5:42 :lol:

moj login mesior, dawaj do friendsow i gramy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie jak wczytać własny konfig z Q3? I czy wogole się da? Tzn, wiem ze QL jest konsola, ale gdzie trzeba wrzucić konfig, żeby go wczytać?

licz sie z tym ze mozesz zepsuc sobie konto :( u mnie niestety sie to stalo :( najlepiej cfg robic w ql od nowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiedzieć.

Co do samego QL, no to stary dobry Q3, z tym, że fizyka w pewnym aspekcie odbiega, mianowicie, nie udaje mi się skoczyć po raila z mostku na pro-q3dm6, w Q3 robie to praktycznie bez wysiłku.

Jestem już po pierwszym meczu i po 2 latach przerwy, o dziwo, celność i movement mam przyzwoity, ale kontrola nad mapą strasznie kuleje.

Musze tylko config sklecić i mogę wracać do gry przy której spędziłem z 6 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie jak wczytać własny konfig z Q3? I czy wogole się da? Tzn, wiem ze QL jest konsola, ale gdzie trzeba wrzucić konfig, żeby go wczytać?

Na 2giej stronie był link

http://www.plasmaburn.net/2008/10/14/quake...onfig-cfg-file/

też pokombinuję z tymi ustawieniami, mi się podoba cfg mess'a, to co widać na filmiku kilka postów wyżej.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi