Skocz do zawartości
Kwazor

Mobo Am2+ I Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie zmieniam dobra platforme 939 na nowe czyli AM2 AM2+

Przegladałem wiele stron z mobaczami i zawsze albo brak LPT albo Com-a ( ten interfejs to do drukarki oraz do sterowania radiostacja krótkofalowa)

Jedynym sensownym wyjsciem jest:

GIGABYTE MA770-DS3 ( ma to i to )

Tylko troche mało PCI ( musze wpakowac kontroler SCSI Muzyczna i TV z czasem...)

Chciałem AX78 ( ni ma lpt i com ) no i problem bo w pobliskich sklepach jej ni ma...

Zawsze mozna kupic kontroler na PCI... lub zrezygnowac ze starej drukary i kupic cus na USB a radiostacje sterowac Voxem tylko radio na ukf musi byc sterowane z com-a...

SLI mnie nie interesuje ale zintegrowana grafa przydała by sie na okres kupna nowej ....

Wybrzydzajac wyswietlacz POST byłby przydatny ( epox i abit miały ) tylko widze ze DFI ma go i AX78...

Z 2 strony potrzebne mobo majace Vdimm wysokie i Vcpu ( no reszta tez by sie przydała )

Milans mowił ze DS3 wyciaga HTT 430Mhz co nie jest złym wynikiem..tylko ciekawe co powie procek pod agregatem...

Własnie jakiego proca szukac X2 na am2 ? Które nie maja cold buga ;) ( venice z -40C na czapie no problemo startował )

Any ideas ?

Ps. Sklepy internetowe odpadaja....

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mozesz zaopatrzyc sie w przejsciowki LPT / COM -> USB ?

nie ma sensu - za duzo nimi problemu

poza tym tylko abit chyba nie daje tych portów ;] ew jakieś mATX (no i np. asrock LPT ;])

nie ogranicza to więc zbytnio wyboru płyt ;]

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paolo własnie to odpada ( ze wzgledu na problemy które chemik16 tez widze zna ... )

Dobrze ze jest Com LTP niepotrzebne.

Własnie zamowiłem A770 za 134zł + A x2 5200+ Windsora....

Własnie sobie kupiłem .,... moze mobo bedzie....

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi