BrianConner Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 witam wszystkich, mam problem taki jak w nagłówku. Sprzet taki: Mobo takie jak w opisie. CPU AMD Athlon 64 3000+ AM2 Ram GoodRam DDR2 667MHz Cl5 Zasilacz Chiftec GPS-350 GFX GeForce 7300GT Galaxy, GDDR3 kilka miesiecy temu była burza u mnie i spalił mi sie modem od neostrady na USB, przez linie telefoniczna i karte muzyczną tez trafiło. Wcześniej te funkcje bardzo fajnie działały az do dzisiaj. Próbowałem zrobic tak, aby w największym zapotrezbowaniu na moc obliczeniową wchodził na 2,43GHz, a w idlu norlanie 1,3Ghz czy iles tam ;) Czyli C'n'Q właczyłem i działa. Ale chciałem zrobic ten dynamiczny Overckocking, zeby "D.O.T" przetaktowywał go o 15% pod obciazeniem do tych 2,43GHz, ale niestety kazda próba konczyła sie zwiechem. Wszystkie ustawienia do OC sa poprawne, Timming manualnie, i cała reszta, bo juz wczesniej mi chodził tak, ale teraz zalezy mi na oszczedzaniu energi. Bo wyjsciowo ustawiam nizszy HTT i w momencie stresu miał byc podbijany przez DOT do 267 co dawało zegar 2,43GHz. Czy w czasie burzy mogło to zostac uszkodzone razem z dzwiekówką?? Moze nieco zakrecone, ale mysle ze zrozumiecie o co chodzi, reczny i dynamiczny OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Jeżeli to możliwe,wgraj nowszy bios.Nowe stery do chipsetu.W ostateczności format. Bardzo prawdopodobne że płytka świruje po burzy... Ogólnie ta płytka to jedna z gorszych pod am2,więc nie zdziwił bym się gdyby po prostu się "popsuła". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrianConner Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Jeżeli to możliwe,wgraj nowszy bios.Nowe stery do chipsetu.W ostateczności format. Bardzo prawdopodobne że płytka świruje po burzy... Ogólnie ta płytka to jedna z gorszych pod am2,więc nie zdziwił bym się gdyby po prostu się "popsuła". Bios mam najnowszy, chyba versja 1,6. Ja wiem, ze to jeden z najgorszych modeli, ale jakos nie narzekałem, gdby nie pamieci, spokojnie utrzymała mi proca na 2,7GHz ;D raczej po tej burzy cos sie jej stało... A moze dziłac C'n'Q oraz D.O.T jednoczesnie?? czy niezbyt?? W ostatecznosci jeszcze pokombinuje a jak nie, to bede musiał odpuscic...Bo juz po gwarancji niestety... Edytowane 1 Października 2008 przez BrianConner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Nie masz najnowszego. Najnowszy to 1A0 czy jakos tak. Masz w temacie o tej plycie. Jej wcale sie nic po burzy stac nie musialo. Moja zaczela sama z siebie swirowac po 3 miesiacach. Z poczatku tez mowilem "utrzymuje proca na 2,7GHz, nie ma sie co przejmowac", az pewnego dnia zaczela piszczec w nieogadnionej dotad konfiguracji, po tym uspokoila sie i chodzila 2 dni, popiszczala znowu i padla. Tam w sumie nawet nic by robic z nia nie trzeba zeby sie zepsula, bo chipset jest tak goracy, ze jajka na nim mozesz smazyc. 80*C w IDLE dla niej to byl standart (tylko nie pamietam czy to bylo 80 czy 90*C, ale mniejsza). Od takiej temp. sama w sumie ma prawo pasc. Zmien ta plyte na wszystko inne. Najlepiej na GA-MA78GM-S2H. Po przesiadce z tego gowna na Gigabyte jest zupelnie inna jakosc uzytkowania. Edytowane 1 Października 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...