Swatkat Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Nosze się z zamiarem kupna kolejnego Fiata. Tym razem zupełnie inne podejście do tematu gdyż ma top być wygodna limuzyna z lat 90, oczywiście włoska. Zaintrygowała mnie Croma. Jest o auto dość mało spotykane na naszych drogach ale jak ktoś ma jakieś ciekawe informacje nt tego modelu chętnie się zapoznam. Odpowiedzi typu: Fiat bee, VAG rules ignoruję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Dłuższy czas jeździłem zbliżoną konstrukcją- Tempra. Mega wygoda za b. małe pieniądze. Jak się coś psuło to małe [ciach!]ły, ale jednak trochę ich było. Dość miękkie zawieszenie. Wiem że Temprze bliżej momentami do Tipo niż do Cromy, ale myślę że z Cromą może być podobnie odnośnie wygody i zawieszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 kiedyś słyszałem, że croma jest bliźniaczą konstrukcją Alfy 164 i saaba 9000( fiat i saab mają podobno nawet drzwi wymienne). Rodzice mieli cromę jakieś 8 lat temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 jak napisal regaciarz blizniacze konstrukcje z saabem i alfa. ale tylko blizniacze. fiat ma inny zawias, silniki itd itp technicznie roznia sie praktycznie wszystkim, tylko budy sa podobne. z opiniu wujka (mial taka ale ponad 15lat temu jak jeszcze mial kase hehe) to malo awaryjny samochod i mocny. swego czasu to jego croma byla "najszybsza w mieście" hehe ale zajechało wsią... w sumie wies tylko 30tys mieszkancow. na forum fiata sie popytaj, tam najwiecej informacji znajdziesz. powodzenia w poszukiwaniu kolejnego autka ps. ja wole jedyna słuszna marke - SAAB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Kolega jeździ taką - ale on ma w super stanie ściągniętą z włoch. Więc jak kupisz dobry egzemplarz to nie jest najgorzej, w miarę bezawaryjna, silnik żwawy, wygodna. Z minusów dużo pali, ale kumpel ma lpg. Gorzej jak kupimy zaniedbany egzemplarz - mimo ocynku lubią rdzewieć, tapicerka, plastiki itd się szybko niszczą, niektóre części dziwnie drogie (np górna poduszka silnika). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Powiem szczerze że Fiat Tempra w wersji "lodówa" czyt. kombi też mi się podoba. Auto ma jeździć tylko 5km do pracy i 2 razy w miesiącu na studia 100km więc nie mam wymagań. Na pewno można spać spokojnie bo tego nikt nie ukradnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...