janek_vip Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Witam, czy opłaca się zmienić kartę graficzną na RADEONA HD3650 512MB?: http://www.allegro.pl/item445489369_premie..._cool_3650.html Mam: -- athlon XP 2000+ -- 1 GB DDR ram, -- płyta max 4x AGP, -- Radeon 9200, -- monitor 22', -- zasilacz Chieftec 450AA. Przy oglądaniu filmów w jakości HD, użycie procesora mam: 95-100%, czy jak zmienię na tą kartę graficzną, to coś się zmieni? Jak oglądam filmy skompresowane (np. RMVB, itp.), to nic nie skacze. Chciałbym, aby wszystko ładnie, płynnie chodziło :) Może lepsza będzie jakaś inna karta? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Nie warto, lepiej zmienić na coś nowszego, tzn. nowe mobo, ram, proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Lepiej kupić płytę główną z porządną integrą np. hd3200 do tego jakis proc i ramy. Ile pieniedzy byś mogł wydac na czesci do komputera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wavee Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 tak jak mowi kolega u gory , lepiej kupic jakas nowa plyte glowna niz nadal bawic sie AGP . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek_vip Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Chciałem wydać jak najmniej, myślałem o zmianie płyty głównej z procesorem, ale to już drożej niż dokupienie samej karty graficznej :) Komputerka nie używam wyłącznie do gier, najczęściej oglądam na nim filmy, albo coś piszę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Mój zestaw bez karty graficznej = coś ok 400zł, myślę, że tyle jesteś w stanie wydać ? Ewentualnie zamiast sempa, to kup jakiś dual core, może być też sempron x2. koszt to max 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...