Skocz do zawartości
xisio

Nietypowe Weze Tygon I Zlaczki Nk Myslicie Ze Da To Rade ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem w ukladzie wymienic weze na grubsze, ale mam problem ze rozdzielacz plynu do pamieci flex ocz od swiftecha jest 3/8 wiec tygona 8/11.2 naciagam na niego ladnie i trzyma, zlaczki mam skrecane wczedzie zwykle.

Myslalem by bylo estetycznie zwiekszyc grubosc weza a zachowac srednice wew i kupic nk na 3/8 wszedzie by bylo pewniej bo jakos nie mam zaufania do tych co mam teraz.

tygon ma w ofercie :

Dołączona grafika

VE-T3610-23 wew 8 zew 11,2

VE-T3610-33 wew 8 zew 12,8

VE-T3610-43 wew 8 zew 14,4

VE-T3610-53 wew 8 zew 16

myslalem by dac to o 14.4 albo nawet 16mm mysle ze by fajnie moglo to wygladac, ale czy ktos juz tak robil? albo czy bedzie szczelne na nk np Swiftecha NK10 G1/4" ??

Edytowane przez xisio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 8/11.2 trzeba sie troszke pomeczyc zeby go na 3/8 cala swifa wsadzic, sam tak uzywalem, teraz uzywam 9.5/12.7 na NK12 i 1/2 cala od swifa

Moze byc po prostu problem maly z naciagnieciem weza o tak grubej sciance, pewnie ciezej sporo sie bedzie rozciagal, choc na dobra sprawe na wszystko sa metody, nie bedzie to latwe ale rade da... Jakos ostatnio praktykuje maczanie koncowek w feserze/borygo i lzej wlazi :) Ostatecznie zakladam najpierw na kilka godzin kawalek weza na cos o mniejszej srednicy i pozniej tez lzej wchodzi, w podgrzewanie nie bawie sie raczej...

Na metalowe NK10 mimo ze minimalnie grubsze latwiej sie naciaga niz na plastiki swifa.

Nie masz czasem rozdzielacza F od swiftecha, tak jakos sie to chyba nazywa na 1/2 cala zbednego? ze szt 2 :)

Co do Tubes.pl faktycznie sam tam chcialem zakupy zrobic i jak dostalem oferte cenowa troszke sie podlamalem, cooling sporo tanszy jest, popytaj, moze Ci sciagna taki rozmiar na jaki bys sie zdecydowal.

Mozliwe ze niebawem uda mi sie zdobyc dostep do tego typu wezy, znajoma sie chwalila ostatnio ze pracuje w jakiejs firmie zajmujacej sie sprzetem labolatoryjnym, wiec nie moglem sie powstrzymac przed pomeczeniem jej o Tygon i wlasnie bada sprawe jakie weze tam maja, po ile i ile minimalnie trzeba by wziac :) Troszke z tym zejdzie niestety, bo to ponoc nie jej dzial ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi