Skocz do zawartości
hzAAAA

Creative Aurvana Live! Czy Sennheiser Hd202?

Rekomendowane odpowiedzi

ktore lepsze:

Sennheiser HD202 okolo 100zł

czy

Creative Aurvana Live! okolo 200zł

Słuchawki beda uzywane glownie do grania (Call of duty4, Call of duty 5 ) :) no i mp3 na PC, i w sumie to wszystko....

bo z takich technicznych wymagan, to raczej te sluchawki sa porownywalne a nawet z tego co czytam to prawie takie same

jedyna jebitna roznica ktora zauwazylem to: a no i Creativy sa cięższe gdzies o 100g D:

HD 202:

Pasmo przenoszenia: 18 - 18000 Hz

Creativy:

Pasmo przenoszenia: 10Hz-30KHz

wogole tego nie ogarniam :D

to jak .... ktore brac??? cena niby mowi jasno ze Creativy sa w " czyms " lepsze ale..... z tego co wiem to za sama "nazwe" tez sie placi.. Wiec jak ??? :D?? Co byscie brali? Bo niechce przeplacac przy Creativach no ale jak by byly "o niebo " lepsze to pierd.. i je biore

z gory dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item446319180_philip...o_promocja.html - absolutnie bez konkurencji. Ja jestem bardzo wybredny jesli chodzi o taki sprzet (oczywiscie mowie o rozsadnych granicach cenowych do 300zl) i te sluchawki to poprostu rewelacja. Jestem BARDZO ZADOWOLONY, a naprawde zadko mi sie to zdarza :)

http://hard-pc.pl/czytaj/artykul/114/1/phi...la-kazdego.html - na testy nie ma co zwracac uwagi jesli o sprzet audio chodzi, bo trzeba samemu posluchac, ale one zabily wszystko co slyszalem do 300zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a CAL! zabily wszystko co ja slyszalem do 800zl.

To chyba malo slyszales :lol: Ciezko mi sie wypowiedziec, bo przyznaje sie bez bicia, ze nie slyszalem tych Creative, ale jak cos za 200zl "zabija" sluchawki za 800zl, to jedzie mi tu czolg. No i poza tym ten kabel... jego juz widzialem...

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra :D, juz zamowilem Creativy :) za 220zł z przesyłka a ponoc, gdzies miesiac temu byly po 150zł :(

Kupowałem je za 149 zł w Komputroniku, niedawno sprzedałem na allegro za prawie 190 zł ;] Zostałem przy HD 202, zdecydowanie bardziej mi podchodzą niż CAL. Kwestia pod co podepniesz te słuchawki, bo w połączeniu z Audigy 2 w moim odczuciu CAL grają nieciekawie. Wg mnie dają za bardzo efekciarski dźwięk i zdecydowanie maja za dużo basu, sennki dają bardziej zrównoważony dźwięk i nie muszę w ogóle bawić się EQ kiedy słucham na nich muzyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostałem przy HD 202, zdecydowanie bardziej mi podchodzą niż CAL.

Tego nie kwestionuję, Twój wybór, ale:

sennki dają bardziej zrównoważony dźwięk

...to raczej pomyłka. HD-ki są uśmiechnięte, grają dźwiękiem "U", delikatnie podbitą górą i dość mocno napompowanym dołem. Sama jakość dźwięku pozostawia wiele do życzenia, na pewno nie powinny tak grać słuchawki za ~100pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cale wcale nie sa takie nadzwyczajne wymagaja naprawde dobrego toru audio ktorego wiekszosc nie ma albo mysli ze ma a do kompa to zwyczajnie mecza do csa sie nie nadaja ja sprzedalem mam teraz te same filipy co DziubekR1 i do kompa to rewelacja i ta wygoda ktorej brakowal w CAL tylko prosze mnie zle nie zrozumiec nie pisze ze filipy sa lepsze ale akurat w przypadku pc lepiej graja z gorszym torem jaki wiekszosc ma o wygodzie tez nie mozna zapomniec bo najlepszy dzwiek nie zrekompensuje braku wygody

A do audio sa lepsze sluchawki niz CAL i to grubo ponizej 800zl nawet niewiele wicej od terazniejszej ceny w pl a zwlaszcza jak sie kupuje nie u nas nawet z nie najtanszego amazona

Edytowane przez Miczq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... Ja mam je podlaczone do nada 3020i, a tego do prodigy hd2 i wcale rewelecyjnie nie graja.

