Skocz do zawartości
arch

Mała Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym sobie złożyć jakiś zestaw PC z tych podanych w którymś tam dziale forum. Problem w tym, że chciałbym, żeby kompa było łatwo przewozić, w związku z tym szukam obudowy o małych gabarytach. Jakieś sugestie?

Tacens Theca, fantastycznie wykonana obudowa mATX, w doskonałym chłodzeniem i wentylatorami w zestawie

Jakbys chcial to bede mial taka bude na sprzedaz, kupiona w czerwcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arch nie napisał czy obudowa ma być zgodna tylko z mATX? Czy może chce mieć płytę ATX.

Najmniejszą obudową ATX (tochę szukałem :wink: ) chyba jest Lian Li PC-A06B Wymiary: 180mm(Szer.) x 388mm(Wys.) x 489mm(Gł.)

Jak dla mnie obudowa ciekawa tylko jest trochę za wąska lepiej aby miała te 210mm, drugim minusem jest to że na pleckach ma miejsce na dwa wentyle 80mm wolał bym jeden 120mm.

Wymogi te spełniała PC-A05B jednak w Polsce jest nie do dostania, gdzieś mi nawet napisali że została zastąpiona przez model 06 i już nie produkują :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc podłącze się tutaj. Otóż poszukuję NAJMNIEJSZEJ możliwej obudowy, która pomieści to co w sigu. Czyli interesuje mnie 1 miejsce 3,5" + 1 x 2,5" + 1 x 5,25" i nic wiecej. No moze jeszcze miejsce na 4670 pasywną, ale kiedys mialem 3870 z pasywnym chlodzeniem i sie miescilo wiec mysle, ze nie bedzie problemu. Moze byc cube moze byc tower, ale jeszcze raz - jak najmniejsze! Cena nieistotna.

pozdro

edit.

Znalazłem Anteca NSK1380, da rade coś mniejszego czy brać taka bude?

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi