Pinokio Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) Posiadam VISTE 64 PL. Gry (np.” SPORE” . „ Microsoft Flight Simulator X” , „Mass Effect”) które sporo zajmują nie pojawiają się „na pulpicie” oraz w „Wszystkie Programy”. Po prostu nigdzie nie ma śladu w windows po tych programach. Oczywiście w Program Files (x86) wszystko jest. Musze „ręcznie” dodać ikonę programu „exe” na pulpit. Jest to uciążliwe bo trzeba się naklikać, aby dostać się do pliku uruchamiającego grę. Drobne programy użytkowe oraz malutkie gierki prawidłowo się pojawiają i jest OK. Co jest tego przyczyną? Jak temu zaradzić? Edytowane 30 Września 2008 przez Pinokio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 A Menu Start>Gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 A Menu Start>Gry? W tym folderze są tylko gry które były z systemem Windows + nowa z Windows update. Ale ciekawe u kumpla jest identyczna sytuacja. Ma taki sam Windows…hmm czy to cecha VISTy 64 Pl czy jakiegoś programu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Nowe, uruchamiane gry powinny sie automatycznie dodac do gry w menu start. Uruchom instalator gry jak oadministrator. To, ze nie tworzą się skroty to jakiś błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Nowe, uruchamiane gry powinny sie automatycznie dodac do gry w menu start. Uruchom instalator gry jak oadministrator. To, ze nie tworzą się skroty to jakiś błąd. ooo tego nie próbowałem . Mam wyłączony beznadziejny UAC i jedno konto na którym jestem administratorem i myślałem, że wystarczy. Podczas najbliższej instalacji jakiejś gry zrobię tak. Ciekawe czy pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 START/Wszystkie Programy/GRY znajduje się oprócz gier instalowanych z windows folder „Eksplorator gier” i w nim są wszystkie „zaginione” gry . Sam sobie gratuluje, że od roku tego nie zauważyłem mimo „kierowania” mnie (np przez „SGJ”) do katalogu gry i zobaczenie czy ich tam nie ma. Dziś dostąpiłem oświecenia ,więc już jest wszystko OK. Wielkie dzięki bo sam bym na to nie wpadł. Rzecz oczywista ,a mnie zaskoczyło. Pewno jeszcze jest w tym systemie parę ciekawostek… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Eksplorator gier jest łatwiej dostępny w Start -> Gry (nie we wszystkich programach - na tym czarnym, gdzie Komputer ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Eksplorator gier jest łatwiej dostępny w Start -> Gry (nie we wszystkich programach - na tym czarnym, gdzie Komputer ;)). Znowu jestem zaskoczony. Faktycznie klikając tam jest szybciej... Dziękuje :-) Bez tego dopisku "na tym czarnym, gdzie Komputer" pewno znowu bym nie tam gdzie trzeba szukał. Ciekawe czy tylko mnie w tym temacie tak "zmuliło" czy są i inni którzy tego nie wiedzieli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Ciekawe czy tylko mnie w tym temacie tak "zmuliło" czy są i inni którzy tego nie wiedzieli?Kiedy pierwszy raz instalowałem grę pod Vistą, też nie wiedziałem gdzie jej skrótów szukać... ostatecznie chyba przypadkiem kliknąłem te "Gry" (tudzież chciałem obadać te wbudowane w Windows, a tu niespodzianka - Crysis :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...