vENiZE Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Witam, Chciałbym wysłać kompletny silnik 1.4 kurierem. Nie mam pojęcia, ani ile waży (a w dwie osoby naprawdę wydawał się ciężki), ani jak go zapakować. Czy ktoś ma na to pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) kup na poczcie koperte bąbelkową i po problemie a tak na serio to może jakas drewniana skrzynia + spięcie tego pasami żeby nie latało w środku Edytowane 1 Października 2008 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 zgadzam sie najlepiej osadz silnik na jakiejs palecie i dobrze go do niej przymocuj, no i najpierw dowiedz sie wogole czy kurier to wezmie od ciebie (albo niech bedzie przygotowany na paczke o takiej masie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Waga - kompletny tzn ze skrzynia? 220-250kg. Pakowanie - na palete, przymocowac tasmami i dopiero bawic sie w jakies folie... Aha i drobna uwaga - klient detaliczny dla firm kurierskich to soczysta swinka nie zdajaca sobie sprawy z mozliwych kosztow. Jak masz jakiegos znajomego ktory ma firme i umowe z przewoznikiem - nie mysl 2 razy. Przebicie w cenie moze byc nawet 700% na Twoja niekorzysc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 @Orgiusz Bez skrzyni i sprzęgła. W ciężarach jestem cienki bolek, tak samo jak kumpel który pomagał mi przenieść endżyn. Wydaje mi się, że ważył on maksymalnie jakieś 150kg. Orientacyjnie, ile może wyjść przesyłka? Jedyna osoba jaką znam, pracuje na sortowni w DPD, ale obawiam się, że gdyby zapytał o zniżkę na przesyłkę dla pracowników, to spotkałby się z ponurym śmiechem ;) Silnik to zwykły benzyniak Forda '92 za 250zł, więc zaczynam się zastanawiać nad jakimkolwiek sensem tego przedsięwzięcia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafi15 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 wydaje mi sie ze sensu nie ma na pewno za 50zl tego nie przewioza... bo ani to male ani lekkie... http://www.dhl.com.pl/publish/etc/medialib...g_krajowych.pdf strona 8... lekka przesada... wolal bym go w czesciach poczta polska przeslac:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) taniej wyjdzie wynajac przyczepke i zawiesc go osobiscie-jesli ma sie hak. bardziej w te strone bym sie kierowal ;) dla przykladu rodzice zamawiali pralke z bialegostoku, kurier skasowal cos ok 60zl bodajze (waga ~60kg) Edytowane 2 Października 2008 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 @Orgiusz Bez skrzyni i sprzęgła. W ciężarach jestem cienki bolek, tak samo jak kumpel który pomagał mi przenieść endżyn. Wydaje mi się, że ważył on maksymalnie jakieś 150kg. Orientacyjnie, ile może wyjść przesyłka? Jedyna osoba jaką znam, pracuje na sortowni w DPD, ale obawiam się, że gdyby zapytał o zniżkę na przesyłkę dla pracowników, to spotkałby się z ponurym śmiechem ;) Silnik to zwykły benzyniak Forda '92 za 250zł, więc zaczynam się zastanawiać nad jakimkolwiek sensem tego przedsięwzięcia :D Przyjalem wariant pesymistyczny wiekszego silnika z pelnym zestawem plynow [; A teraz patrze na orientacyjna cene przesylki o podobnych wymiarach w DHL to wychodzi ze musisz dolozyc drugie tyle co jest warta przesylka przy odleglosci ~120km... Siodemka ma chyba troche nizsze ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Koszt wyjdzie około 170 zł przynajmniej tyle mnie to kosztowało 3 lata temu jak kupowałem silnik (też 1.4 sam blok). Przewóz ze wsi jakieś 50 km na północ od Poznania do Wrocławia. Edytowane 2 Października 2008 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...