Konrad9991 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Witam Szukam drukarki laserowej kolorowej taniej w eksploatacji do 600 zł Zastanawiam się nad tą drukarką: Dane techniczne Prędkość drukowania druk czarny 16 str./min druk kolor 4 str./min. Rozdzielczość 2400 x 600 dpi Zawartość zestawu: Tonery startowe (cyan/magenta/yellow) na ok.700 str. (5%), Toner startowy BLACK na 1000 stron Pamięć 32MB Podajnik papieru 150 arkuszy Nośniki normalny papier, papier wtórny, folie, koperty, naklejki Max. rozmiar nośnika A4 Interfejs USB 2.0 Gramatura dla podajnika standardowego do 90 g/m² Szybkosc procesora 360 MHz Poziom hałasu max 45 dB Możliwość druku w sieci LAN Nie Obsługiwane systemy operacyjne: Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows 2003, Linux, MAC OS Xv10.3 lub nowsza Standardowe języki drukarki SPL-C (Samsung Printer Language Colour) Wymiary 384 x 314 x 237 mm Masa 11kg Gwarancja: 12miesięcy cena: około 480zł i co myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad9991 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 nikt nie doradzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElPr Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) A co to za model? Nigdzie w opisie nie znalazłem tej podstawowej informacji a ma to spore znaczenie przy oszacowaniu kosztów eksploatacyjnych... Edytowane 6 Października 2008 przez ElPr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gemciu Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 ElPr koledze chodziło o ten dokładnie model http://otido.pl/product_info.php?cPath=702...ducts_id=100882 w sumie to sam się zastanawiam nad nią bo w sumie tania a do konkurencji trzeba dołożyć prawie drugie tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElPr Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Generalnie Samsung robi obecnie całkiem dobre drukarki laserowe które można bardzo tanio eksploatować z zastosowaniem zamienników dosypywaniem proszków itd. Jest tak jednak głównie w przypadku drukarek monochromatycznych. Eksploatacja kolorowego lasera to już jednak inna bajka. Zerkając np. tu http://www.centrumdruku.com.pl/eksploatacj...10.cd?materialy widać że koszt wydruku 1000 str w jednym kolorze porównywalny jest z drukarkami atramentowymi oferującymi o wiele lepszy wydruk w kolorze (chociaż muszę przyznać że nie widziałem wydruków z tego modelu - bazuje jednak na swoich doświadczeniach). Nie znalazłem również żadnych zamienników tonerów (oczywiście to nie znaczy że ich nie ma). Pod kątem eksploatacji nie wydaje mi się zatem to najlepszym wyborem. Drukarka ta nie jest również demonem szybkości (większość standardowych drukarek atramentowych jest szybsza) To tyle jeśli chodzi o moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...