Skocz do zawartości
SeloD

Znikająca Tapeta + Brak Możliwości Wejścia Na Dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wyjechałem na urlop. Komp śmigał jak marzenie. Wracam, 1 włączenie i już widzę ze jest coś nie tak:/ Zniknęła tapeta ( tylko podkład czarny, po zmianie na tapete i restarcie znow czarno), a w dyski twarde nie można wejść z poziomu "Mój komputer".klikam 2 razy i nic- zero reakcji. dopiero jak dam z podrecznego otworz dziala. przeskanowalem antiwirusami zarowno na dysku jak i internetowymi. do tego antyspywearem. ze 3 trojany.. smiech:/ teraz ad-aware zalaczylem. moze pomoze... chyba ze macie szybsze propozycje:/

Ps. wspolokator powiedzial ze wlaczyl raz i tylko muze.. hmm ;) narazie go nie okladam;p

Edytowane przez SeloD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Wyjechałem na urlop. Komp śmigał jak marzenie. Wracam, 1 włączenie i już widzę ze jest coś nie tak:/ Zniknęła tapeta ( tylko podkład czarny, po zmianie na tapete i restarcie znow czarno), a w dyski twarde nie można wejść z poziomu "Mój komputer".klikam 2 razy i nic- zero reakcji. dopiero jak dam z podrecznego otworz dziala. przeskanowalem antiwirusami zarowno na dysku jak i internetowymi. do tego antyspywearem. ze 3 trojany.. smiech:/ teraz ad-aware zalaczylem. moze pomoze... chyba ze macie szybsze propozycje:/

Ps. wspolokator powiedzial ze wlaczyl raz i tylko muze.. hmm ;) narazie go nie okladam;p

coś wi się widzi ze się WGA upomina o licencję... masz aktywowany windows dobrze??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś wi się widzi ze się WGA upomina o licencję... masz aktywowany windows dobrze??

Komp jest w pelni aktywny. to nie ma z tym nic wspolnego- legal winda.

zapodalem w awaryjnym. no i mam gada w autoexecu i wa6.VBS:/ nazywa sie VBS.Generic.388. ten programik "cureit" moze go usunac- ale przeciez nie usuna autoexeca:/

Edytowane przez SeloD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu nie? Jaki masz system? Jak XP to plik nie jest potrzebny, win98 też bez niego normalnie działa.

xp'eka na SP2. Zapodalem gruntowny scan. i potem sprobuje dac "lecz" jak nie pojdzie to usune. A co do drugiego pliku to musi byc wyleczony- z tego co sie orientuje to on jest odpowiedzialny za rozpoznanie dysku :/... mam nadzieje ze bedzie trybic bo format zajaby mi kolosalnie duzo czasu:/

mowisz ze nie wplynie to na prace systemu jak autoexec usune?? hmm ciekawe

Dyski dzialaja- sprawdzam jeszcze tapete... jak bedzie trybic to wyglada na to ze jest ok- zainstalowalem noda32 i outposta firrewalla. wywalilem avasta..

ok tapety tez dzialaja- mam nadzieje ze to wszystko:)

pozdrawiam- temat do zamkniecia

Edytowane przez SeloD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi