damian1985 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Witam! Jestem szczęśliwym posiadaczem drukarki laserowej hp 1020 i od formatu dysku (tj. od jakiegoś miesiąca) mam z nią problem polegający na tym, że kiedy chce wydrukować jakąś grafikę, czy to zdjęcie, czy jakiś obrazek po prawej stronie na wysokości grafiki drukuje mi czarny pasek. Kiedy drukuje sam tekst nic takiego się nie dzieje, dopiero gdy do tekstu dokładam jakąś grafikę problem pojawia się ponownie. Proszę o pomoc, bo na żadnym forum nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 wiadomo mi jest że któreś wczesne wersje sterów właśnie takowy mankament posiadały! trzeba wyinstalować wszystko co drukarki dotyczy - pobrać nowsze i na OCZYSZCZONYM systemie swieżo-pobrane instalować (dodam że u różnych użytkowników różne paski wychodzą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1985 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 wiadomo mi jest że któreś wczesne wersje sterów właśnie takowy mankament posiadały! trzeba wyinstalować wszystko co drukarki dotyczy - pobrać nowsze i na OCZYSZCZONYM systemie swieżo-pobrane instalować (dodam że u różnych użytkowników różne paski wychodzą) Wiesz tylko problem polega na tym, że kiedy instalowałem tą drukarkę zaraz po zakupie to takich problemów nie miałem;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 spodziewam się że tak było - niemniej jednak objawy takie są w wielu miejscach opisywane (na elektrodzie choćby) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1985 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Problem faktycznie leżał w sterowniku, a dokładniej to w jego ustawieniach. Dla użytkowników mających podobny problem: trzeba wejść w ustawienia drukarki i w preferencjach drukowania zmienić rozdzielczość z 600dpi na FastRes1200 i do tego zaznaczyć opcję "obrócony". Powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 a jednak - pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...