maSTHa212 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Witam Mam takie pytanie: czy da się jakoś "podkrecić" łacze radiowe? Zoptymalizować pod granie w sieci? Prędkość jest w zupełności wystarczająca 512/256, chodzi mi bardziej co zrobić żeby w czasie grania wyciągnąć ile się tylko da. Jakieś porady, a może programy? Kompletnie sie nie znam na tematyce sieciowej, licze na wsparcie speców. Przy okazji takie pytanie: na czym teoretycznie szybciej powinien chodzić Xbox Live? Na oryginalnej karcie sieciowej czy gdy będziemy się łączyć za pośrednictwem laptopa udostępniającego połączenie? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 NIe ma czegos takiego, chyba ze wymienisz antente, kable albo złaczki przy słabym sygnale. Jesli syganł jest ok to nic wiecej nie zrobisz. BTW nie wierz w takie bajery jak cfos bo to tylko kolejkowanie pakietow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Rozumiem. A czy jest szansa, ze bedzie to sprawniej dzialac jesli za karte wifi bedzie robic lapek? Czy to juz bez znaczenia i tak? Wkurza mnie, bo jakis czas temu gralem i nawet jako takich lagow duzych nie bylo, a teraz mam problemy nawet z zalogowaniem, wywala czesto itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Z cfosspeed daj sobie faktycznie spokój. Ja używałem tego do momentu kiedy zacząłem grać w multi w COD4. Co kilka sekund miałem połączenie przerwane.Po wywaleniu tego działa cudnie. Używaj sterownika do karty sieciowej. Spróbuj jeszcze tak: w usługach znajdz>konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej>zatrzymaj>a tryb uruchomienia zrób na wyłączony. Ja tak mam i działa mi to lepiej. Radiówka służy mi do netu ale wbrew temu co mówią inni,że się nie da ale ja gram w gry multi. Nie mam z tym żadnych problemów. Ważny jest też kabel-nawet jego ułożenie może poprawić sygnał. Programem NetStumbler możesz sobie ustawić w czasie rzeczywistym antenę-złapać lepszy mocniejszy sygnał. Nawet karta sieciowa moze polepszyć jakość działania. U mnie na starym zabytkowym Ralinku działa znacznie lepiej niż na nowym Asmaxie. Dużo zależy też od dostawcy i ilości innych widocznych sieci,które nadają na tym samym kanale lub w pobliżu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Z cfosspeed daj sobie faktycznie spokój. Ja używałem tego do momentu kiedy zacząłem grać w multi w COD4. Co kilka sekund miałem połączenie przerwane.Po wywaleniu tego działa cudnie. Używaj sterownika do karty sieciowej. Spróbuj jeszcze tak: w usługach znajdz>konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej>zatrzymaj>a tryb uruchomienia zrób na wyłączony. Ja tak mam i działa mi to lepiej. Radiówka służy mi do netu ale wbrew temu co mówią inni,że się nie da ale ja gram w gry multi. Nie mam z tym żadnych problemów. Ważny jest też kabel-nawet jego ułożenie może poprawić sygnał. Programem NetStumbler możesz sobie ustawić w czasie rzeczywistym antenę-złapać lepszy mocniejszy sygnał. Nawet karta sieciowa moze polepszyć jakość działania. U mnie na starym zabytkowym Ralinku działa znacznie lepiej niż na nowym Asmaxie. Dużo zależy też od dostawcy i ilości innych widocznych sieci,które nadają na tym samym kanale lub w pobliżu. Na PC to praktycznie nie gram po sieci, tylko Live takze tutaj zmiana karty sieciowej raczej nie wchodzi w gre ;) Wychodzi na to ze jestem w ciemnej du..ie :( Generalnie w glowie mi sie nie miesci jak mozna budowac duze osiedla domków i segmentów i w fazie projektowania nie uwzglednic doprowadzenia mediów typu telefon/internet. Paranoja. Poza tym wydaje mi sie, ze tutaj moze miec znaczenie ilosc osob, ktore sa w poblizu, bo wszyscy jada dokladnie na tym samym. A domy co kilkanascie metrow. No nic, trzeba bedzie powalczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...