Skocz do zawartości
Pewin

Mój Kolejny W(u) C(et)...

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie co to znaczy ?

Ten pajonk to na stałe czy przejściowo ?:>

Przejściowo. Aczkolwiek z tego co widzę to nie wiem czy znajdę czas żeby obudowę pociąć...poskładać...

Co prawda mam już nowy pomysł ułatwiający wpakowanie wszystkiego do budy. Więc być może w przeciągu tygodnia do dwóch

powinien się pojawić updejt:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz mogę odpowiedzieć;) Oplocik niebieski od maniaka czarny z innego źródła. z wyjątkiem małej przelotki pcie. wszystko robótka ręczna;)- jak zaczynałem pleść było ciężko ale już wyrobiłem sobie system i idzie raz dwa. Mam mały zapas oplotu jak mi sie będzie chciało to być może zasiłkę całą obrobię.

Poki co skończyłem drugi complet na zamówienie;)

Dołączona grafika

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadła nowa obudowa i w związku z tym nalezy sie update.

Rezik jak widać też wyjechał poki co a w jego miejsce 2 inne się pojawiły.Na razie jeszcze bez holderów-mam nadzieję że wkrótce dojadą :mur:

Stąd tez mała prowizorka. nie wszystko dopięte na ostatni guzik ale już jest zarys tego co ma być...

Przy czasie wrzucę więcej fotek. Poki co lekko mrocznie.

post-116684-1264091618_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa:)

Co do zmian to planuje ale jak na razie aby w moim zyciu nie nastąpiły gwałtowne zmiany grzebanie w kompie musze na jakiś czas zarzucić( cierpliwość mojej drugiej połowy sie pomału kończy:P)

Do zrobienia mnustwo: kabelki ładniej trochę poprowadzić, rezy solidnie zamontować , okno wyciąć, światełka też już czekają :), może nikiel na top pompy i cpu, no i przedewszystkim wodowanie grafy.Jeżeli widzicie coś jeszcze co można zrobić to czekam na sugestie :).

Na początek chłodnica w nowej budzie:)

Dołączona grafika

Tu ładnie z blurem :wink:

Dołączona grafika

Tu mobo przed montażem

Dołączona grafika

Mały burdelik -zasilacz ma za duzo kabelków i naprawdę zastanawiałem się nad obcięciem niektórych( nie cierpię porządkowania kabli :mur: )

Dołączona grafika

Reszta bez komentarza :)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie zwodowana grafa, to zniknie to długaśne połączenie pompka - mobo. Ciekawie wygląda ta opcja z dwoma rezami :) Co to za węże? Ja bym wybrał jakieś przezroczyste ;) Chyba, że węże miały się komponować z wentylami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Węże to DD/Feser 10/16 i w zasadzie to wentyle miały się komponować z wężami :D

Przezroczyste będą ja znajde odpowiedni niebieski kolorek płynu z lekką nutą ultramaryny. :wink:

i wtedy tylko TYGON.(apropo węże są przejżyste-gdyby zalać bezbarwnym płynem i podświetlić mocno byłoby to widać) :P

Chyba jakiś panel też trzeba poszukać bo ten który mam jest "trochę" mało funkcjonalny.

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugą polówkę wyślij gdzieś na narty z koleżankami i haya :D jeszcze jakby grafę zwodować dopracować szczególiki i będzie miodzio :wink:

P.S wywal ten zbędny koszyk nad mobo, bo jakoś lipnie to wygląda :wink:

Edytowane przez seba84_2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda - z forum . Trzeba sie było lepiej przymierzać

Apropo drugiej połówki nie da rady :P musiałbym wysłać z dziećmi a wtedy koszt wyjazdu większy niż całego kompa z WC etc... : D pozatym najmłodszy jest trochę za młody;].

Pomału do przodu. Może w lutym blok na gpu dojdzie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko idzie pod młotek-oprócz budy i grafy. Stosowne ogłoszenie ukaże się w dziale giełda wieczorkiem.Powodem jest nieoczekiwana zmiana Platformy... ;] i nie tylko :mur:

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi