kurczak80 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) Witam mam oto taki problem posiadam router tp-link 8920.Ostatnio często zrywa mi połączenie bez utraty synchronizacji linii.Parametry routera w załączonym screenie. W logach znalazłem że router gubi numery dns i następuje rozłączenie ale linia adsl nie traci synchronizacji.Czasami od razu się połączy na nowo a czasem trzeba czekać kilka minut.Wpisanie dnsów ręcznie nic nie daje to samo się dzieje.Nie wiem czy to wina routera czy operatora zgłaszałem kilka razy awarię i śpiewka konsultanta to ma pan wirusy i dlatego tak się dzieje :) .Dodam że wirusów nie mam na laptopie i w stacjonarnym a do routera wgrany najnowszy firmware.Nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem.Dnsy multimo automatycznie wykrywane są takie 217.8.168.244,157.25.5.18.Podejrzewam że to wina sprzętu,czytałem że tp-linki czasem mają problemy z dns ale prosiłbym kogoś bardziej obeznanego o sprawdzenie logu. Dołączam plik z logu routera. logview5.cmd.html Edytowane 1 Października 2008 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...