Ramzi Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Witam Posiadam głośniki Creative 7.1 T7900, płytę główną Gigabyte KMNE ze zintegrowanym dźwiękiem realtek ALC850 8kanałowa, kartę dźwiękową Creative X-Fi Xtreme Gamer Głośniki mam od 2 lat 1,5 roku używałem ich ze zintegrowanym dźwiękiem i ostatnie pół roku na karcie Creative i wszystko zawsze było ok Ostatnio pojawiło się trzeszczenie głośnika centralnego Tzn dźwięk wydobywający się z głośnika nie jest czysty tylko trochę trzeszczy np dobitnie da się to zauważyć przy filmach z lektorem gdzie prawie nie można zrozumieć co mówi Przy używaniu karty telewizyjnej dodatkowo pojawia się cichy trzeszczący dźwięk w przednich głośnikach. Zamieniałem głośniki i zawsze trzeszczy na tym co jest wpiety w miejsce centralnego. Jak odepne głośniki od karty a dam do realteka to jest to samo na centralnym :/ Podpinalem głośniki do innego kompa z ta sama plyta i dziwekiem realtek i tam jest ok Ostatnio przywacalem system ale nie sprawdzilem od razu jak chodza glosniki na realteku tylko juz po instalacji sterów do creative Co może być przyczyną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...