Mam ten wzmacniacz. Źrodlem byly FLACi i DAC na pcm2702. Sluchalem CAL! z dziurki tego wzmaka. Ogolnie bylo zbyt cieplo, zbyt bassowo, scena mocno sie zwezyla. Polaczenie raczej nie trafione. O wiele lepiej, detaliczniej jest wprost z DACa.

To chyba malo slyszales :lol: Ciezko mi sie wypowiedziec, bo przyznaje sie bez bicia, ze nie slyszalem tych Creative, ale jak cos za 200zl "zabija" sluchawki za 800zl, to jedzie mi tu czolg. No i poza tym ten kabel... jego juz widzialem...

Fakt, ze nie sluchales sluchawek a sie wypowiadasz automatycznie odrzuca wiarygodnosc tego co piszesz :)

Nie mniej jednak, milo, ze informujesz i jestes uczciwy.

ps. polecam posluchac tych sluchawek. tez bylem sceptykiem.

Cale wcale nie sa takie nadzwyczajne wymagaja naprawde dobrego toru audio ktorego wiekszosc nie ma albo mysli ze ma a do kompa to zwyczajnie mecza do csa sie nie nadaja ja sprzedalem mam teraz te same filipy co DziubekR1 i do kompa to rewelacja i ta wygoda ktorej brakowal w CAL tylko prosze mnie zle nie zrozumiec nie pisze ze filipy sa lepsze ale akurat w przypadku pc lepiej graja z gorszym torem jaki wiekszosc ma o wygodzie tez nie mozna zapomniec bo najlepszy dzwiek nie zrekompensuje braku wygody

A do audio sa lepsze sluchawki niz CAL i to grubo ponizej 800zl nawet niewiele wicej od terazniejszej ceny w pl a zwlaszcza jak sie kupuje nie u nas nawet z nie najtanszego amazona

Mieszkamy w PL, zarabiamy w PL, wiec i kupujemy w PL. Zeby bylo smieszniej za granica ceny CAL, byly swojego czasu ponad trzykrotnie wieksze. nei wiem jak jest teraz.

Sluchalem Sennheiserow HD280, HD595.

MIALEM AKG K501 (niegdys referencyjne akg)

Duzo zalezy od osobistych preferencji sluchacza, ja jednak wlasnei najbardziej zadowolony jestem z CAL. Wszystkie pozostale sluchafony sprzedalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego nie kwestionuję, Twój wybór, ale:

...to raczej pomyłka. HD-ki są uśmiechnięte, grają dźwiękiem "U", delikatnie podbitą górą i dość mocno napompowanym dołem. Sama jakość dźwięku pozostawia wiele do życzenia, na pewno nie powinny tak grać słuchawki za ~100pln.

Jeśli te sennki są "uśmiechnięte" to CAL tymbardziej - przynajmniej takie jest moje odczucie. Nie twierdze, że HD 202 to super sprzęt, ale uważam, że jest bardzo uniwersalny. Poza tym jak juz pisałem wcześniej mogę spokojnie muzyki słuchać z korektorem ustawionym na płasko i dźwięk jest ok na każdym paśmie iw różnych gatunkach muzycznych, a w przypadku CAL musiałem ostro zjeżdżać w dół z niskimi tonami. Jakością dźwięku HD-ki może i ustępują, ale mimo wszystko wole ich brzmienie niż przebajerowany dźwięk z CAL ;)

Autor tematu potrzebuje słuchawek do gier i do mp3. CAL nie są typowymi słuchawkami do kompa, jak już wiele osób pisało one potrzebują dobrego źródła. Na pewno nie rozwiną skrzydeł na karcie ze stajni Creative'a czy tymbardziej na jakimś zintegrowanym układzie, tak więc po prostu autor nie wykorzysta ich możliwości i równie dobrze mógł kupić coś tańszego i też by był zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w CAL trzeba wymienić kabel bo ze stockowym grają przerośniętym basem i zbyt słodko - słuchałem ich z różnym sprzętem

http://audiohobby.pl/topic/10/312#koniec

http://audiohobby.pl/topic/10/1191#koniec

ogólnie za tę cenę to b.dobre słuchawki - a mam porównanie z praktycznie wszystkimi modelami Sennheisera, Beyerdynamica czy Grado - od HD 202 dzieli je przepaść - z drugiej strony chcesz słuchać na nich mp3 :?

dwa to mają niską impedancję i muszą mieć odpowiednie wzmocnienie - z niektórymi kartami może być słabo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi