sensei Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 No wiec mam taki "problem" - proc skręcony jak w stopce,czyli 11x200 chłodzony Arctic Cooling z miedzianym rdzeniem, woltarz procka 1,925 i temperatura w stresie po dwóch godzinach - 59 C, wentyl osiaga juz 3100 obrotów, w obudowie 34 C (dwa dodatkowe wiatraki tez AC TC-1 z czujnikami) Miedziany rdzen radiatora dodatkowo szlifowalem,pasta laczaca to Artcic Silver III - chyba juz nic wiecej tu nie wymodze. Niedawno przeczytalem ze moj Epox zaniża odczyt temperatury :o no to chyba zaczyna sie robic niebezpiecznie :( No wiec pytanko mam do Was tweakowcy jakie chlodzenie by tu sobie zapodac (WC odpada) ostatnio rzucil mi sie na oczy taki miedziak : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11948827 i nie wiem czy warto,czy wogole temp. spadnie przy zalozeniu ze bedzie smigal ten najwolniejszy wentyl na radiatorze thx za wszystkie sugestie i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Cicho raczej sie nie da przy tak podkreconym procku i na dodatek wydajnie... Najlepszy wyjsciem bedzie jednakl V7+ nie wiem jak jest on glosny, ale napewno sobie poradzi z chlodzeniem twojego procka. Tutaj moja sugestia pada na V7+, moze wypowiedza sie uzytkownicy tego coolerka. A probowales poszukac ? , moze sam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 DZiwny ten radek :0. JA bym wzial stary i sprawdzony sposob v7+ wedlug mnie najlepszy sprzet do ac :) Ustawiaszz sobie wiatrak na low i da sie wysiedziec,co prawda nie jest to maxymalna cisza ale jest cichy.Mysle ze jesli zamienissz wiatrak w v7+ to mozesz osiagnac mniej decybeli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 czyżby nikt nie znał tej konstrukcji... ? na overclockers.com porównują ją do każdego testowanego coolera jako ten najlepszy... o ile wiem jest rzeczywiście najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...