Skocz do zawartości
Swatkat

Fiat Croma Mk1 Fl 95' 2.0 I.e. 8v

Rekomendowane odpowiedzi

Nosze się z zamiarem kupna kolejnego Fiata. Tym razem zupełnie inne podejście do tematu gdyż ma top być wygodna limuzyna z lat 90, oczywiście włoska. Zaintrygowała mnie Croma. Jest o auto dość mało spotykane na naszych drogach ale jak ktoś ma jakieś ciekawe informacje nt tego modelu chętnie się zapoznam. Odpowiedzi typu: Fiat bee, VAG rules ignoruję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dłuższy czas jeździłem zbliżoną konstrukcją- Tempra. Mega wygoda za b. małe pieniądze.

Jak się coś psuło to małe [ciach!]ły, ale jednak trochę ich było. Dość miękkie zawieszenie.

Wiem że Temprze bliżej momentami do Tipo niż do Cromy, ale myślę że z Cromą może być podobnie odnośnie wygody i zawieszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak napisal regaciarz blizniacze konstrukcje z saabem i alfa. ale tylko blizniacze. fiat ma inny zawias, silniki itd itp technicznie roznia sie praktycznie wszystkim, tylko budy sa podobne.

z opiniu wujka (mial taka ale ponad 15lat temu jak jeszcze mial kase hehe) to malo awaryjny samochod i mocny. swego czasu to jego croma byla "najszybsza w mieście" hehe ale zajechało wsią... w sumie wies tylko 30tys mieszkancow. na forum fiata sie popytaj, tam najwiecej informacji znajdziesz. powodzenia w poszukiwaniu kolejnego autka

ps. ja wole jedyna słuszna marke - SAAB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega jeździ taką - ale on ma w super stanie ściągniętą z włoch. Więc jak kupisz dobry egzemplarz to nie jest najgorzej, w miarę bezawaryjna, silnik żwawy, wygodna. Z minusów dużo pali, ale kumpel ma lpg.

Gorzej jak kupimy zaniedbany egzemplarz - mimo ocynku lubią rdzewieć, tapicerka, plastiki itd się szybko niszczą, niektóre części dziwnie drogie (np górna poduszka silnika).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi