Skocz do zawartości
alCatraz

Quake Live

Rekomendowane odpowiedzi

pisalem wyzej, podobno okolo 150k lacznie jest. w sumie widzac kolejki po 30000 jestem w stanie nawet w to uwierzyc. musze przyznac ze nie czeka sie AZ tak strasznie dlugo, jednak po doczekaniu sie crash firefoxa potrafi byc dosc irytujacy :) anyway nawet jak musze czekac to cieszy mnie to, przynajmniej wiem ze gra zyje :D

EDIT: no i jednak trzeba pamietac ze to beta, po to open by uniknac takich akcji przy full :)

Edytowane przez -mess-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się zarejestrować i nawet rozegrać ten pierwszy pojedynek na podstawie którego oceniają twoje umiejętności i umieszczają w odpowiedniej grupie. A chwile później serwery padły.

edit: juz mam odpowiedz, sciagam juz 20minute jakies additional data (gdzie to sie w ogole sciaga do cholery, /mozilla/ ?)

Gra niby działa z poziomu przeglądarki ale te pliki „additional data„ zajmują grubo ponad 200Mb, instalują się w „moich dokumentach”. Ośmielam się twierdzić że jest to po prostu znaczna część gry która siedzi na dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest z tą stroną do ch.. ? Wczoraj cały dzień nie mogłem wejść na stronę, bo cały czas się pluł by zainstalować ten plugin i zrestartować przeglądarkę. To też tak zrobiłem. Po paru próbach usunąłem plugin i całą zawartość cache'u po QL jak i katalog ID. Dzisiaj znów próbuję wejść na stronę, ale nie mogę się nawet zalogować, bo wyskakuje błąd że podaje zły mail. To samo przy odzyskiwaniu hasła. Czyżby mi usunęli konto ? Może za tego configa, ale w sumie oprócz paru opcji nic tam nie zmieniałem co miało być uznane za jakieś cziterstwo. Jedynie r_picmip na 5 i parę ustawień dotyczące myszki. WTF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. mi nie dziala r_displayrefresh czy jakos tak, konsola widzi zapisane 85Hz ale nadal monitor wyswietla mi 60Hz

2. nie gram duzo w q3, ale wiem ze mozna ustawic wszystkie skiny postaci wroga np. na kolor zielony, zeby jatwiej bylo zauwazyc. Moge to zrobic w QL? dziekuje za pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj znów próbuję wejść na stronę, ale nie mogę się nawet zalogować, bo wyskakuje błąd że podaje zły mail. To samo przy odzyskiwaniu hasła. Czyżby mi usunęli konto ? Może za tego configa, ale w sumie oprócz paru opcji nic tam nie zmieniałem co miało być uznane za jakieś cziterstwo. Jedynie r_picmip na 5 i parę ustawień dotyczące myszki. WTF?

Wczoraj odkryłem to samo [; czyli że nie mogę zalogować się na konto które utworzyłem jeszcze podczas zamkniętych beta testów. Pisze że albo hasło albo email się nie zgadzają jednak po pierwsze...

... jestem pewny że dobrze wpisuję dane.

2. podczas próby odzyskania hasła otrzymuję info że takiego emaila nie ma w bazie danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest z tą stroną do ch.. ? Wczoraj cały dzień nie mogłem wejść na stronę, bo cały czas się pluł by zainstalować ten plugin i zrestartować przeglądarkę. To też tak zrobiłem. Po paru próbach usunąłem plugin i całą zawartość cache'u po QL jak i katalog ID. Dzisiaj znów próbuję wejść na stronę, ale nie mogę się nawet zalogować, bo wyskakuje błąd że podaje zły mail. To samo przy odzyskiwaniu hasła. Czyżby mi usunęli konto ? Może za tego configa, ale w sumie oprócz paru opcji nic tam nie zmieniałem co miało być uznane za jakieś cziterstwo. Jedynie r_picmip na 5 i parę ustawień dotyczące myszki. WTF?

Wczoraj odkryłem to samo [; czyli że nie mogę zalogować się na konto które utworzyłem jeszcze podczas zamkniętych beta testów. Pisze że albo hasło albo email się nie zgadzają jednak po pierwsze...

... jestem pewny że dobrze wpisuję dane.

2. podczas próby odzyskania hasła otrzymuję info że takiego emaila nie ma w bazie danych.

wszystkie konta ktore byly nieaktywne przez minimum 28 dni przed rozpeczeciem open bety zostaly skasowane, pewnie dlatego nie ma was w bazie danych :wink:

2. nie gram duzo w q3, ale wiem ze mozna ustawic wszystkie skiny postaci wroga np. na kolor zielony, zeby jatwiej bylo zauwazyc. Moge to zrobic w QL? dziekuje za pomoc?

cg_forceEnemyModel "tankjr/bright"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hey witajcie

nie wiem czy z Was ktos mial problem z polaczeniem z QuakeLive (nie widze zeby ktos opisywal taki problem)

ale u mnie jest jakas kaszana, nie moge nawet treningu rozegrac

i mam ciagle komunikat, ze musze forwardowac port w firewallu/routerze, a zadnego firewalla nie mam zainstalowanego, a router jest dobrze skonfigurowany, bo robilem to juz nie raz..

ktos mial moze podobny problem, i go jakos rozwiazal??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Ja wyłączyłem firewalla i działa ale mam inny błąd

"Skrypt na tej stronie może być zajęty lub przestał odpowiadać. Można przerwać ten skrypt teraz lub kontynuować, by sprawdzić, czy jego wykonywanie się zakończy.

Skrypt: http://cdn-web.quakelive.com/web56/compile...6.0.js:12"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale u mnie jest jakas kaszana, nie moge nawet treningu rozegrac

i mam ciagle komunikat, ze musze forwardowac port w firewallu/routerze, a zadnego firewalla nie mam zainstalowanego, a router jest dobrze skonfigurowany, bo robilem to juz nie raz..

ktos mial moze podobny problem, i go jakos rozwiazal??

dopiero jak w routerze ustawilem zeby moj komp byl w DMZ zaczelo dzialac :)

ogolnie polecam jednak forum, bo tam naprawde duzo bugow i solucji jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przewertowalem to forum zanim tutaj napisalem, 75% przypadkow tego bledu jest nierozwiazana..

ale dzisiaj jeszcze raz przeszzukalem i znalazlem :)

problemem byl PeerGuardian blokowal jeden serwer :/

Edytowane przez fernandez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

ma ktoś neo i gra przez ten wynalazek? bo cholernie duże pingi mam i nie da się grać - średnio 150-250 przy 6 mb łączu 0_0 jak wam to śmiga?

w routerze porty otwarte, firewall przepuszcza wszystko co może, komp czysty od śmieci i virów, więc o co chodzi .. wszyscy mają po 20-70 i wygrać z takimi toż to cud .. dodam, że podczas gry, żadnych programów odpowiedzianych za "ruch" w necie nie mam włączonych

edit

a, i prawie za każdym razem kiedy wchodze do gry i dam tab, lub join match to na 10-20s mam mega laga z zawieszonym dźwiękiem

Edytowane przez Zbih

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

ma ktoś neo i gra przez ten wynalazek? bo cholernie duże pingi mam i nie da się grać - średnio 150-250 przy 6 mb łączu 0_0 jak wam to śmiga?

w routerze porty otwarte, firewall przepuszcza wszystko co może, komp czysty od śmieci i virów, więc o co chodzi .. wszyscy mają po 20-70 i wygrać z takimi toż to cud .. dodam, że podczas gry, żadnych programów odpowiedzianych za "ruch" w necie nie mam włączonych

edit

a, i prawie za każdym razem kiedy wchodze do gry i dam tab, lub join match to na 10-20s mam mega laga z zawieszonym dźwiękiem

to raczej wina neo, kazdy kto sie na to skarzy ma neo. lag z zawieszonym dzwikiem mam kiedy pisz hf i daje od razu f4 (nagrywanie dema) to wtedy czesto lag mija w drugiej sek meczu : X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem na innym forum to wiele kont zostało usuniętych. I brak aktywności przez 28 dni nie ma tu znaczenia. Przed Open Betą nie wchodziłem na stronę może z tydzień. Ale za to dawno nie grałem na serwerach i dość rzadko. Jakoś zawsze czasu brakowało. Możliwe, że osoby mało grające na serwerach zostały usunięte z bazy. Szkoda. Założę sobie nowe konto, a na razie pykam w to co zwykle. (COD4 , BF2 ;) )

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem na innym forum to wiele kont zostało usuniętych. I brak aktywności przez 28 dni nie ma tu znaczenia.

sugerujesz ze ci co pisza newsy w quakelive i tworza te gre nie wiedza o czym mowia? bylo wyraznie napisane ze jesli ktos nie uzywal konta przez 28 przed rozpoczeciem bety te konta zostana usuniete, w pozostalych tylko reset statsow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi