Pawel777 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Witam mam prośbę niedługo będę musiał kupić komputer czy taki zestaw będzie dobry. Komputer ma służyć dość długo przez pierwsze 2 lata mnie a po mojej wyprowadzce z chaty moim rodzicom wiec postanowiłem wybrać dość drogi procesor gdyż tego podzespołu i płyty głównej nie będę planował już wymieniać. Intel Core2 Quad Q9550 2,83 GHz (S775/45nm) BOX Asus P5K Intel P35 Kingston DDR2 2x 2GB 800MHz CL6 obudowa NZXT Apollo Crafted Series Black Pioneer DVD+/-RW DVR-216D bulk black (Serial ATA) Zasilacz Zalman ZM600-HP Dysk twardy IDE/SATA Hitachi DeskStar P7K500 250 GB (SATA II, NCQ) Karta graficzna GeForce 9600 GT Asus 512MB mam jeszcze taki zestaw AMD Phenom Quad-Core 9950 BOX (Socket AM2+,125W) Black Edition Kingston DDR2 2x 2GB 800MHz CL6 Hitachi DeskStar 7K160 160GB (ATA/133) Radeon 4850 Palit 512MB 2xDVI (PCI-E) Sonic Płyta główna Gigabyte GA-MA78GM-S2H element zawiera: karta graficzna, karta muzyczna, karta sieciowa Obudowa NZXT Tempest Crafted Series Black z oknem Pioneer DVD+/-RW DVR-216D bulk black (Serial ATA) Zasilacz Zalman ZM600-HP Monitor LCD 20" Hyundai N200Wa System operacyjny Microsoft Windows Vista Home Premium PL OEM 64Bit Prosiłbym o naniesienie jakiś ewentualnych poprawek za które z góry dziękuje. Edytowane 2 Października 2008 przez Pawel777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rick Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Hmmm... jesli chodzi o procka to nierozumiem po co cia az taki model? teraz nieoplacalne sa 4 rdzenie. A gry narazie ich nie obsluguja i w najblizszej przyszlosci nie beda. Zamiast niego wez lepiej Intela E8400 poszukaj sa w atrakcyjnych cenach albo nawet E7200. Co do plyty. polecam pod chipset P45 szczegolnie Asusa P5Q Deluxe albo jego slabsza wersje PRO. Pamieci kingston zamien na te http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5785 sa super wydajne i maja niezle mozliwosci O/C. Zasilacz lepiej wez Corsair 550W niz ten. Zalmany lubia sie przegrzewac ;) Dysk twardy ok. natomiast zastanow sie nad odpowiednikiem tej karty (ciut slabszym ale niekoniecznie. Radeon HD4670) sam korzystam i Crysis smiga jak szalony :D naped tez moze byc9bez znaczenia) i zastanow sie nad obudowa. Super jest ALE NIE KUPUJ W KOMPUTRONIKU! maja drogo i sie nieoplaca nie bede robil rekalmy ale sa inne tansze sklepy ;) jakby co to pytaj. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Pamięci w obu zestawach zmieniłbym na Geil Ultra CL4: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=10136 - lub na te które podesłał Ci kolega wyżej. Posiadam zarówno te Geile jak i A-Daty ( patrz syg. ) i oba te produkty polecam. Za pierwszym zestawem przemawia procesor i mobo, za drugim karta graficzna. Najlepiej byłoby wrzucić jakoś Radka 4850 do zestawu pierwszego oszczędzając na jakimś podzespole, np. tak jak napisał przedmówca na procku. Edytowane 2 Października 2008 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 A ile $$$ masz ?? Jeżeli zestaw na przyszłość to procek w sam raz. Dysk trochę mały :P Może jakiś Samsung F1 640GB ? No i Karta graficzna, o ile teraz może jest spoko, to już nie długo nie będzie dawała rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel777 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Dzięki za podpowiedzi ostatecznie wybrałem coś takiego Płyta główna Asus P5Q OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Platinium CL5-4-4 Radeon 4850 Palit 512MB 2xDVI (PCI-E) Sonic Dysk twardy IDE/SATA Samsung SpinPoint F1 750 GB (SATA II, 32MB cache, NCQ) Obudowa NZXT Tempest Crafted Series Black z oknem Zasilacz Corsair CMPSU-750TXEU - 750W Napędy optyczne Pioneer DVD+/-RW DVR-216D bulk black (Serial ATA) Procesor Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) prosiłbym jeszcze raz o ostateczna ocenę czy wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zasilacz weź tańszy trochę, po co aż 750W. Do tego zestawu to by wystarczył markowy 350-400W. No i pamięci zmień na a-daty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...