GTwice Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Witam Od wtorku mam neo 6mb, dzielone tp-linkiem TD-8840. Sprawa wygląda tak, że rano, około południa śmiga jak marzenie, speedtest pokazuje ponad 6000kbit, upload troszke niższy niż obiecane 768 (zwykle ok. 650), przy downloadzie z neta nieraz wyskoczy 700kilo, więc jest jak powinno być. Ale wieczorkiem... GG rozłącza się pewnie co minutę (używam konnekta), przy ściąganiu z RS co chwilę przestoje, utrata pakietów na poziomie 15%, pingi niestabilne, tzn. czasem jest 30ms jak normalnie, ale lubi chwilami wyskoczyć np 150ms. Spotkał się ktoś z czymś takim? Jakoś nie widziałem żeby ktoś na coś takiego narzekał, może to być spowodowane konfiguracją modemu czy tylko wina łącza? Wczoraj miałem w logu modemu jakieś intrusion detection i sądziłem że to może jakiś upierdliwy wirus/haker, ale dzisiaj nic. Jutro i tak dzwonię do tp, ale mam nadzieję że powiecie coś mądrego żebym mógł ich przegadać i nie dać się w kanał wpuścić. Ostatecznie jeszcze mogę zrezygnować z umowy w ciągu tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Mi tez wieczorami ostatnio cos strasznie zamula, a do TP jak zawsze dodzwonic sie nie da. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 jeżeli ciebie to pocieszy od soboty u mnie też jest źle, pingi w grach się podwyższyły i jest dużo utraconych pakietów, przez co nieźle rwie mi w grach typu quake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom81 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) W godzinach szczytu neo ma niestety tendencje do zwalniania, nie raz człowiek odczuwał podczas grania w multi :/ Edit. Widzę, że nie tylko ja jeszcze ubóstwiam quaka, trójeczka? Edytowane 8 Października 2008 przez Venom81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...