Skocz do zawartości
kaczan

Beznadziejny Problem Z Podłączeniem 4850

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nadzieję że mi pomożecie :)

Przyszedł do mnie dziś Pali Sonic 4850. Wymieniłem też zasilacz na Corsair VX450.

Wkładam kartę, podłączam wtyk taki.

Mam jeszcze dwie takie wtyczki. Jedną wkładam do płyty głównej (tylko tam pasuje jedna :D).

Dostałem przejściówkę D-SUB -> DVI więc tak podłączam do karty.

Włączam kompa, komputer pipczy, wyświetla napis że power cable nie jest podlączony. Wiec nie wiem co ja mam jeszcze podłączyć? Czy może źle te wtyczki podłączyłem? Pierwszy raz składam tak kompa z taką zaawansowaną grafiką :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą być różne powody:

1. Brak zasilania na któreś wtyczce, sprawdź miernikiem.

2. Wtyczka jest źle włożona lub na odwrót ( choć z tym może być ciężko, bo konstrukcja wtyczki uniemożliwia włożenia jej na odwrót, ale byli tacy co im się to udało ;)

3. Uszkodzona grafika, sprawdź na innym kompie.

Edytowane przez Armo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda nowa grafa ma zasilanie z zewnątrz. Jest zasilana przez do wtyczkę PCI-E, która ma 6 pin. 4 pinowa wtyczka wspomaga zasilanie Mobo. A może któraś żyła kabla nie styka z którymś pinem? A może coś jest nie tak z zasiłkom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to było tak:

Podłączam przez 6 - nie działa.

Znalazłem w pudłeku Palita taką przejściówke i chodzi.

Tak na szybko czytałem w necie jak podłączyć i każdy pisał aby podlączyć 6 pin ale to nie działa, karta ma na 8. :mur:

Edytowane przez kaczan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi