kaczan Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Witam, mam nadzieję że mi pomożecie :) Przyszedł do mnie dziś Pali Sonic 4850. Wymieniłem też zasilacz na Corsair VX450. Wkładam kartę, podłączam wtyk taki. Mam jeszcze dwie takie wtyczki. Jedną wkładam do płyty głównej (tylko tam pasuje jedna :D). Dostałem przejściówkę D-SUB -> DVI więc tak podłączam do karty. Włączam kompa, komputer pipczy, wyświetla napis że power cable nie jest podlączony. Wiec nie wiem co ja mam jeszcze podłączyć? Czy może źle te wtyczki podłączyłem? Pierwszy raz składam tak kompa z taką zaawansowaną grafiką :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Mogą być różne powody: 1. Brak zasilania na któreś wtyczce, sprawdź miernikiem. 2. Wtyczka jest źle włożona lub na odwrót ( choć z tym może być ciężko, bo konstrukcja wtyczki uniemożliwia włożenia jej na odwrót, ale byli tacy co im się to udało ;) 3. Uszkodzona grafika, sprawdź na innym kompie. Edytowane 2 Października 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Każda nowa grafa ma zasilanie z zewnątrz. Jest zasilana przez do wtyczkę PCI-E, która ma 6 pin. 4 pinowa wtyczka wspomaga zasilanie Mobo. A może któraś żyła kabla nie styka z którymś pinem? A może coś jest nie tak z zasiłkom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczan Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Wybaczcie, mój wielki błąd :D Trzeba było przez przejściówką podłączyć i już jest OK. Pierwszy raz składałem kompa i i tak nieźle mi poszło :P Przy okazji nauczyłem się trochę :] Dzięki za zainteresowanie się tematem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 trzeba jak trzeba;P po to jest taka wtyczka w zasilaczu zeby nie trzeba bylo przejsciowki ;) moze poprostu byla zle podlaczona albo calkiem uszkodzona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Przez przejściówkę? To nowy zasilacz nie ma wtyczki 6-pin pcie-e? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczan Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) No to było tak: Podłączam przez 6 - nie działa. Znalazłem w pudłeku Palita taką przejściówke i chodzi. Tak na szybko czytałem w necie jak podłączyć i każdy pisał aby podlączyć 6 pin ale to nie działa, karta ma na 8. :mur: Edytowane 2 Października 2008 przez kaczan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Rozumiem, myślałem że przejściówki to molex> pcie. HD4850 od Gainward'a miał pcie 6-pin. Tylko takiego miałem w rękach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczan Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Czyli tutaj pies pogrzebany, jedna ma 8 pin a druga 6 pin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...